2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(VIDEO) Božićna i novogodišnja čestitka Nadbiskup dr. Nikola Eterović Veleposlanika Svete Stolice u SR Njemačkoj

Datum:

(VIDEO) Božićna i novogodišnja čestitka Nadbiskup dr. Nikola Eterović  Veleposlanika Svete Stolice u SR Njemačkoj.
Nikola Eterović  hrvatski nadbiskup koji  se od 21. rujna 2013. godine nalazi na dužnosti papinskoga izlaslanika u Njemačkoj prema odluci pape Franje, gdje je u Berlinu veleposlanik Svete Stolice u SR Njemačkoj i ove godine je uputio Božićnu poruku i odaslao čestitku za Novu 2022. godinu.


Nadbiskup Nikola Eterović kazao je sljedeće.

U ovo Božićno vrijeme radosno čestitamo jedan drugim čestit blagoslovljen Božić.
Kao kršćani znamo da je Božić veliki blagdan, da je Isus Krist postao čovjek za nas i za naše spasenje, da se utjelovio kako bi ostao Bog s nama, Emanuel.

(VIDEO) Božićna i novogodišnja čestitka Nadbiskup dr. Nikola Eterović  Veleposlanika Svete Stolice u SR Njemačkoj


Isus Bog s nama ostaje uvijek u dobrom i u zlu, u mirnim situacijama kao i u izazovnim situacijama.
U crkvi i u društvu kakvim živimo danas ne samo u Njemačkoj nego u cijelome svijetu, ova godina je obilježena kao i prošla, epidemijom korona virusa, koji je otežao sve odnose u obiteljima, u školama, u raznim društvenim odnosima a također i u crkvi.

Ali i u tim teškim trenutcima kršćani imaju nadu, imaju razloga za nadu a to je Božja prisutnost među nama, u crkvenim zajednicama, u odnosima među ljudima a osobito u našem srcu.

Pa je najljepše slavljenje Božića da se Bog rodio u našim srcima a zato se moramo pripremiti, osobito svetom ispovijeđu, moramo se pokajati za sve ono što je loše u našem životu, u našim međuljudskim odnosima i moliti Božju snagu, Božju milost da  nas očisti kako bi Isus mogao ući u naša srca, u naše obitelji u naše zajedništvo u crkvi i u društvu.
S tim u vezi želim svima sretan i blagoslovljen Božić i ove 2021. godine.

Spremamo se u ovo Božićno vrijeme i za Novu godinu. Ona je također važna za nas kršćane koji smo ujedno građani ovoga društva. Kao kršćani želimo započeti Novu godinu s Božjim blagoslovom.

Preporučujemo se Bogu prema zagovoru Blažene Djevice Marije da nam Nova godina bude bolja, da u njoj budemo zdravi. Da možemo normalno živjeti i njegovati odnose u obiteljima, u župskoj zajednici i u cijelome društvu.

Neznamo što nas očekuju u Novoj godini ali krećimo u nju s Božjim pouzdanjem i s Božjim blagoslovom.
Neka Vas sve blagoslovi svemogući Bog, Otac i Sin i Duh Sveti.
Sretno!

NADBISKUP DR. NIKOLA ETEROVIĆ
Za svećenika Hvarske biskupije zaređen je 26. lipnja 1977. Nakon tri godine svećeništva stupa u diplomatsku službu Svete Stolice. Do imenovanja nuncijem u Ukrajini djelovao je u vatikanskim diplomatskim predstavništvima u Bjelokosnoj Obali, Španjolskoj, Nikaragvi te u Odsjeku Državnog tajništva Svete Stolice za odnose s državama.
Apostolskim nuncijem u Ukrajini imenuje ga papa Ivan Pavao II. godine 1999., kada postaje naslovni nadbiskup drevne Siscije.

Biskupski red primio je 10. srpnja 1999. u hvarskoj katedrali, po rukama državnoga tajnika Svete Stolice kardinala Angela Sodana. Tu je službu vršio do veljače 2004. godine, kad ga Papa imenuje generalnim tajnikom Biskupske sinode. Na toj dužnosto ostaje do 21. rujna 2013. kad ga papa Franjo imenuje apostolskim nuncijem u Njemačkoj.

Dana 30. studenoga 2009. papa Benedikt XVI. imenovao ga je prvim naslovnim nadbiskupom Cibalae, današnjih Vinkovaca, budući da je 5. prosinca 2009. opet uspostavio Sisačku biskupiju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb, Beograd i Italiju

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb,...

(Video-Foto) BERLIN Ministar Habijan na konferenciji „Berlinski dijalog o energetskoj tranziciji“ (BETD)

(Video-Foto) BERLIN Ministar Habijan na 10. konferenciji „Berlinski dijalog...

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor 2024 – Objava o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača

Objava o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača Predsjednik Republike Hrvatske...

(VIDEO-FOTO) Berlin: Prijem nadbiskupa Nikole Eterovića povodom 11 godina pontifikata pape Franje

(VIDEO-FOTO) Berlin: Prijem nadbiskupa Nikole Eterovića povodom 11 godina...