2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(VIDEO-FOTO) Dalmacijavino na 85. Zelenom tjednu u Berlinu. Razgovor s predsjednikom uprave Lukom Diel-Zadro – Otvara se njemačko tržište za Pipi.

Datum:

(VIDEO-FOTO) Dalmacijavino na 85.Zelenom tjednu u Berlinu. Razgovor s predsjednikom uprave Lukom Diel-Zadro – Otvara se njemačko tržište za Pipi.
Dalmacijavino je tvrtka s više od 70 godina tradicije u proizvodnji vrhunskih vina, alkohola i bezalkoholnih pića. Tvrtka je svoju dugu povijest i čvrstu vezu s Dalmacijom preslikala kroz svoje prepoznatljive proizvode od kojih neki uživaju gotovo kultni status među generacijama.

Proizvodi Dalmacijavina spajaju iznimnu kvalitetu i najbolje sastojke dalmatinskog porijekla te pružaju autohtoni doživljaj dalmatinske filozofije uživanja u životu. Proizvodi Dalmacijavina prisutni su i konkuriraju na nekoliko inozemnih tržišta od kojih na tržištima Slovenije i Crne Gore ostvaruju iznimne rezultate. U Sloveniji su zastupljeni s različitim žestokim pićima, od čega najviše izvoze Travaricu te drže preko 90% tržišta ovog proizvoda.
VIDEO: RAZGOVOR LUKA DEAL-ZADRO PREDSJEDNIK UPRAVE DALMACIJAVINO

 

U kategoriji vina, na slovenskom tržištu najveći udio u prodaji ima Pelješac. Na tržište Crne Gore uz različita žestoka pića izvoze i vina od kojih Šjor Bepo spada u kategoriju najprodavanijih stolnih vina. Na tržištu BiH prisutni su Pelinkovac, Vodka i Gin, vrhunsko vino Merlot, Kvasina te Pipi koja drži preko 90% tržišta.

Osim na regionalna tržišta izvoze i na ostala inozemna tržišta poput Austrije i Njemačke. Veoma interesantno za Dalmacijavino je tržište Austrije na kojemu su po prvi put prisutni i s bezalkoholnim proizvodom Pipi i to u HoReCa kanalu prodaje. Dalamcijavino očekuje plasiranje proizvoda Dalmacijavina na tržište SAD-a i Kanade.

Dalmacija vino je pripremilo plan desetogodišnje prodaje i prezentacije produkta Pipi na njemačkom tržištu. O čemu se konkretno radi rekao nam je Luka Deal-Zado predsjednik uprave Dalmacija vino.

Hrvatsku na sajmu Zeleni tjedan u Berlinu predstavljaju: Podravka, Atlantic grupa, Badel, Sardina, Dukat, Cromaris, Kraš, Dalmacijavino, Fortenova grupa, Pivac, Gavrilović, Žito, Vindija, Koestlin, Kutjevo, Ravlić, Ferbežar, Đanić obrt, Kuća meda Županja, OPG Kalić Zvonimir, PP Orahovica, Udruga Graševina Croatica OPG Vučković, Udruga proizvođača Paškog sira, Klaster hrvatskog pršuta, Blato d.d., OPG Klaudia Krstičević, Dalmatia VINA CROATIA, Vina mosaica, Stella Croatica, TerraMarascae, Mišlov, Zigante tartufi, Vinistra, S.I.C. prerada i trgovina ribom, Kampanjola, p.z. Vrbnik, Udruga prozvođača bučinog ulja Hrvtaske, Tvrtka Grbić, Promes Cvanciger, Obrt Ma Cherie, Naše klasje, OPG Šaričević Ilija, Jabuka HR, San Antonio, HAIMMU, DR. Andrija Štampar, Hrvatske šume i Hrvatska turistička zajednica.

Povijest tvrtke Dalmacijavino
1946. Osnovan je pravni prethodnik Dalmacijavina, tvrtka Vinalko, s ciljem revitalizacije vinarske industrije na području Hrvatske
1948. Veletrgovina Vinalko sa sjedištem u Splitu odvojila se od jedinstvene tvrtke Vinalko
1951. Osniva se još jedna vinarska tvrtka Dalmatinac s velikim brojem vlastitih točionica
1952. Narodni odbor grada Splita preuzima splitski Vinalko. Tvrtka je imala ispostave u Šibeniku i Dubrovniku te podrume u Splitu, Kaštel Starome, Šibeniku i Bolu
1958. N.O. općine Split osniva Vinarske podrume
1960. Vinarski podrumi mijenjaju ime u Dalmacijavino
1961. Dalmacijavinu se pripaja Dalmatinac, a zatim i Vinalko
1963. S radom započinje nova jedinstvena tvrtka Dalmacijavino kao poduzeće za proizvodnju, preradu, doradu i promet poljoprivrednih prehrambenih proizvoda

1967. Pripajaju se Vrgorka i Vinarija Drniš, poslovna jedinica iz PIK Petrovo Polje
1968. Poduzeće bilježi značajan gospodarski rast
1975. Dograđuje se vinarija s novom punionicom u gradskoj luci, izgrađena je nova punionica bezalkoholnih pića i tvornica kvasine u Drnišu. Iste godine dograđena je i tvornica žestokih pića u Sjevernoj luci Split, a posađeni su i vinogradi u Dalmaciji
1990. Dalmacijavino počinje bilježiti značajan pad proizvodnje i prodaje zbog raspada SFRJ i jačanja konkurencije
2001. Izvršena je pretvorba i poduzeće je postalo dioničko društvo pod imenom Dalmacijavino d.d.
2012. Otvoren je stečajni postupak i imenovan stečajni upravitelj
2016. Tvrtka Dalmacijavino je privatizirana i ima novog vlasnika
2017. Prezentiranje novog vizualnog identiteta i novog slogana «Pomalo»
FOTO GALERIJA: Dalmacijavino na 85.Zelenom tjednu u Berlinu. Razgovor s predsjednikom uprave Lukom Diel-Zadro – Otvara se njemačko tržište za Pipi.
{gallery}dalmacijavino_zadro_2020{/gallery}

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...