2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(VIDEO) RAZGOVOR Marin Kljajić (14) – Prvak Berlina u latinoameričkim plesovima uzrasta Jun. II D Latein

Datum:

(VIDEO) RAZGOVOR Marin Kljajić (14) – Prvak Berlina u latinoameričkim plesovima uzrasta Jun. II D Latein.
Marin Kljajić rođen je 16.08.2005. godine. Od nedavno je prvak Berlina u latinoameričkim plesovima uzrasta Jun. II D Latein. Počeo je trenirati ples u siječnju 2018.godine. Danas ovaj 14-godišnji Hrvat pohađa plesnu školu „Sway – Die Tanzschule am Wasserturm“ (Berlin – Charlottenburg), te je aktualno učenik osmog razreda škole  „Otto-von-Guericke-Schule“ u (Berlin-Wilmersdorf). Marin Kljajić aktualni prvak Berlina u latinoameričkim plesovima uzrasta u klasi Jun. II D Latein, rado se odazvao razgovoru za Berlinski Magazin.  

Imamo plesne kategorije D,C,B i A. Ja sam sada u D klasi ali uskoro prelazim u C klasu. U ovome sportu moja partnerica je Alissa Ardishev (15) godina i ona dolazi iz Rusije. Plešemo skupa oko godinu dana,

Ja sam prvak Berlina u latinoameričkim plesovima od kojih ja plešem: Rumba, Cha-cha-cha i Jive. Iz ove skupine još mi nedostaju plesovi: Paso doble i Samba. Sambu počinjem učiti ulaskom u C klasu plesne škole dok s plesom “Paso doble” krećem kada uđem u B klasu.
Po mome mišljenju najteži ples je Cha-cha-cha. Svi ovi plesovi mislim dolaze iz Južne Amerike, govori nam Marin Kljajić prvak Berlina u latinoameričkim plesovima uzrasta Jun. II D Latein.

Želio bih naučiti i neke od standardnih plesova kao što su: Tango, Engleski valcer, Bečki valcer ili Slowfox i quickstep.

Nisam još puno informiran o Hrvatima koji se bave latinoameričkim plesovima ali mislim da ima i uspješnih Hrvata u Hrvatskoj koji se bave ovim sportom.
Ja treniram 5 puta tjedno.
VIDEO: Marin Kljajić (14) – Prvak Berlina u latinoameričkim plesovima uzrasta Jun. II D Latein

Na trurniru kada sam postao prvak Berlina uzrasta Jun. II D Latein natjecalo se u finalu 7 parova. Moji su idoli u ovome sportu Rusi Sharif Mirkhanov i Anna Dolgopolova.   Moji treneri s također podrijeklom iz Rusije to su Maria Shinder i Ben Shinder. Najdraži su mi plesovi Cha-cha-cha i Jive.

Za ples sam se odlučio sasvim „spontano“. Želio sam zapravo igrati nogomet kao i većina dečki moga uzrasta ali mama je mene malo „usmjerila“ prema plesu i tako sam zavolio ples. Plesom se malo prije mene počela baviti i moja sestra Anita koja ima 11 godina.  

Moji daljnji planovi su nastupi na dosta turnira, nakon ublažavanja mjera nastalih pandemijom korona virusom. Nismo plesali više od 10 tjedana. Velika je to stanka a na pragu je ulazak u C klasu. No, trenirao sam  kod kuće. Učitelji su nam svaki dan davali nove izazove, koje smo morali ispunjavati svaki dan.
Moja velika želja je da budem prvak Njemačke i moj cilj je odlazak na Svjetsko prvesntvo u oveme sportu te biti što uporniji u plesu. Ja i moja plesna partnerica Alissa Ardishev (15) odlično se razumijem.  Mislim da sam zaslužio ovo prvo mjesto u Berlinu ali bio sam isto tako i iznenađen. Uslijedilo je to nakon puno treninga i dosta upornog rada, govri nam Marin Kljajić plesni prvak Berlina u latinoameričkim plesovima uzrasta Jun. II D Latein.

Ja sam došao iz Hrvatske u Njemačku nakon završenog 5 razreda. U Berlinu sam tri godine. Došao sam s roditeljima iz Slavonskog Broda. Ovdje sam uključen i u vjeronauk Hrvatske katoličke misije Berlin gdje se aktuanlo pripremam za Krizmu ove godine. Upoznao sam nove prijatelje u Berlinu ali u Slavonskom Brodu ostavio sam dosta prijatelja s kojima se redovno čujem. Drago mi je što sam došao u Berlin ali s druge strane nedostaju mi moji prijatelji iz Hrvatske. Možda i oni dođu u Njemačku jednog dana, govori nam Marin uz osmijeh. Kada sam bio u Hravtskoj nisam ni čuo za ples da bi me zainteresirao taj sport a evo u Berlinu sve je drugačije.

Jedan ples traje otprilike oko dva minuta. Za to vrijeme moramo našu koreografiju prezentirati u najboljem svijetlu. Tako da suci vide našu tehniku. Tehnika sportskog plesa se sastoji od jednostavnih elemenata i složenih plesnih
struktura. Ovdje spadaju opći plesni elementi, stav, pozicija stopala, plesni korak i elementi koji se na korak nadovezuju, te složene strukture tehnike.
 
U plesnoj školi „Sway – Die Tanzschule am Wasserturm“ ja i moja sestra Anita (na slici lijevo) jedini smo Hrvati.
Možda ima jedan Nijemac a ostali su Rusi. Radujem se novim turnirima i prelasku u C klasu.  
Preporučio bih i drugim Hrvatima da se pridruže ovom sportu koji su zainteresirani za sportski ples.
Puno pozdrava čitateljima Berlinskog magazina, kazao nam je na kraju razgovora Marin Kljajić prvak Berlina u latinskoameričkim plesovima.

FOTO GALERIJA:

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Berlinsku Herthu napustio i Patrice Čović (16), sin hrvatskog trenera i igrača Ante Čovića

Berlinsku Herthu napustio i Patrice Čović (16), sin hrvatskog...

Hrvatska katolička misija Berlin: Završila korizmena akcija 2024. Prikupljeno 14.105,00 €

Hrvatska katolička misija Berlin: Završila korizmena akcija 2024. Prikupljeno 14.105,00...

HKM Berlin organizira hodočašće u Lurd 7.-11. 05. 2024. – Prijave i uplata do 15.04 2024. godine

HKM Berlin organizira hodočašće u Lurd 7.-11. 05. 2024....

(Video-Foto) Berlin: Croatia Airlines povezala Berlin i Zagreb dvije europske metropole, direktnim letom.

(Video-Foto) Berlin: Croatia Airlines povezala Berlin i Zagreb dvije...