2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Video-Foto) Sjajan uspjeh rukometaša RK Maksimir Pastela u Berlinu na Sparkassen-Cup 2022 – Füchse Berlin u Berlinu

Datum:

(Video-Foto) Sjajan uspjeh rukometaša RK Maksimir Pastela u Berlinu na Sparkassen-Cup 2022 – Füchse Berlin u Berlinu.
RK Maksimir Pastela na održanom rukometnom turniru ovoga vikenda u Berlinu „Sparkassen-Cup 2022 – Füchse Berlin“ koji je održan u tri dana ostvarili su sjajne rezultate na jednom od najprestižnijih turniru koji je okupio najbolje njemačke rukometaše u uzrastima (2004., 2006. i 2008.) godište, odnosno A, B i C Jugend, te jedinu stranu momčad RK Maksimir Pastela iz Zagreba- Hrvatska.
A Jugend je igrao u dvije skupine razigravanja do finala kao i B Jugend dok je C Jugend igrao u 4 skupine do završnice finala.
Sve utakmice održane se u sportskom Forumu Fücse Berlin u tri dvorane u odličnim atmosferama i fenomenalnim uvjetima što je posebno oduševilo mlade igrače iz Zagreba kao i njihove trenere, vodstvo kluba i roditelje koji su ovom prilikom pratili i bodrili rukometaše RK Maksimir Pastela.

TREĆE MJESTO A-JUNIORA I ČETVRTO MEJSTO C-JUNIORA RK MAKSIMIR PASTELA

U utakmici za 3. mjesto najstarija hrvatska momčad  U-19 Maksimir Pastela slavila je pobjedu nad generacijom kluba Frisch Auf! Göppingen s rezultatom 20:17 u utakmici koja je odigrana u dvorani Lilli-Henoch-Sporthalle / Werferhalle na adresi Fritz-Lesch-Straße 32, 13053 Berlin. Sjajni hrvatski igrači U-19 osvojili su tako treće mjesto u utakmici koja je bila neizvjesna do samog kraja što pokazuje i rezultat iz poluvremena kada je bilo (8:8).

VIDEO:Sjajan uspjeh rukometaša RK Maksimir Pastela u Berlinu na Sparkassen-Cup 2022 – Füchse Berlin u BerlinuMomčad RK Maksimir Pastela nastupila je u kadru: Luka Kovačević, Niko Maraković, Ivan Marić, Marko Maderić, Ivan Materljan, Martin Tomšić, Antonio Belanović,Vito Ivanišević, Ante Lasan, Jasmin Hećimović,Tin Baković, Toma Bakić, Luka Nujić, Marko Prpić trener Marin Klarići i fizioterapeut Ivana Majdak.
U19 ekipa odmjerila je snage u pet utakmica i ostvarila tri pobjede i dva poraza i na kraju osvojila odlično treće mjesto.
Najbolji igrač polufinalne utakmice u Berlinu bio je Martin Tomšić s 8 postignutih pogodaka za Maksimir Pastela.
 
U polufinalnoj utakmici Füchse Berlin Reindf. pobjedili su hrvatske rukometaše Maksimir Pastela rezultatom 25:13 (13:10), te izborili finale turnira U-19 gdje su u finalnom ogledu poraženi od momčadi SC DHfK Leipzig rezultatom 19:14.   DHfK Leipzig je tako bila najbolja momčda turnira i osvjili 1. mjesto u natjecanjima A-Jugenda na Sparkassen-Cup 2022 – Füchse Berlin u Berlinu.

Rukometaši RK Maksimir Pastela C-Jugend koji su razigravali u skupini A od ukupno 4 skupine i 12 vrhunskih momčadi također su postigli zavidan uspjeh. Igrali su polufinalnu utakmicu protiv SC Magdeburga gdje su izgubili rezultatom 29:26, da bi u utakmici za 3. i 4. mjesto s odličnim domaćinima iz Berlina bili poraženi rezultaton Füchse Berlin Reindf. : Maksimir Pastela 42:22. No, osvojeno 4.mjesto C -Jugenda (U-15) na ovom prestižnom turniru u Berlinu također je veliki uspjeh najmlađih hrvatskih rukometaša na ovom jakom turniru,  članova RK Maksimir Pastela.

B-Jugend  igrači RK Maksimir Pastela imli su malo manje sreće u razigravanjima u dvije skupine i oni su igrali na kraju za 9.mjesto u uzrastu U-17.

