2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(VIDEO-FOTO) Berlin: Nika Radić – Izložba “My Voice Will Go with You” (Moj glas će te pratiti).

Datum:

(VIDEO-FOTO) Berlin: Nika Radić – Izložba “My Voice Will Go with You” (Moj glas će te pratiti). 
U sklopu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, hrvatska umjetnica Nika Radić u Berlinu otvarila je izložbu pod nazivom “My Voice Will Go with You” (Moj glas će te pratiti). Otvorenje izložbe održano je  u prostorijama Kunstverein am Rosa-Luxemburg-Platz. “Moj glas će te pratiti” izjava je američkog psihijatra Miltona Ericksona koji je prvi put redovito koristio hipnozu u svojoj terapijskoj praksi sredinom 20. stoljeća. Izložba Nike Radić u Kunstvereinu na Rosa-Luxemburg-Platzu poigrava se s Ericksonovim elementima hipnoze kako bi posjetiteljima ponudila druge mogućnosti za razgledavanje okoline i kako bi pokazala paralelu između hipnoze i umjetničkog djela kao medija i metoda.

Izložba se može razgledati do 1. ožujka 2020. godine, a ulaz je besplatan. Nika Radić rođena je u Zagrebu 1968. godine, gdje je diplomirala kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti. Završila je povijest umjetnosti na sveučilištu u Beču. Izlagala je na preko dvjesto izložbi po cijeloj Europi i pisala tekstove o temama kojima se bavi u svom umjetničkom radu, a koji su objavljivani u knjigama i časopisima. Dobitnica je i nekoliko prestižnih nagrada.
VIDEO: Nika Radić – Izložba “My Voice Will Go with You” (Moj glas će te pratiti). RAzgovor s Nikom Radić u drugom dijelu video priloga.

Izložbu je financijski podržalo Ministarstvo kulture, a dio je kulturnog i umjetničkog programa u zajedničkoj organizaciji Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kojim se Hrvatska predstavlja tijekom predsjedanja Vijećem EU.

Na otvaranju izložbe nazočio je i veleposlanik Republike  Hrvatske u SR Njemačkoj Gordan Bakota sa suradnicama, koji je tijekom večeri razgovarao s umjetnicom Nikom Radiće i voditeljicom udruge gdje je izložba održana, te izrazio potporu umjestnici Radić u budućem radu i zahvalu umjetnici na dosadašnjim izložbama i aktualnoj povodom „Hrvatskog predsjedanja Vijećem EU“  jednom od mnoštva aktivnosti i kulturnih događanja u cilju prezentiranja RH izvan granica domovine, pa tako i u njemačkoj metropoli Berlinu.

Nika Radić je multimedijalna hrvatska autorica koja aktualno živi i radi u Berlinu, gdje je nazočna brojna kolonija hrvatskih umjetnika. Diplomirala je kiparstvo na ALU Zagreb te povijest umjetnosti u Beču. Angažirano i autorski fokusirano djeluje kroz razne medije: video radove, fotografiju, prostorne i multimedijske instalacije. Radić svoju umjetničku praksu gradi pristupajući projektima kroz komunikaciju s publikom i(li) prostorom u kojem izlaže, stalno propitujući načine na koje umjetnost može dokumentirati stvarnost.
    
Uz konstantno izlaganje i prisutnost prijašnjih godina na hrvatskoj umjetnički sceni, Nika Radić svoj umjetnički opus posljednjih godina uspješno gradi u Berlinu.
Na dan otvaranja izložbe Nike Radić “My Voice Will Go with You” (Moj glas će te pratiti), razgovarali smo s umjetnicom Nikom Radić za Berlinski magazin. Izložbi je nazočio i veliki broj umjetnika hrvatske kolonije umjetnika nadamo se „na privremenom radu“ u Berlinu.
Razgovor s hrvatskom umjetnicom Nikom Radić možete pogledati u drugom dijelu video priloga.

Izložbu možete posjetiti do 1. ožujka 2020. godine na adresi „Verein zur Förderung von Kunst und Kultur am Rosa-Luxemburg-Platz e.V.“ u berlisnkoj ulici Linienstraße 40, 10119 Berlin.
FOTO GALERIJA: Berlin: Nika Radić – Izložba “My Voice Will Go with You” (Moj glas će te pratiti). 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb, Beograd i Italiju

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb,...

(Video-Foto) BERLIN Ministar Habijan na konferenciji „Berlinski dijalog o energetskoj tranziciji“ (BETD)

(Video-Foto) BERLIN Ministar Habijan na 10. konferenciji „Berlinski dijalog...

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor 2024 – Objava o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača

Objava o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača Predsjednik Republike Hrvatske...

(VIDEO-FOTO) Berlin: Prijem nadbiskupa Nikole Eterovića povodom 11 godina pontifikata pape Franje

(VIDEO-FOTO) Berlin: Prijem nadbiskupa Nikole Eterovića povodom 11 godina...