2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

BERLIN – IFA 2023 Dvije hrvatske tvrtke na vodećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike i kućanskih aparata

Datum:

BERLIN – IFA 2023 Dvije hrvatske tvrtke na vodećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike i kućanskih aparata

Na sajmu IFA 2023. predstavljeni su najnoviji proizvode i inovacije iz cijelog svijeta. Samo IFA nudi tako sveobuhvatan pregled međunarodnog tržišta i privlači pozornost stručnih posjetitelja svake godine.
IFA je najvažnije mjesto susreta velikih trgovaca, kupaca i stručnjaka iz industrije i medija.

IFA 2023 je i ove godine bila najveća inovacijska platforma u tehnološkom sektoru.
Umjetna inteligencija, roboti, održivost i povezani život bile su glavne teme ovogodišnjeg sajma IFA gdje se na berlinskom sajmištu prezentiralo više od 2000 tvrtki robnih marki iz 48 zemalja, predstavljajući svoje inovativne proizvode i usluge trgovcima, medijima i javnosti.

IFA, vodeći svjetski sajam potrošačke elektronike i kućanskih aparata, i ove je godine u Berlin privukao gotovo sve velike robne marke – izložbeni centar ispod radijskog tornja bio je popunjen. Od 1. do 5. rujna 2059 izlagača iz 48 zemalja, među kojima su bile i dvije hrvatske tvrtke, predstavili su se stručnim posjetiteljima, predstavnicima medija i potrošačima iz više od 140 zemalja.

FOTO GALERIJA: BERLIN – IFA 2023 Dvije hrvatske tvrtke na vodećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike i kućanskih aparata

Više nego ikad, inovacije su bile u fokusu IFA-e: Innovation Hub IFA NEXT ugostio je oko 350 start-upova – gotovo tri puta više nego prošle godine – a na premijeri dvodnevnog IFA Leaders Summita vodeći tehnološki stručnjaci raspravljali su diljem svijeta trendovima u industriji – od održivosti do umjetne inteligencije (AI) i najnovijih robota.

Sa 130.000 četvornih metara izložbenog prostora, IFA 2023 zauzela je 26 hala na berlinskom izložbenom prostoru i stoga je bila veće od IFA 2022 i po rezerviranom prostoru i po broju izlagača. Ove godine posjetiteljima je ponuđen i niz novih “doživljaja” “. : Na primjer IFA Sustainability Village, gdje se mogu doživjeti zelene inovacije i nova rješenja održivosti.

U Kući pametnog življenja posjetitelji su mogli vidjeti koje tehnologije već danas mogu učiniti njihovo kućanstvo znatno održivijim.

Prezentirani su i novi roboti kojima upravlja umjetna inteligencija. Neki od strojeva pomoći će ljudima da žive udobnije, dok će drugi zamagliti granice između virtualnog i stvarnog svijeta.

IFA je uvijek aktualna i mjesto susreta međunarodnog tehnološkog svijeta početkom rujna. Ove godine uspostavljeni su i neke nove elementi koji su posjetiteljima omogućili da još intenzivnije dožive budućnost tehnologije. IFA ne samo da je prikazala najnovije uređaje i tehnologije koje će sada doći na tržište, već se usuđuje baciti pogled i u budućnost.

VODEĆE TVRTKE NA SAJMU IFA 2023 U BERLINU

Ovogodišnjoj IFA uvodne riječi dale su dvije kineske tvrtke: Hisense, tvrtka partner IFA Berlin 2023, koji su predstavili projekt koji je naglasio duboku povezanost tvrtke s europskim tržištem.

Tvrtka Honor je pak iskoristila ključnu riječ kako bi pokazala kako će sklopivi zasloni dodatno potaknuti ljudsku kreativnost.

Tvrtke kao što su AEG/Electrolux, Beko/Grundig, BSH Hausgeräte, Fitbit, Haier, Hama, Hisense/Gorenje, Honor, Jura, Kärcher, LG Electronics, Liebherr, Loewe, Metz, Miele, Panasonic, Samsung, Sharp, Sony, TCL , Thomson i Vestel kao i vodeće specijalizirane maloprodajne suradnje kao što su EK Retail, ElectronicPartner, Euronics, expert i Telering pokazali su svoju ponudu na IFA-i. Osim toga, poznata imena kao što su Space X i Tesla slavili su svoje IFA premijere.

