2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Video-Foto) BERLIN 23. Čujić-Cup TV Preussen za mlade tenisere i teniserke

Datum:

(Video-Foto) BERLIN 23. Čujić-Cup TV Preussen za mlade tenisere i teniserke.

U Berlinu je završen turnir mladih tenisera i teniserki koji su sudjelovali u igrama za nagrade i prijelazni pehar na 23. Čujić cupu 2023. Taj najprepoznatljiviji turnir mladih teniskih nada u njemačkoj metropoli Berlinu, koji već 23 godina nosi ime obitelji Čujić, uglednih Hrvata, vlasnika tvrtke „Čujić Gebäudedienste GmbH“ ove je godine iznjedrio najbolje mlade tenisere i teniserke u različitim starosnim kategorijama i najbolju momčad turnira.

Glavni sponzor turnira po kome i turnir nosi ime Čujić Gebäudedienste GmbH, čiji je osnicač Mato Čujić ujedno i član Teniskog TV Preusen e.V bili su domaćina turnira, te vodstvom kluba ima odlične odnose već više od dva desetljeća.

 

Na svečanom zatvaranju turnira i proglašenju pobjednika Čujić Cupa 2023 pozdravljena je predstvnica sponzora Tanja Čujić voditeljica poslova tvrtke Čujić Gebäudedienste GmbH kojoj je uručeno priznanje domaćina te koja je pozdravila mlade sportaše, koji su dali sve od sebe sportskim primjerom na ovom prestižnom turniru.

Čujić cup je turnir koji iza sebe ima veliku tradiciju. Čujić cup je nastao iz dvaju prijašnjih turnira koji su se odigravali na zemljanim terenima. Natjecanje se prije zvalo Otto-Dallwitz po poznatom tenisaču, te po tvrtki Herlitz-Cup a od 2000. godine Čujic cup.

Sportom se mladi bore protiv mnogih problema i okreću se zdravom životu.

Naša tvrtka ima veliko srce za mlade, za djecu i kada su naši najmlađi u pitanju, ništa nam nije teško.
Ponosni smo na popularnost turnira i velik broj natjecatelja. Kako ste i sami mogli vidjeti tijekom svih dana natjecanja te u velikom finalu 23. Čujić cupa koji je uspješno završio, imamo razloga biti ponosni što smo sponzori ovako velikog i prestižnog turnira. Sretni smo što imam mogućnosti nešto učiniti za mlade u Berlinu, gdje živim i radim. Znate kako je mladima u velikim metropolama, čemu se sve okreću ako se ne bave sportom– kazala je Tanja Čujić.

VIDEO: BERLIN 23. Čujić-Cup TV Preussen za mlade tenisere i teniserke

TENISKI TURNIR „ČUJIĆ CUP 2023“ KOJI NOSI IME PO PREZIMENU BERLINSKE HRVATSKE OBITELJI ČUJIĆ, VLASNIKA ISTOIMENE BERLINSKE TVRTKE ČUJIĆ, I OVE GODINE OKUPIO REKORDAN BROJ TENISERA I TENISERKI

23. tradicionalni teniski turnir u glavnom njemačkom gradu Berlinu pod nazivom „Čujić Cup 2023“, koji organizira njemački teniski klub, Tennis Verein Preussen e.V. okupio je i ove godine rekordan broj tenisera i teniserki razvrstanih u starosnim kategorijama od 8-18 godina.

Berlinska mladost među kojima zasigurno i neki od budućih teniskih imena, u ženskoj i muškoj konkurenciji, igrali su u starosnim grupama: U9 – U10 – U11 – U12 – U14 – U16 – U18. Mladi teniseri i teniserke Berlina, nadmetali su se u sedam dana na prekrasnim teniskim terenima kluba Tennis Verein Preussen e.V., na adresi Malteserstraße 36,12249 Berlin, dok su se ponajbolji uspjeli domoći i vrijednih pehara i nagrada u završnom finalnom danu turnira.

Teniski centar koji sačinjava kompleks od 10 pojedinačnih teniskih igrališta, popratnih prostorija, restorana i novoizgrađenu teniske dvoranu iz daleka je uočljivi, tijekom cijele godine, po velikim šponzorskim reklamama po imenu hrvatske obitelji Čujić, vlasnika tvrtke Čujić Gebäudedienste GmbH, te istoimenom nazivu turnira „Čujić Cup“ koji datira pod ovim imenom od 2000. godine, 23 godina u nizu.

FOTO GALERIJA: BERLIN 23. Čujić-Cup TV Preussen za mlade tenisere i teniserke

Završnog finalnog dana turnira prilikom svečanosti dodijele pehara i nagrada mladim sportašima u ime sponzora članica obitelji Čujić, Tanja Čujić je naglasila važnost ove športske manifestacije, koja nosi ime po prvom Hrvatu u povijesti berlinskih natjecanja „žutim lopticama“ i to da je obitelj Čujić jedna od mnogobrojnih hrvatskih obitelji u Berlinu koji na različite načine prezentiraju ugled i čast Hrvatske van njenih granica, ovoga puta na športskom polju.

Tanja Čujić zajedno s organizatorima i članovima uprave Tennis Verein Preussen e.V. čestitala je pobjednicima u svim kategorijama natjecanja, te nositeljima velikog prijelaznog pehara „Čujić cup 2023“ najboljoj momčadi turnira,Tennis-Club SCC e.V.

