2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Najava -Video) Berlin: 5. Hercegovačka večer u Berlinu, ove godine u znaku “Zapadnohercegovačke županije”i Grada Posušja.

Datum:

(Najava -Video)
Berlin: 5. Hercegovačka večer u Berlinu, ove godine u znaku “Zapadnohercegovačke  županije”i Grada Posušja.
Dugi niz godina prepoznatljiva veselica u njemačkoj metropoli Berlinu „Hercegovačka večer“, ove godine održava se u oganizaciji „Njemačko – hrvatske Udruge Herceg – Bosna iz Berlina“ – „Deutsch-kroatischer Verein Herceg – Bosna Berlin e.V. Berlin“, koja okuplja u svom članstvu Hrvate iz svih krajeva dvije Domovine hrvatskog naroda BiH i RH.


Ovogodišnja Hercegovačka večer 2022. u Berlinu održava se u subotu 5.11.2022., na adresi: Dvorana „Grand Gala Festsaal Berlin“, u ulici Altonaer Str. 77 – 13581 Berlin / Spandau s početkom u 19.00 sati. Ulaz je od 18.00 sati.

Na ovogodišnju veselicu koja ima kulturno-glazbeni karakter dolaze brojni gosti iz domovine.
Dolazi Hrvatsko kulturno umjetničko društvo fra Petar Bakula Posušje, koji će predstaviti: narodne običaje, nošnje i pjesme iz posuškog kraja.
Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Fra Petar Bakula iz Posušja u Berlinu će upriličiti večer: Gange, Gusala, Folklora i Bećarca.

USKORO: VIDEO NAJAVA HERCEGOVAČKA VEČER Berlin 05.11.2022

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo fra Petar Bakula iz Posušja koji su perjanica kulturno umjetničke prezentacije Grada i Županije s ponosom nose ime, kojem je na sami spomen kraja Hercegovine, jedno od prvih asocijacija, fra Petar Bakula, koji je živio i djelovao u iznimno teškom razdoblju a njegovo djelo i utjecaj ostavila je toliko traga da je i danas jedna od prvih ličnosti koje se povezuju s posuškim krajem.

Fra Petar, Hrvat iz posuškog kraja Batina, franjevac, teolog, književnik, znanstvenik, duhovnik,
intelektualac, branitelj hrvatstva i katoličke vjere, samo su neki od opisa i epiteta čovjeka čije ime s ponosom nose članovi Hrvatsko kulturno umjetničkog društva fra Petar Bakula iz Posušja, koji prezentiraju svojim nastupima obiučaje, kulturu i ponos, kraja iz kojeg dolaze.

U Berlin dolazi i predstavnici vlasti Županije Zapadnohercegovačke, na čelu s Predsjednikom Vlade Zdenkom Ćosićem, gradonačelnikom Posušja Antom Begićem i visokom delegacijom Grada Posušja, iz Županije koja obuhvaća gradove u jugozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine: Grude, Ljubuški, Posušje i Široki Brijeg.

Rado viđen gost ovoga puta bit će i fra Mladen Vukšić, župnik Crkve uznesenja Blažene Djevice Marije u Posušju, koji ima i dodatni razlog za dolazak u Berlin, gdje će popratiti slavlje posuških žitelja i puno šireg puka, daleko od rodnog zavičaja, te sudjelovati na kulturno-glazbenom spektaklu godine u Berlinu, kao i duhovnom dijelu za vrijeme trodnevnog boravka u Berlinu, u suradnji s ovdašnjom Hrvatskom katoličkom misijom i svećenicima Frau Zvonkom Tolićem župnikom HKM Berlin i Dejanom Međugorcem, koji će takožer nazočiti ovoj večeri i trodnevnim aktivnostima.

Dolazak predstavnika kulturnog, glazbenog, društvenog, političkog i vjerskog segmenta djelovanja i rada Hrvata iz Bosne Hercegovine, Republike Hrvatske, te treće „domovine“ Hrvata SR Njemačke i Grada Berlina, bit će kulturno-glazbeni spektakl godine, poručuju organizatori, koji naglašavaju, da je izuzetno veliki interes posjetitelja za ovaj događaj, nakon nekolike godine pandemije i „zaključavanja“, dobra prilika za druženje i veselje, koje je najavljeno za 5.11. 2022. godine u Berlinu.

U glazbenom dijelu Hercegovačke večeri 2022. nastupiti će i rekordan broj glazbenika.
Posjetiteljima Hercegovačke večeri u Berlinu 2022. godine, u zabavnom dijelu večeri predstavit će se
dugo očekivani u Berlinu, poznati hrvatski pjevač Mate Bulić i grupa Delta.

S ništa manjom pozornosti nestrpljivo se očekuje i dolazak Zorana Begića i grupe Dinaridi kao i glazbene skupine Sinovi Hercegovine koju predvodi Ivan Ćuže, te berlinskog dvojca odličnih glazbenika Tomislava Gele i Dražena Podoljaka.

Očekuju se brojni gosti iz Domovine i SR Njemačke koji će svojom nazočnošću uveličati ovu večer, kao i posebni gosti iznenađenja.

Organizatori su pripremili i bogatu tombolu za ovu večer, s nagradama koje su više nego atraktivne, naravno za one najsretnije te večeri, koji će posati vlasnici izvlačenih dobitaka tombole.

Večer će u kulinarskom smislu obilježiti i bogata ponuda domaćih specijaliteta i vina

Ulaznice za ovu večer već su u pretprodaji po cijeni od 30 Euro. Rezervacija ulaznice je na broj 0176 637 48935.
 
Više informacija o ovom događaju možete pronaći i na Faceboock stranicama HKM Berlin, na Faceboock stranicama Njemačko-hrvatske udruge Herceg-Bosna e.V. Berlin i stranicama Berlinskog Magazina, koji je medijski pokrovitelj Hercegovačke večeri 2022. u Berlinu.
Medijski pokrovitelji ove večeri su i Radio Posušje i Hrvatska radio televizija Herceg-Bosne, informativno televizijsko glasilo hrvatskog naroda u BiH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

VIDEO/FOTO Proslava Dan državnosti i Dana Oružanih snaga RH u Berlinu 2024.

VIDEO/FOTO Proslava Dan državnosti i Dana Oružanih snaga RH...

VIDEO/FOTO Turističke predstavnike otoka Brača u Berlinu primio nadbiskup Nikola Eteroviće veleposlanik pape Franje u SR Njemačkoj

VIDEO/FOTO Turističke predstavnike otoka Brača u Berlinu primio nadbiskup...

VIDEO/FOTO – Turistička prezentacija otoka Brača u Berlinu

VIDEO/FOTO – Turistička prezentacija otoka Brača u Berlinu. Predstavništvo Hrvatske...