2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

Doping afera: Sud odgodio presudu Mariju Vuškoviću igraču Hamburger SV za 10.ožujak.

Datum:

Doping afera: Sud odgodio presudu Mariju Vuškoviću igraču Hamburger SV za 10.ožujak.

Na današnjem drugom ročištu u Frankfurtu sve se vrtilo oko pozitivnog dopinškog nalaza koji inkriminira Marija Vučkovića 21-godišnjeg hrvatskog nogometaša igrača Hamburger SV i koji bi mogao biti sankcioniran s dvije do četiri godine suspenzije.

Sudski predmet je sumnja na doping test hrvatskog nogometaša. U dopinškom procesu protiv Hamburger SV nogometnog profesionalca Marija Vuškovića, sportski sud Njemačkog nogometnog saveza DFB-a nije donio konačnu presudu.

Drugog dana ročišta u Frankfurtu u fokusu je bio uzorak urina hrvatskog igrača Marija Vuškoviću igrača Hamburger SV u kojem je Nacionalna antidopinška agencija (NADA) pronašla zabranjeni lijek eritropoetin (EPO).

Budući da se ispravnost uzorka nije mogla bez sumnje razjasniti na sudu, sudac DFB-a Stephan Oberholz odredio je drugi dan saslušanja za 10. ožujka.

Do tada na zahtjev HSV-a i Vuškovića – treba pribaviti neovisno vještačenje, odlučio je sud.

To će učiniti Jean-Francois Naud, stručnjak iz Quebeca u Kanadi.

Čovjek kojeg HSV smatra pristranim. Sportski sud je danas tijekom izvođenja dokaza intenzivno rješavao prigovore igrača na postupak i rezultat analize uzorka urina.

Kao rezultat toga, još je bilo aspekata koje je trebalo razjasniti za nas, posebno u pogledu procjene laboratorijske analize u znanstvenim uvjetima, rekao je DFB sudac Oberholz u obrazloženju.

Sudac DFB-a Oberholz je, međutim, od NADA-inih (Nada – Institut za analizu dopinga i sportsku biokemiju) ispitivača želio doznati postoje li još ostaci prvog uzorka urina za moguću novu pretragu, što je potvrdio član NADA-inog odbora Lars Mortsiefer. Ponudio je sudu da urin bude dostupan za daljnju analizu. Stručnjak Naud sada će provesti upravo ovu analizu. Ostalo mu je još 43 mililitra tekućine da dođe do zaključka. Naud će također ocijeniti rad i rezultate NADA-e.

Stoper HSV-a Mario Vušković nastoji dokazati da nije namjerno uzeo doping te se prošlog tjedna prvi put pojavio pred sudom Njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu.

Bivši član Hajduka i mlade reprezentacije Hrvatske pod suspenzijom je od 15. studenoga 2022. godine zbog pozitivnog testa na eritropoetin (EPO), dok su prošlog mjeseca rezultati testiranja B uzorka potvrdili nalaze A uzorka.

Kako bi dokazao svoju nevinost, Vušković se proteklih dana podvrgnuo poligrafskom ispitivanju u Engleskoj, a njemački Bild piše kako je hrvatski nogometaš prošao detektor laži.

Sukladno tome, vjerojatnost za namjerno korištenje dopinga u njegovom slučaju bila bi manja od jedan posto, ali problem je u tome što poligrafsko ispitivanje neće biti presudno u postupku koji se protiv njega vodi u Njemačkoj.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO-FOTO) – BERLIN: Završna svečanost 40. godina Hrvatske zajednice iz Berlina

(VIDEO-FOTO) – Završna svečanost 40. godina Hrvatske zajednice iz...

(VIDEO-FOTO) – Podjela medalja djeci i Radionica recikliranja kravate CroaTie povodom 40. godina Hrvatske zajednice u Berlina

(VIDEO-FOTO) - Podjela medalja djeci i Radionica recikliranja kravate...

(Video-Foto) Berlin: Hrvatski pijanist Maksim Mrvica održao koncert u berlinskom kazalištu Admiralspalast

SVJETSKA TURNEJA - KOLEKCIJA Virtuozni pijanist Maksim Mrvica, dobitnik MTV...

(VIDEO-FOTO) 40. godina Hrvatske zajednice u Berlina

Hrvatska kulturno-umjetnička i športska zajednica e.V. Berlin svečano obilježava...