Čujić kup – veliki teniski turnir za mlade u Berlinu.
Čujić kup najveći je teniski turnir za mlade u Berlinu. Održava se jednom godišnje, krajem mjeseca kolovoza na sportskim terenima TV Preussen u Berlin-Lankwitzu. Uzrasne skupine U9 do U18 igraju na 9 pješčanih terena. Turnir traje tjedan dana a publici i igračima je na usluzi i gastronomska usluga renomiranog restorana “Ristoclub DaFabian” koji nude vrhunsku kulinarsku ponudu.

Domaćini turnira Tennis Verein Preussen e.V. aktualno zastupaju i vode članovi Upravnog odbora 1. predsjednik: Thorsten Ulmer, 1. zamjenik predsjednika: Werner Radermacher i 2. zamjenik predsjednika: Sven Baehrens

VIDEO: Ovogodišnji Čujić cup 2023 odlično je sportski vodio i kordinirao Thomas Kattenbaum koji je izrazio riječi hvale svim sudionicima turnira a posebno glavnom sponzoru tvrtki Čujić Gebäudedienste GmbH

Ovogodišnji Čujić cup 2023 odlično je sportski vodio i kordinirao Thomas Kattenbaum koji je izrazio riječi hvale svim sudionicima turnira a posebno glavnom sponzoru tvrtki Čujić Gebäudedienste GmbH i predstavnici Tanji Čujić na prepoznatljivosti ovog turnira i na kontinuitetu dugogodišnje uspješne suranje Tennis Verein Preussen e.V. i tvrtke Čujić Gebäudedienste GmbH.

Održan i 13. Čujić mini kup 2023

Teniski klub BSV 92 organizirao je 27. kolovoza 2023. na sportskim terenima u Fritz-Wildung-Str. 23, 14199 Berlin, vrlo popularan Čujić Mini Cup 2023. 13. izdanje ovog malog turnira namijenjeno je djeci rođenoj 2013. i mlađoj koja žele započeti s fascinantnim sportom tenisom.
Turnir je održan kao cjelodnevno natjecanje gdje su djeca bila podijeljena u 4 grupe prema teniskim vještinama i godini starosti te su svi sudionici turnira nagrađeni sportskom majicom.

Obitelj Čujić i tvrtka Čujić Gebäudedienste GmbH tako su ponosni sponzori dva velika tensika turnira u njemačkoj metropoli Berlinu gdje iz godine u godinu prezentiraju i hrvatsko ime i Hrvatsku.

Tvrtku tvrtki Čujić Gebäudedienste GmbH prije 42 godina osnovao je Mato Čujić sa suprugom Biserkom. Tvrtku danas nakon skoro 4 desetljeća vode njegova djeca Tanja Čujić i Krešimir Čujić, dok je nekadašnji osnivač tvrtke Mato Čujić danas član Savjetodavnog odbora tvrtke i putuje često na relaciji Njemačka-Hrvatska

Mato Čujić sa suprugom Biserkom bio je aktivno uključen od osamostaljenja RH u Berlinu u mnogim humanitarnim akcijama i pomaganju RH u najtežim godinama osamostaljenja RH. Bili su aktivni dugogodišnji članovi nekoliko berlinskih društava od Hrvatske zajednice do Zavičajnog kluba „Brođani“ iz Berlina, te pomagali i sponzorirali mmnogobrojne akcije Hrvata i hrvatskih udruga u Berlinu, dok još danas aktivno kao tvrtka potpomažu kao hrvatsko sportsko društvo, SD Croatia Berlin.

Tvrtka Čujić Gebäudedienste GmbH prepoznatljiva je tvrtka u njemačkoj prijestolnici Berlinu. Ne tako davno bila je nominirana i za nagradu Oskar-Patzelt-Zaklade, među poduzećima srednjih poduzetnika Berlina i Brandenburga u natjecanju za veliku nagradu srednjeg poduzetništva.

Osnivač tvrtke Mato Čujić pronašao je mjesto i u knjizi „Ich bin eine Berliner“ autora Pavela i Philipa Sticha, koji opisuju životni put 100 uspješnih stanovnika Berlina koji su došli u Berlin s velikim planovima i ostali „zauvijek“ u Berlinu.

Tanja Čujić današnja upraviteljica tvrtke Čujić Gebäudereinigung GmbH bila je 13 godina u Upravi “Vorstandu” i vršiteljica dužnosti “Stellvertretende” Obermeisterin u Gebäudereiniger-Innung Berlin. Danas aktivno sudjeluje u europskij udruzi FIDEN gdje je u Upravnom odboru organizacvije FIDEN (Internationale Gemeinschaft des Gebäudereiniger Gewerbes). Udruga svake godine održava europski kongres u jednom od europskih gradova a posljednji kongres FIDEN-a 2022. održan je u hrvatskom Dubrovniku.

Tradicionalni Čujić Cup ima zadaća da podupire i promovira tenis kod mladih i nadolazećih nada, često nam je naglašavao Mato Čujić s kojim smo često razgovarali prateći „Čujić teniske turnire“ u Berlinu minulih godina. Do danas su održana 23 ČUJIĆ-CUP turnira u Berlinu. Tako je i kroz sport tvrtka Čujić doprinjela velikom ugledu i promociji hrvatskog imena u Berlinu i Njemačkoj.

Mnogi su roditelji od mladih sportaša kroz sve ove godine donosili i odluke da posjete Hrvatsku i upoznaju predivnu zemlju odakle dolazi obitelj Čujić koji s ponosom prezentiraju hrvatsko ime u berlinskom sportu, kako kod Hrvata tako i kod Nijemaca, a u tvrtki su također u njavećem broju i radnici zaposlenici porijeklom iz RH ili BiH, kojma je tvrtka Čujić osigurala radnu i životnu egzistenciju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Video/Foto SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća.

SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća. Apostolski...

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore 2024. do 23.07.2024. godine

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore...

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...