2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

Video/Foto – SD Croatia Berlin organizirala 33. malonogometni turnir „Pero Kolobarić“ i 2. turnir u Balotama „Pero Kolobarić“ 2024.

Datum:

Video/Foto – SD Croatia Berlin organizirala 33. malonogometni turnir „Pero Kolobarić“ i 2. turnir u Balotama „Pero Kolobarić“ 2024.

NK ŽEPČE POBJEDNICI 33.MALONOGOMETNOG TURNIRA „PERO KOLOBARIĆ“

SD Croatia Berlin bila je domaćin 33. malonogometnog turnira „Pero Kolobarić“ i 2. turnira u Balotama „Pero Kolobarić“ 2024. koji se tradicionalno odigravaju u Berlinu, za blagdan Duhova.

Na turniru je nastupilo 13 momčadi: FIZ Balkan, NK Žepče, a.p Cosmos Bau, Brata Bau, NK Domovina, Cafe Times, Roško Polje, Cafe Bar Elements, TBT Livno, Die Einfallspinsel, Raumwunder, Ivendan Grab i Mohajer Sports Berlin

Foto – SD Croatia Berlin uspješno organizirala 33. malonogometni turnir „Pero Kolobarić“

Turnir je odigran na domaćem stadionu SD Croatia Berlin na adresi: Friedrich-Ebert-Stadion, Bosestraße 21, 12103 Berlin. U dva dana natjecanja sportskim događanjima je nazočilo oko 1500 posjetitelja koji su uživali u 33.malonogomentnom turniru „Pero Kolobarić“ i paralelno odigranom 2. turniru u Balotama „Pero Kolobarić“ 2024.

U nogometnim utakmicama igralo se s četiri igrača i vratarom koje su trajale po 10 minuta, odnosono polufinalniim utakmicama i finalnoj utakmici koje su odigrane 2×10 minuta.
Pokrovitelj i organizator turnira bila je SD Croatia Berlin.

U polufinalnim ogledima sastale su se momčadi TBT Livno i Cafe Bar Elements gdje je TBT Livno bilo bolje s rezultatom 1:0. U drugom polufinalnom ogledu sastale su se momčadi FIZ Balkan i NK Žepče gdje je NK Žepče bila bolja momčad i s rezultatom 5:2 izborili finale turnira.
Video: 33. malonogometni turnir „Pero Kolobarić“ – Finalna utakmica NK Žepče i TBT Livno

FIZ Balkan je u utakmici za treće mjesto savlado momčad Bar Elements s 5:4. Finalna utakmica pred oko 800 posjetitelja odigrana je između dvije najbolje momčadi turnira NK Žepče i TBT Livno, gdje je momčad  NK Žepče slavila pobjedu rezultatom 2:0.
Momčad NK Žepče je tako postala pobjednik Pfingst-Turnir 2024 “Pero Kolobarić” koji se tradicionalno odigrava u Berlinu i to 33 godine u nizu.

Najbolji strijelci trunira bili su tri igrača iz momčadi NK Žepče: Enes Aydin, Senser Demir i Kemal Günay.
Fair Play pehar pripao je momčadi Ivana Delića, Die Einfallspinsel. Najbolji vratar turnira bio je Tomislav Krolo iz momčadi Cafe Bar Elements. Najbolji igrač turnira bio je Marko Bašić iz TBT Livno.

Prve tri plasirane momčadi turnira uz pehare dobile su i novčane nagrade od 500 euro za 1. mjesto, 300 euro za 2.mjesto i 100 euro za treće mjesto.

Za zapisničkim stolom turnir su odlično i profesionalno u dva dana tehnički vodili i isti tehnički priveli kraju Ivan Pelivan, Mario Jurički i Boris Lugarić uz odlične njemačke dijelitelje sudačke pravde.

Uz promjenjive vremenske prilike uz mala kišna razdoblja SD Croatia Berlin odlično je organizirala 33. malonogometni turnir „Pero Kolobarić“ koji se igra tradicionalno za Duhove svake godine u Berlinu, pred oko 1500 posjetitelja koji su u dva daan uživali u sportskim natjecanjima kao i kulinarskoj ponudi domaćina koji su pripremali jela s roštilja.

SD Croatia je i ovoga puta posebno mislila na svoje sponzore te im se zahvalila prigodnim domjenkom i druženjem drugog dana turnira.

