2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(VIDEO + FOTO) 4. Posavska večer u Berlinu 2023. u organizaciji udruge Posavina Berlin e.V.

Datum:

(VIDEO + FOTO) 4. Posavska večer u Berlinu 2023. u organizaciji udruge Posavina Berlin e.V.

U Berlinu je održana 4. Posavska večer u organizaciji udruge Posavina Berlin e.V. pod imenom „Posavska večer 2023.godine“.

Na skupu se okupilo oko 400 Hrvata iz raznih krajeva odakle dolaze Hrvati iz dvije države hrvatskog naroda BiH i Hrvatske, kao i njihovi brojni prijatelji.

Humanitarna posavska zabavna večer realizirana je uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Nazočne je na početku večeri pozdravila prigodnim riječima predsjednica udruge Viola Šimić te potom zahvalila glazbenim gostima večeri.

VIDEO: 4. Posavska večer u Berlinu 2023. u organizaciji udruge Posavina Berlin e.V.

Glazbeni gosti večeri bili su Mario Mioč te glazbeni band u sastavu Tomi i Dražen te Marko i Nele.

Predsjednica Viola Šimić zahvalila je sponzorima večeri koji su potpomogli ovu humanitarnu zabavu te doprinijeli uspješnoj realizaciji iste. Zahvalila je glavnom sponzoru večeri Anti Ljubasu voditelju Autohaus Berolina.

Potom je predsjednica Udruge Posavina e.V. zahvalila svim sponzorima večeri koji su potpomogli ovu veselicu: Obitelj Čujić, DPS, Tvrtki Ti-Le Bau, Dalmatino, Greta, Mypelvi, Meridian, Stage, Fitletics, Ju doc, restoran Sarajevo, Capital Concept, Jasna frizerski salon, Moreno Sports vlasniku Morenu Čabraja, ESB, Elektotehnik, 3Level, SD Croatia, Wirthaus Babelsberg, TBT, Sofra, ASS MPU, K.I.T. Group GmbH, Baufinanzirung Siebenhüner, Sternagel, Instyle Immobileien i Berlinski magazin.

Naglasila je kako su kao organizatori pripremili i bogatu tombolu s vrijednim nagradama.

Bila je ovo prilika za veselje i druženje uz zvuke rodnog kraja mnogih posavljaka kojih u Berlinu ima u priličnom broju a koji su se sa svima ostalima posjetiteljima večeri veselili i uživali uz glazbene zvuke popularnog pjevača Maria Mioča koji je u Berlin ovom prilkomo doputovao iz Domovine i Tomislava Gele i njegovog benda iz Berlina.

Gosti večeri bili  su Gordanu Bakota veleposlanik Republike Hrvatske u SR Njemačkoj i brojni djelatnici veleposlanstva RH u SR Njemačkoj. Susretu je nazočio i fra Zvonko Tolić župnik i voditelj Hrvatske katoličke misije Berlin, koji je posjetio svoj puk i u ovoj prigodi i svećenik Dejan Međugorac.

FOTO GALERIJA:  4. Posavska večer u Berlinu 2023. u organizaciji udruge Posavina Berlin e.V.

Viola Šimić zahvalila je na početku večeri velikom timu ljudi koji su potpomogli ovu zabavu i koji su bili vrijedni radnici večeri te pozdravila mnoge druge koji  su na razne načine sudjelovali u organizaciji i realizaciji ove uspješne veselice.

Nakon pozdravnog govora predsjednice udruge Viole Šimić koja je kazala kako joj je drago da su se Hrvati u Berlinu ponovno okupili u ovako velikom broju, pozvala je veleposlanika RH u SR Njemačkoj Gordana Bakotu da pozdravi nazočne posjetitelje.

Gordan Bakota, veleposlanik RH u SR Njemačkoj drugi puta je nazočio Posavskoj večei u Berlinu. U pozdravnom govoru kazao je sljedeće.

Poštovane Dame i Gospodo, poštovane Hrvatice i Hrvati, poštovane Posavljanke i poštovani Posavljaci!

VIDEO: Posavska večer Berlin 2023 – Pozdravni govor veleposlanika RH Gordana Bakote

Veliko mi je zadovoljstvo ponovno da budem na zavičajnoj Posavskoj večeri. Za mene to nije zavičajna večer zbog toga što zavičajne večeri u iseljeništvu su puno više od pojedinih područja BiH ili RH.
Među nama vidim ljude iz svih dijelova BiH i svih dijelova RH i to je zaista jedna sve Hrvatska večer.

Hvala Viola i hvala sponzorima na ovoj divnoj večeri koja postaje tradicionalna…

Nalazimo se u jednoj kompleksnoj situaciji u EU u Njemačkoj, RH i BiH. Ja mislim da je ova zavičajna večer prilika da se svi zamislimo o našim vrijednostima od kuda dolazimo, obiteljima, o našoj kulturi, tradiciji i da je izlaz iz ove situacije ili pomoć ovoj situaciji da se oslonimo na prijatelje, na obitelji i zaista kulturu i tradiciju iz kojih dolazimo.

Možda je to i put da nam život bude lakši u ovim turbolentnim vremenima…. Ovo je humanitarna večer i hvala vam da ste došli u ovako velikom broju. Zaista je bitno pokazati solidarnost u ovom trenutku da možemo podijeliti nas i našu potporu onima kojima je to potrebiti u BiH. Hvala vam lijepa.

Ovo je večer zabave i druženja i želim vam jednu ugodnu i lijepu večer. Možda je ovo prilika da se prisjetimo područja iz kojih ste došli u Berlin i Njemačku. Da možda razmislite da češće dolazite u Domovinu. Poneki od vas nadamo se u što većem broju i da se vratite u RH i BiH.

Mislim da je to prilika i vrijeme, kako kaže jedan veliki hrvatski glazbenik „Samo jedno mjesto na svijetu se zove dom“. Razmislite o tome. Prisjetite se vaših najbližih i imajte veze s domovinom i kontakte.

Hvala Violi, sponzorima i Posavljacima na organizaciji ove divne večeri. Kazao je u pozdravnom govoru veleposlanik RH u SR Njemačkoj Gordan Bakota.

Tijekom večeri priređeno je izvlačenje bogate tombole s vrijednim nagradama a tijekom večeri nije nedostajalo plesa, igre, druženja i razgovora, te je sve potrajalo do ranih jutarnjih sati.

Bila je ovo još jedna odlično organizirana i realizirana veselica 4. Posavska večer u Berlinu, po riječima svih nazočnih, koja je otvorila vrata za neka nova sljedeća velika druženja i događanja Hrvata u njemačkoj metropoli Berlinu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO-FOTO) – BERLIN: Završna svečanost 40. godina Hrvatske zajednice iz Berlina

(VIDEO-FOTO) – Završna svečanost 40. godina Hrvatske zajednice iz...

(VIDEO-FOTO) – Podjela medalja djeci i Radionica recikliranja kravate CroaTie povodom 40. godina Hrvatske zajednice u Berlina

(VIDEO-FOTO) - Podjela medalja djeci i Radionica recikliranja kravate...

(Video-Foto) Berlin: Hrvatski pijanist Maksim Mrvica održao koncert u berlinskom kazalištu Admiralspalast

SVJETSKA TURNEJA - KOLEKCIJA Virtuozni pijanist Maksim Mrvica, dobitnik MTV...

(VIDEO-FOTO) 40. godina Hrvatske zajednice u Berlina

Hrvatska kulturno-umjetnička i športska zajednica e.V. Berlin svečano obilježava...