2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(VIDEO + FOTO) Gradonačelnik Grada Zagreba Tomašević na sastanku u Berlinu s gradonačelnicom Berlina Giffey. Nastavljen proces uspostave partnerstva gradova Zagreba i Berlina.

Datum:


(VIDEO + FOTO) Gradonačelnik Grada Zagreba Tomašević na sastanku u Berlinu s gradonačelnicom Berlina Giffey. Nastavljen proces uspostave partnerstva gradova Zagreba i Berlina.
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u Berlinu je, gdje je sudjelovao na konferenciji „Što je zeleni narativ?“, razgovarao s gradonačelnicom Franziskom Giffey i pozvao je u posjet glavnom gradu Hrvatske.
Izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, završilo je dvodnevni službeni posjet Berlinu, gdje se gradonačelnik susreo s gradonačelnicom Franziskom Giffey i sudjelovao na konferenciji „Što je zeleni narativ?“

VIDEO: 1.dan  Gradonačelnik Grada Zagreba Tomašević na sastanku u Berlinu s gradonačelnicom Berlina Giffey. Nastavljen proces uspostave partnerstva gradova Zagreba i Berlina.


Na sastanku s gradonačelnicom Giffey, razgovaralo se o produbljivanju suradnje dvaju gradova te o temama održivog razvoja i zelenih politika.
                                                                                                          
Delegacija Grada Zagreba u radnom posjetu Berlinu boravila je predvođena s gradonačelnikom Tomaševićem. Razgovarali su o unaprjeđenju suradnje Zagreba i Berlina. Posebno su govorili o stanovanju, što je glavni problem u Berlinu, a nažalost postaje sve veći problem i u Zagrebu se govori o dostupnosti stanova za najam. Razgovarali su o različitim politikama koje je Berlin proveo – gdje su bili uspješni, a gdje ne – kako bi naučili iz uspješnih modela koje su već isprobani u Berlinu.

Osim toga, razgovarali su i o gospodarenju otpadom, prometu, javnom prijevozu, biciklističkom prometu i drugim temama i problemima zajedničkima velikim gradovima. Tomašević je Gradonačelnicu Berlina  pozvao u Zagreb i vjeruje da je ovo prvi korak prema formalnijem partnerstvu Berlina i Zagreba, koje je započelo pismom namjere potpisanim još 2012. godine.

VIDEO: 2.Dan Gradonačelnik Grada Zagreba Tomašević na sastanku u Berlinu s gradonačelnicom Berlina Giffey. Nastavljen proces uspostave partnerstva gradova Zagreba i Berlina.


Naglasak je bio na priuštivom stanovanju, gospodarenju otpadom, prometu, posebno biciklističkom, javnom prijevozu, te ostalim temama zajedničkim velikim gradovima”, rekao je gradonačelnik Tomašević, koji je pozvao gradonačelnicu Giffey u posjet Zagrebu.

U okviru posjeta, gradonačelnik Tomašević je drugog dana sudjelovao na konferenciji “Što je zeleni narativ?”, na kojoj je govorio na temu “Europske zelene stranke i odgovornost”. Pred oko 100 uzvanika u Heinrich Böll Stiftung-u, zakladi koja smatra sebe dijelom zelene političke struje, koja se razvila i van Savezne Republike Njemačke, govorio je o odgovornosti „zelenih“ političara, te o zadaćama, izazovima i problemima s kojima se susreću.

Delegacija Zagreba boravila je u dvodnevnom posjetu Berlinu predvođena Tomislavom Tomaševićem, gradonačelnikom Grada Zagreba. U delegaciji su bili i Gordan Bosanac, gradski vijećnik i predsjednik Odbora za sigurnost i prevenciju urbanih rizika, predsjednik Gradske koordinacije za ljudska prava i član Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju te Vesna Šimić, pomoćnica pročelnice Sektora za međugradsku i međunarodnu suradnju Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.

U Berlinu su s delegacijom Zagreba na dvodnevnim  sastancima nazočili i Gordan Bakota, veleposlanik Republike Hrvatske u SR Njemačkoj i Marica Jukić, ministar savjetnik u veleposlanstvu RH u SR Njemačkoj.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomašević osvrnuo i na aktualnu političku situaciju u BiH i položaju Hrvata u toj državi u razgovoru za Berlinski magazin, drugog dana boravka u Berlinu…

FOTO GALERIJA: Gradonačelnik Grada Zagreba Tomašević na sastanku u Berlinu s gradonačelnicom Berlina Giffey. Nastavljen proces uspostave partnerstva gradova Zagreba i Berlina.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb, Beograd i Italiju

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb,...

(Video-Foto) BERLIN Ministar Habijan na konferenciji „Berlinski dijalog o energetskoj tranziciji“ (BETD)

(Video-Foto) BERLIN Ministar Habijan na 10. konferenciji „Berlinski dijalog...

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor 2024 – Objava o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača

Objava o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača Predsjednik Republike Hrvatske...

(VIDEO-FOTO) Berlin: Prijem nadbiskupa Nikole Eterovića povodom 11 godina pontifikata pape Franje

(VIDEO-FOTO) Berlin: Prijem nadbiskupa Nikole Eterovića povodom 11 godina...