Hrvatske tvrke na sajmu IFA 2023 u Berlinu: M SAN Gruppa doo. i TehnoMag iz Zagreba

Na sajmu IFA Berlin 2023, najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike i kućanskih uređaja koji je ove godine proslavio 99 godina postojanja, uz više od dvije tisuće izlagača, svoje mjesto su pronašle i dvije renomirane hrvatske tvrke iz Zagreba.

Tvrtka M SAN grupa doo. Zagreb

Ovogodišnji sajam IFA 2023. koji se od 1. do 5. rujna održava u Berlinu tvrtka M SAN grupa doo. iz Hrvatske je iskoristila za novo predstavljanje svog brenda potrošačke elektronike Vivax, istaknuo je Vladimir Brkljača član Uprave M SAN Gruppe, kojima je ovo bio treći put da su u Berlinu, te da žele učvrstiti svoju poziciju na tržištu.

Prema njegovim riječima sajam su željeli iskoristiti kao ulaznicu za tržišta Europske unije za svoju potrošačku elektroniku, nakon što su već do sada uspješni kada je riječ o regiji gdje imaju vrlo stabilnu poziciju i ključna im je orijentacija srednja Europa i to države poput Slovačku, Češku, Mađarsku i Rumunjsku.

„Svaka kriza donosi drugačije uvjete i koliko god smo mislili da smo iz prethodnih nešto naučili događa se uvijek nešto novo. U ovom trenutku mnogi će korisnici gledati cijenu kao ključni faktor prilikom odabira uređaja koji će kupiti i to svakako utječe na sve nas koji smo dio toga tržišta“.

Za njih je u ovom trenutku najbrže rastuća kategorija bijele tehnike, gdje smo u prošloj godini napravili značajniji iskorak, a ove godine taj se rast nastavlja, naglasio je Brkljača.

Tvrtka TehnoMag doo. Zagreb

Tvrtka TehnoMag sudjelovala je na jednom od najuzbudljivijih događaja u svijetu tehnologije – IFA sajmu 2023. u Berlinu. Prezentirali su se na postavu koji je bio ispunjen inovacijama, tehnološkim trendovima i ekskluzivnim ponudama koje su pripremili za stručnu i širu publiku.

Na ovom inspirativnom tehnološkom putovanju dok zajedno istražujemo budućnost tehnologije,Vaša strast i znatiželja nas potiču da idemo korak dalje i donesemo vam najbolje što tehnološki svijet može ponuditi, kazao nam je u Berlinu Zlatko Marošević osnivač i vlasnik tvrtke TehnoMag.

Tvrtka Tehno-mag d.o.o. osnovana je 1998. godine te od tada stalnim i velikim angažmanom djelatnika postiže dobre rezultate.

Dok je u početku promet realiziran isključivo kroz veleprodaju, danas je Tehno-Mag d.o.o. prisutan i kao vodeći lanac maloprodajnih trgovina tehnike na tržištu sa širokom ponudom bijele i audio-video tehnike, IT opreme, mobitela i tableta, foto opreme, malih kućanskih aparata, “gadgeta” za zabavu i mnogobrojnih dodataka za dom, gdje kupci uz veliki izbor mogu dobiti i stručnu pomoć osoblja.

Od 1.1.2004. godine u Orašju u BiH je na vrlo frekventnoj i pristupačnoj lokaciji otvorena nova, središnja poslovna zgrada veličine 1300 m². Tijekom 2006. godine Tehno-Mag je uvećao svoj skladišni prostor za dodatnih 2000 m² kupovinom dodatnih skladišta.

Naša vizija je postati i ostati prvi izbor klijenta zbog prepoznatljivosti po kvaliteti roba, cijeni i usluzi a naša misija je osigurati, zadržati i razvijati visoku kvalitetu u prodaji robe i usluga koje zadovoljavaju potrebe kupaca, te dijeliti poslovni uspjeh s kupcima, poslovnim partnerima i zaposlenicima, kazao nam je u Berlinu Zlatko Marošević osnivač i vlasnik tvrtke Tvrtka Tehno-mag d.o.o.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...