Rukometni klub Maksimir Pastela, predvođen članovima Uprave kluba, trenerima i medicinskim osobljem, U sastavu Mario Ulamec – dopredsjednik kluba, Bogdan Momčilović- dopredsjednik kluba, drugi predsjednik Hrvoje Kukuljević Sakcinski, Zoran Galić – tehnički tajnik, te trenerima: U19 Marin Klarić, U17 Matko Zrilić i U15 Goran Bobić i odličnom Ivanom Majdak voditeljicom medicinske službe koja je medicinski skrbila za sve momčadi, te moramo naglasiti da je imala pune ruke posla, no sve je na kraju završilo bez velikih ozlijeda mladih igrača.

Nakon dolaska u Berlin rukometaši RK Maksimir Pastela u Berlinu su dočekaniu srdačno i gostoljubivo na čemu su se također još jednom na kraju turnira zahvalili svi skupa kao i roditelji koji su u međuvremnu pročitali tekst u Berlinskom magazinu u kojem smo izvjestili o prijemu rukometaša RK Maksimir Pastela u Berlinu od članova hrvatske zajednic u Berlinu, te susreta s veleposlanikom Gordanom Bakotom i proslavljenim hrvatskim rukometnim reprezentativcem Markom Kopljarom koji igra u Berlinu.

Gdje smo izvjestili prvog dana po dolasku u Berlin u Berlinskom magazinu: „Sve u svemu bio je ovo jedan lijepi dan u kojem je hrvatska mladost obišla njemačku metropolu i upoznala se s Berlinom, prije početka turnira, a sve uz podršku i pomoć dobrih ljudi, ovoga puta na čelu s Božom Dragušicom i hrvatskim ugostiteljima iz Berlina, Tanjom Čujić vlasnicom tvrtke „Čujić“, Stipanom Pelivanom, koji je za ovu priliku organizirao prijevoz autobusom i vozača za mlade rukometaše i delegaciju, te neumornog Stjepana Škorića koji je uspio sažeti povijest Berlina i mladima napuniti „baterije znanja“ za neke druge korisne prilike.
U ime dopredsjednika kluba, Mario Ulemac, zahvalio je tada svima navedenim na svesrdnoj pomoći kao i na posjetu i podršci velepolsanika Bakote i rukometne legende Marka Kopljara“…

Dvije polufinalne utakmice U-19 i U-15 RK Maksimir Pastela i utakmicu B-Jugend-a (U-17)  u nedjelju završnog dana turnira u Berlinu s tribina je bodio i veleposlanik RH u SR Njemačkoj Gordan Bakota, koji je još jednom došao da pozdravi hrvatsku mladost, te im je čestitao na sjajnim rezultatima u Berlinu gdje je u razgovorima s trenerima, Upravom i roditeljima primio brojne zahvale i pohvala za potporu koju je dao mladim rukometašima, za vrijeme održavanja turnira, koji su ovom prilikom prezentirali RH u SR Njemačkoj u najboljem svijetlu.

Za hrvatski rukometni klub Maksimir Pastela, profesionalni rukometni klub, 2002. koji ima sve generacije igrača od 7-godišnjaka prema starijima, sve do seniora koji igraju 1.hrvatsku ligu sjever, ovaj turnir u Berlinu bio je veliko iskustvo, kazao nam je dopredsjednik kluba Mario Ulamec, te istaknuo „Hvala Bogu, svi smo sretno stigli u Zagreb. Nije bilo ozljeda i svi su zdravi i prepuni dojmova. Predivno iskustvo“.

Dolazak rukometaša RK Maksimir Pastela u Berlin nakon više od dvije godine korona pandemije na prvi međunarodni rukometni turnir, na kojem su igrale selekcije (2004., 2006. i 2008.)  godišta, na njemačkom vrlo jakom turniru s dugogodišnjom tradicijom pod imenom „Sparkassen-Cup 22 – Füchse Berlin“, ostat će veliko iskustvo za 50-tak hrvatskih mladih rukometaša, koji su prezentirali hrvatski rukomet, koji je u dosta u zavidnoj situaciji kada se gledaju uvjeti u kojima treneriju hrvatski rukometaši u metropoli Zagrebu.

U Zagrebu nema dovoljno sluha za poticaj mladih u prvom redu kada je izgradnja novih rukometnih dvorana u čemu Nijemci prednjače u svakom pogledu. No možda dođu jednog dana i bolja vremena a time i bolji tehnički uvjeti u Hrvatskoj za mlade rukometaše, što je uvijek uvijet i motiv boljih rezultata a na kraju i zadržavanja igrača u matičnim klubovima koji ulažu u svoje igrače, te time i sportski razvoj rukometa u Hrvatskoj.

Čestitke RK Maksimir Pastela na odličnoj prezentaciji Hrvatske u Berlinu 2022. godine!
FOTO GALERIJA:Sjajan uspjeh rukometaša RK Maksimir Pastela u Berlinu na Sparkassen-Cup 2022 – Füchse Berlin u Berlinu

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...