2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(VIDEO-FOTO) 500 posjetitelja na humanitarnoj zabavi u organizaciji udruge Posavina iz Berlina.

Datum:

(VIDEO-FOTO) 500 posjetitelja na humanitarnoj  zabavi u organizaciji udruge Posavina iz Berlina.
500 posjetitelja nazočilo je  na 2. humanitarnoj  zabavi društva Posavina iz Berlina, koja je održana u dvorani Gümüssaray Saal na adresi Drontheimer Str. 32, u berlinskoj općini Wedding.
U glazbenom dijelu večeri nastupili su glazbenik  pjevač Željko Jurić uz pratnju Almira Šuljića na klavijaturama te Kulturno-umjetničko i sportsko društvo brčanskih Hrvata Rubina Beč.
Viola Šimić u ime društa Posavina Berlin na početku večeri pozdravila je nazočne goste. Dobra večer i dobro nam došli. Drago mi je da vas vidim toliko, dobro nam došli. Te je pozvala na pozornicu Dijanu  Martinović predstavnicu i tajnicu Kulturno-umjetničkog i sportskog društva brčanskih Hrvata Rubina Beč, da pozdravi nazočne goste.

Dijana  Martinović je naglasila kako je članica Uprave  društva brčanskih Hrvata Rubina Beč. Večeras je s nama i naš predsjednik ali je meni dao čast da vas pozdravim. Naš KUD je osnovan prije 12 godina 2008.godine. Imamo između 120 -170 članova. Aktivnih igrača, početnika, u grupama koje  koje nastupaju imamo između 50-70 članova. Danas smo u Berlinu s grupom od 15 djece koja nastupaju. Zahvalni smo Violi na pozivu, počašćeni smo što Vas smijemo večeras zabavljati i nadam se da će te uz nas uživati, kazala je Dijana  Martinović te potom uručila prigodan poklon organizatorici Violi Šimić u ime društva brčanskih Hrvata Rubina Beč.

Viola Šimić je potom zahvalila sponzorima večeri te je naglasila da se zahvaljuje svima, ove godine rekordna 33 sponzora. Potom se posebno zahvalila Ivi Šoljiću te naglasila kako se zahvaljuje dragom prijatelju koji je uložio puno truda u prodaji ulaznica, te mu se od srca zahvalila.
OVDJE POGLEDAJTE VIDEO (1.DIO) POSAVSKA ZABAVA U BERLINU 2020.

Potom je najavila tombolu. Naglasila je kako su i prošle godine pomogli te da ove godine imaju malo veće planove od ove humanitarne večeri. Ovogodišnja tombola je namijenjena za dječiji vrtić u Odžaku (Dječji vrtić Paola Ceruto javna je predškolska odgojno-obrazovna ustanova općine Odžak op.A.) kazala je Viola Šimić, te najavila  načelnika Odžaka Jakova Ivankovića i pozvala ga da pozdravi nazočne.

Jakov Ivanković načelnik općine Odžak grada u Županiji Posavskoj u BiH pozdravljajući nazočne naglasio je kako mu je drago da je  po prvi put u Berlinu. Zadnjih godina više sam bio u posjetima u Austriji i Švicarskoj i sjeveru Njemačke. Jedan od razloga zašto sam se odlučio za dolazak u Berlin, je ne samo ova donatorska večer i pomoć koju vi iz Berlina pružate, ovdje iz Berlina nama u Odžaku, nego upravo da vidim koliko naših Posavljaka ima ovdje u Berlinu, da vas upoznam i da se povežemo i da možemo i u buduće na nekim drugim projektima zajednički raditi. Od srca hvala isto vama iz Berlina, Violi, vama što ste činili zadnju godinu dana za naš Odžak za naš vrtić. kazao je između ostaloga Jakov Ivanković načelnik Odžaka.

Viola Šimić potom je pozdravila predstavnike veleposlanstva RH u SR Njemačkoj, Ivanu Karanušić i Tinu Klarića. Pozdravljena je i Ankica Gudeljević Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Davor Bošnjak.





OVDJE POGLEDAJTE VIDEO (2.DIO) POSAVSKA ZABAVA U BERLINU 2020.

Ankica Gudeljević je pozdravila prigodnim riječiam nazočne goste. Naglasila je kako je nedavno bila u ulozi velepolsanice BiH  u SR Njemačkoj i da je to razdoblje kratko trajalo ali evo ja sam se vratila u jednoj novoj ulozi, kazala je. I to zahvaljujući našoj i vašoj dragoj organizatorici Violi što nas je i ove godine okupila ovdje u Berlinu. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u organizaciji ove humanitarne večeri, koji su pomogli da se ovo ostvari i koji će pomoći da makar jednim dijelom uljepšamo život male dječice u vrtiću u Odžaku.
Hvala vam puno, kazala je između ostaloga minsitrica Ankica Gudeljević, koja je tijekom večeri i zagrala kolo s posavljacima iz Berlina.