2. TURNIR U BALOTAMA „PERO KOLOBARIĆ“ 2024. POBJEDNICI EKIPAA: IGOR ČAKTAŠ, IVAN BAGARIĆ I IVAN VUKADIN

Ovogodišnje drugo izdanje tradicionalnog turnira u Balotama bila je prava atrakcija za ljubitelje Balota.

2.Turnir u Balotama „Pero Kolobarić“ 2024. – SD Croatia Berlin također je odlično organizirala a isto tako i realizirala, uz veliki interes publike koji su s velikim zanimanjem pratili turnir i bodrili svoje favorite.

Foto – SD Croatia Berlin uspješno organizirala 2. turnir u Balotama „Pero Kolobarić“ 2024.

Prijavilo se 12 ekipa koje su brojale po tri igrača i u dva dana međusobno se ogledavali u ovoj sve popularnijoj igri među Hrvatima u Berlinu.

Odigrane su brojne dobre utakmice u igri u balotu a u finalnom ogledu sastali su se igrači: Igor Čaktaš, Ivan Bagarić i Ivan Vukadin koji su bili bolji od igrača: Nenad Vučkovića Tino Klarića i Predrag Dolić, te u neizvjesnom razigravanju do posljednjeg punta koji je zaradio Igor Čaktaš, te je njegova ekipa slavili pobjedu rezultatom od 21:19.

Treće mjesto osvojili su igrači: Mario Bratić, Ivica Serdarević i Josip Rezić. Pobjedničke pehare najboljim belotašima uručio je sponzor SD Croataia Berlin Mato Čujić. Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač balota Ivan Bagarić.

Tri prvoplasirane ekipe zaradile su i novčane nagrade u iznosima od 1.-3. mjesta  250, 150 i 75 euro.
VIDEO 2.turnir u Balotama „Pero Kolobarić“ 1_2024.

U hrvatskomu jeziku, ovu igru zovu i bućanje (kratko u), odnosno igrati na buće ili na balote. Izraz bućanje i buće prevladava u dijelu Dalmatinske Zagore i zapadnoj Hercegovini, dok izraz balote u Hrvata prevladava na hrvatskim otocima te u hrvatskom priobalju od Savudrije do Prevlake.
VIDEO 2. turnir u Balotama „Pero Kolobarić“ 2_2024.

Cilj igre je baciti boću tako da se ona što bliže dokotrlja do bulina. Za svaku boću koja je najbliže bulinu, dobiva se bod (punat). Boduju se samo boće koje su bliže bulinu od protivničkih. Igralo se dok jedna od ekipa ne postigne 21 punat.
VIDEO 2. turnir u Balotama „Pero Kolobarić“ 3_2024.

Turnir u nogometu i balotama u dva dana posjetili su i hrvatski veleposlanik u SR Njemčkoj Gordan Bakota, župnik Hrvatske katoličke misije fratar Zvonko Tolić kao i glavni sponzori kluba Božo Danijel Marić iz tvrtke Ti-Le Bau i Mato Čujić iz tvrtke Čujić Gebäudereinigung GmbH, te brojni sponzori SD Croatia Berlin kojima su
VIDEO Igor Čaktaš finale  2.Turnir u Balotaoma Finale 2024

se prigodno zahvalili predsjednik SD Croatia Berlin Josip Begić i dopredsjednik i menadžer SD Croatia Berlin Igor Čaktaš s članovima Uprave i brojnim članovima i volonterima SD Croatia Berlin, koji su odlično, profesionalno i za svaku pohvalu organizirali i realizirali ovogodišnji 33. malonogometni turnir „Pero Kolobarić“ kao i odigrani turnir u Balotama.

SD Croatia Berlin najtrofejniji je njmački amaterski nogometni klub i jedan od klubova s najdugovječnijom povijesti, te s ponosom prezentiraju hrvatsko ime više od tri desetljeća u nogometnim vodama Berlinskog nogometnog saveza i SE Njemačke.

Još jednom sve pohvale za odličnu organizaciju i ralizaciju turnira iskazali su i glavni sponzori SD Croatia Berlin Mato Čujić i Božo Danijel Marić, kao i uzvanici na čelu s veleposlanikom Gordanom Bakotom i župnikom fra Zvonkom Tolićem, koji su čestitali članovima uprave SD Croatia Berlin na čelu s Josipom Begićem i Igorom Čaktašem, na uspješnoj organizaciji malonogometnog turnira i turnira u balotama, koji nosi ime Pero Kolobarić, po preminulom počasnom i dugogodišnjem predsjedniku SD Croatia Berlin.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...