2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i hrvatska delegacija održali su brojne bilateralne sastanke s ministrima poljoprivrede europskih zemalja tijekom Zelenog tjedna 2020.

Datum:

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i hrvatska delegacija održali su brojne bilateralne sastanke s ministrima poljoprivrede europskih zemalja tijekom Zelenog tjedna 2020. Hrvatska je zemlja partner sajma Zeleni tjedan 2020. koji se održava do 26.1. u Berlinu.
Berlinski sajam osim što je jedan od najvećih poljoprivredno – prehrambenih sajmova u Europi je ujedno i mjesto s političkim značenjem te su na sajmu ove godine ukupno sudjelovala 72 ministra iz brojnih svjetskih zemalja.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i hrvatska delegacija održali su brojne bilateralne sastanke s ministrima poljoprivrede europskih zemalja s ciljem povećanja trgovinske razmjene, jačanje gospodarske suradnje te prepoznatljivosti Hrvatske i naših poljoprivredno – prehrambenih proizvoda.

VIDEO: GOVOR MINSITRICE MARIJE VUČKOVIĆ I NJEMAČKE MINISTRICE JULIJE KLÖCKNER

Tijekom sastanaka predstavljeni su i prioriteti hrvatskog predsjedanja Vijećem EU kao što su važnost malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, razvoj pametnih sela, ali i donošenje prijelazne uredbe i općeg pristupa kako bi se osiguralo korištenje sredstava Programa ruralnog razvoja do usvajanja nove Zajedničke poljoprivredne politike.

Hrvatska delegacija na čelu s ministricom Vučković održala je sastanke s ministrom zaštite okoliša i potrošača Sarske, Reinholdom Jostom, ministricom poljoprivrede, prirode i kvalitete hrane Kraljevine Nizozemske Carolom Schouten, ministrom ruralnog razvoja i zaštite potrošača Baden-Württemberga Peterom Haukom, ministrom poljoprivrede Estonije Martom Järvikom, ministricom poljoprivrede Republike Austrije Elisabethom Köstinger, ministrom poljoprivrede Mađarske Istvanom Nagyem, ministrom poljoprivrede Republike Finske Jariem Leppom, ministricom ruralnog razvoja Kraljevine Švedske Jennie Nilsson, ministrom poljoprivrede i šumarstva Republike Turske dr. Bekirom Pakdemirli i ministricom poljoprivrede Bavarske Michaelom Kaniber, a susrela se i s generalnim direktorom Svjetske organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) Qu Dongyuom te predsjednikom Saveznog njemačkog udruženja poljoprivrednika Joachimom Rukwiedom.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb, Beograd i Italiju

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb,...

(Video-Foto) BERLIN Ministar Habijan na konferenciji „Berlinski dijalog o energetskoj tranziciji“ (BETD)

(Video-Foto) BERLIN Ministar Habijan na 10. konferenciji „Berlinski dijalog...

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor 2024 – Objava o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača

Objava o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača Predsjednik Republike Hrvatske...

(VIDEO-FOTO) Berlin: Prijem nadbiskupa Nikole Eterovića povodom 11 godina pontifikata pape Franje

(VIDEO-FOTO) Berlin: Prijem nadbiskupa Nikole Eterovića povodom 11 godina...