2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

Reagiralo hrvatsko veleposlanstvo u Njemačkoj. ‘Satirom’ i lažnim vijestima potkopava se OHR i sabotira uspostava vlasti.

Datum:

Reagiralo hrvatsko veleposlanstvo u Njemačkoj.
‘Satirom’ i lažnim vijestima potkopava se OHR i sabotira uspostava vlasti.

Hrvatsko veleposlanstvo u Njemačkoj ocijenilo je kako je u satiričnoj emisiji na TV postaji ZDF-u, u kojoj se ovoga vikenda govorilo o ulozi visokog međunarodnog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, izneseno više netočnih navoda, a koje su po svemu sudeći rezultat djelovanja etnonacionalističkih lobističkih krugova.

“Osvrćući se na satiričnu emisiju ZDF-a u kojoj su iznesene tvrdnje između ostalog da je za genocid, između ostalih, odgovorna i Hrvatska, najoštrije osuđujemo ove revizionističke optužbe i lažne vijesti”, naveli su u objavi na Twitteru.

U emisiji ZDF-a ovoga vikenda se ismijavala uloga visokog predstavnika, te tvrdilo kako je on pogodovao podjelama u BiH i hrvatskim ‘nacionalistima’.

“Čini se da su ove tvrdnje rezultat etnonacionalističkih lobističkih krugova koji imaju za cilj potkopati OHR BiH i razumijevanje između tri konstitutivna naroda u BiH te sabotirati formiranje vlasti u zemlji”, istaknuli su iz hrvatskog veleposlanstva u Berlinu.

Proteklih mjeseci više bošnjačkih lobističkih krugova uz aktiviste u Njemačkoj pokušavaju izvrnuti činjenice te propagandistički djelovati kako bi se pokušala ishoditi reakcija međunarodne zajednice koja bi isključivo pogodovala Bošnjacima.

Hrvatsko veleposlanstvo objašnjava kako su u emisiji iznesene neprihvatljive neistine.

“Unatoč satiri, ovakve neistine su neprihvatljive za Hrvatsku, državu članicu EU-a i NATO-a koja je potpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma i snažno zagovara europski i NATO put BiH kako bi se oslabili upravo takvi ekstremistički glasovi”, zaključuje se u Twitter objavi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Video/Foto SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća.

SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća. Apostolski...

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore 2024. do 23.07.2024. godine

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore...

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...