Viola Šimić je potom najavila pjevača Željka Jurića. On je potom pozdravio sve nazočne. Naglasio je kako već 20 godina surađuje s KUD Rubina iz Beča, ted a su zajedno odrastali kroz brojne suradnje. Pozdravio je organizatore večeri na čelu s Violom Šimić i  nazočne posjetitelje večeri. Ja sam drugi put gost u Berlinu i hvala vam na pozivu. Poštujete se bez obzira iz koga kraja dolazite i Posavina i Hercegovina i Bosna i Hercegovina i Hrvatska, sve su to zemlje naše djedovine. Trebamo se poštovati. Život je jedan, nitko nezna hoćemo li sutra, kazao je Željko Jurić, pozdravljajući oko 500 nazočnih posjetitelja i njegovog prititelja na klavijaturama Almira, s koijm surađuje 6 godina. Pjevat ću vam večeras i Posovinu i Hercegovinu, kazao je Jurić te glazbenim notama i pjesmom otvorio Posavsku večer u Berlinu 2020.

Među nazočnim posjetiteljima večeri bili su i hrvatski svećenici Hrvatske katoličke misije iz Berlina, voditelj HKM Berlin župnik Fra Zvonko Tolić i  svećenik fra Dejan Međugorac. Crkva je uvijek pratila i slala svećenike da budu uz svoj narod.

Uz prigodan odabir domaćih pića i jela od strane organizatora, te upriličenu bogatu tombolu i vrijedne nagrade, nazočni su se u odličnom glazbenom ugođaju veselili do ranih jutranjih sati.

Folkloraši članovi KUD BH Rubina Beč (Kulturno-umjetničko i sportsko društvo brčanskih Hrvata Rubina Beč). Od svoga osnivanja imaju za glavni cilj okupljanje brčanskih Hrvata, poticaj očuvanju nacionalnog kulturno – umjetničkog blaga i tradicije Hrvata iz Srednje Posavine i cijele Bosne i Hercegovine, druženje i pokazivanje narodnih običaja Hrvata brčanskog kraja.

Nakon što su punih 15 godina sličnu zabavu u Berlinu pod imenom „Veseli se Posavino“ organizirali članovi Zavičajnog kluba „Brođani“ iz Berlina, bila je ovo druga zabava u organizaciji  društva „Posavina-Berlin”, na čijem je čelu predsjednica Viola Šimić.

Bosanska Posavina regija je u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine te najveća nizina koja se na sjeveru proteže uz Savu. Njezinu prostornu cjelovitost na sjeveru zatvara rijeka Sava, na sjeverozapadu planina Motajica, na jugu planine Ozren i Trebava, a na jugoistoku planina Majevica.

Sa središnjim dijelovima Bosne i Hercegovine povezana je prije svega prirodnim prolazom dolinom rijeke Bosne kroz dobojsku i vrandučku klisuru, dok su zapadni dijelovi dostupni kroz također prirodni prolaz uz rijeku Ukrinu. Bosanska Posavina nalazi se na široko otvorenoj i lako prohodnoj peripanonskoj nizini.

Pod Bosansku Posavinu spadaju sljedeće općine: Derventa, Bosanski Brod, Odžak, Modriča, Bosanski Šamac, Brčko, Orašje, te dio općina Gradačac (sela Gornje i Donje Ledenice, Tramošnica Gornja i Donja, Njivak, Orlovo Polje, Šamarevac, Pelagićevo,Turić, Blaževac, Hrgovi Donji), Srebrenik (sela Cerik, Hrgovi Gornji i Špionica Srednja) i Doboj (sela Johovac, Veliki Prnjavor, Foča, Kotorsko, Komarica, Vranduk, Bukovac, Ritešić, Majevac, Trnjani, Božinci Donji, Glogovica i Podnovlje).
OVDJE POGLEDAJTE FOTO GALERIJU POSAVSKA ZABAVA U BERLINU 2020.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Niko Galešić: Najbolji smo u ligi, a najvažnije savjete daje otac Anto

Za dva mjeseca bit će pet godina otkako je...

Berlinsku Herthu napustio i Patrice Čović (16), sin hrvatskog trenera i igrača Ante Čovića

Berlinsku Herthu napustio i Patrice Čović (16), sin hrvatskog...

Hrvatska katolička misija Berlin: Završila korizmena akcija 2024. Prikupljeno 14.105,00 €

Hrvatska katolička misija Berlin: Završila korizmena akcija 2024. Prikupljeno 14.105,00...

HKM Berlin organizira hodočašće u Lurd 7.-11. 05. 2024. – Prijave i uplata do 15.04 2024. godine

HKM Berlin organizira hodočašće u Lurd 7.-11. 05. 2024....