2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

Niko Galešić iz Berlina potpisao dvogodišnji profesionalni ugovor za Rijeku

Datum:

Niko Galešić iz Berlina potpisao dvogodišnji profesionalni ugovor za Rijeku.
Niko Galešić potpisao je vjernost HNK Rijeka. Devetnaestogodišnji stoper, inače rođen u Berlinu gdje je napravio prve nogometne korake, prije godinu dana je stigao u Rijeku i ostavio odličan dojam igrajući za juniorski sastav u Prvoj HNL.
Niko je priključen prvoj ekipi, a sada je potpisao ugovor na dvije godine uz mogućnost produljenja na još dvije godine. Zadovoljan sam i presretan. Došao sam prije godinu dana u Rijeku i igrao za juniorsku momčad. Sada pola godine treniram s prvom momčadi, dobro sam se uklopio i dobro su me primili. Sada čekam i nadam se prilici i na travnjaku, rekao je Niko Galešić nakon potpisa ugovora.

Niko je nogomet počeo igrati s pet godina u Berlinu, a prije dolaska u Rijeku, u Berlinu šest godina nosio je dres Herthe.
Za mene je velika čast potpisati za Rijeku. Ovo je moj prvi profesionalni ugovor, nešto o čemu sam sanjao od kad sam počeo igrati nogomet.
Želim se još dokazati na terenu i da tako opravdam povjerenje koje mi je Rijeka ukazala, zaključio je Niko Galešić.

Niko Galešić rođen je u Berlinu 26.03.2001. Bio je član berlinskih nogometnih klubova Hertha BSC i Hertha 03 Zehlendorf Berlin, odakle je u sezoni 19/20 otišao na Rujevicu u HNK Rijeka, gdje je igrao ua momčad U19.
Niko Galešić odigrao je i prvu utakmicu za U-19 reprezentaciju Hrvatske bilo je to 20.02. ove godine kada je odigrana prijateljska utakmica između Hrvatske i Austrije koja je završena rezultatom 1:1 a Galešić je odigrao svih 90 minuta.

Niko Galešić bio je i dugogodišnji igrač izabrane vrste Hrvata iz iseljeništva u selekciji Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke.
Otac Nike Galešića Ante Galešić-Aćko bio je dugogodišnji igrač SD Croatia Berlin, kao i dugogodišnji kapetan iste momčadi, te igrač Futsal momčadi SD Croatia Berlin s kojom je bio dvostruki prvak Njemačke u Futsalu, dok se i mladi nasljednik Niko Galešić u kadru Prve hrvatske nogometne lige i reprezentacije Hravtske, nada zavidnoj igračkoj karijeri.

Ante Galešić otac riječkog prvotimca Nike Galešića, aktualno je u Berlinu trener mladih pogona nogometnog kluba Herthi BSC.

Foto galerija: Niko Galešić iz Berlina potpisao dvogodišnji profesionalni ugovor za Rijeku.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Video/Foto SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća.

SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća. Apostolski...

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore 2024. do 23.07.2024. godine

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore...

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...