2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

Datum:

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

Hrvatska turistička zajednica i grad Fontanestadt Neuruppin, koji je bazni kamp nogometne reprezentacije Hrvatske na Euru 2024. organizirali su izložbu “Doživi Hrvatsku” u izložbenim prostorijama na An der Seepromenade 10, u gradu Neuruppinu.

Dođite i divite se fotografijama hrvatskih ljepota, turističkih atrakcija i ponuda za aktivne turiste, kao i nazočnosti hrvatskih nogometaša. Naglasili su organizatori u pozivu za izložbu “Doživi Hrvatsku”.

Nakon otvorenja izložbe nazočni su pozvani na Školski trg u Neuruppin na zajednički domjenak uz prezentaciju najatraktivnijih hrvatskih regija kao i kulinarskih delicije a sve uz glazbene zvuke iz Hrvatske.

U ime domaćina iz Berlinu delegaciju Hravtskog Sabora i hrvatskih ministra, te državnih tajnika i suradnika u Berlinu i Neuruppinu dočekao je kao domaćin i zahvalio im se na dolasku veleposlanik RH u SR Njemačkoj Gordan Bakota i suradnica druga tajnica Marina Perković.

U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda – Nstupila Klapa Sebenico iz Šibenika

Kristjan Staničić, direktor HTZ – U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda

Tonči Glavina ministar turizma i sporta – U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda

Gordan Jandroković  Predsjednik Hrvatskog sabora  Neuruppin predstavljena hrvatska turistička ponuda

U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda – Veliki odaziv Nijemaca i Hrvata

Gordan Jandroković  Predsjednik Hrvatskog sabora –  Otvaranje izložbe u Neuruppinu

Tonči Glavina ministar turizma i sporta – Otvaranje izložbe u Neuruppinu

Gordan Bakota Veleposlanik RH u SR Njemačkoj – Otvaranje izložbe u Neuruppinu

Nico Ruhle, gradonačelnik Neuruppina – Otvaranje izložbe u Neuruppinu

Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj – Otvaranje izložbe u Neuruppinu

U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda veliki interes Nijemaca za Hrvatsku -2

Gordan Jandroković  Predsjednik Hrvatskog sabora  Neuruppin izložba slika i skulptura – Izjava 1

Nazočne je pozdravio gradonačelnik Grada Fontanestadt Neuruppin Nico Ruhle i direktor Hrvatska turističke zajednice Mr.sc Kristjan Staničić.

(FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana – 1

Povodom Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj, Hrvatska turistička zajednica je u Neuruppinu, bazi hrvatske nogometne reprezentacije, organizirala dva promotivna događanja kako bi građanima Neuruppina i regije Brandenburg približila Hrvatsku kao kvalitetnu, atraktivnu i poželjnu turističku destinaciju raznovrsne ponude.

S tim je ciljem u prostorijama gradske galerije otvorena izložba fotografija “Doživi Hrvatsku”.

Predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković u Neuruppinu otvorio izložbu “Doživi Hrvatsku”

Izložbu je otvorio predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te je izrazio uvjerenje da će ona biti poticaj mnogim novim gostima za posjet Hrvatskoj, ali i dodatan razlog za povratak onih koji su već doživjeli iznimnu turističku ponudu naše zemlje.

(FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana – 2

Istaknuo je i da izložba fotografija pokazuje emotivnost hrvatskih ljudi, a posebno kad je u pitanju hrvatska nogometna reprezentacija.

“Ovo je središte u kojem se nalazi hrvatska nogometna reprezentacija. Ovdje je danas u organizaciji Hrvatske turističke zajednice otvorena izložba ‘Doživjeti Hrvatsku’. Imao sam čast otvoriti tu izložbu u nazočnosti hrvatskih gostiju koji su ovdje i domaćih stanovnika Neuruppina. S nama je bio gradonačelnik, bilo je jako lijepo. Čini mi se da i stanovnici grada počinju navijati za Hrvatsku”, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora.

Uz predsjednika Sabora, u izaslanstvu u Berlin su doputovali i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar turizma i sporta Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak te predstojnik Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora Tomislav Šimičević. Zajedno s predsjednikom Sabora u Berlinu je i njegov mlađi sin.

Na otvorenju izložbe bili su i Nico Ruhle, gradonačelnik Neuruppina, Nj.E. Gordan Bakota, veleposlanik Republike Hrvatske u Njemačkoj, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj te brojni drugi uzvanici.

U okviru izložbe, posjetitelji imaju priliku uživati u najljepšim fotografijama hrvatskih krajolika, turističkih atrakcija, ali i hrvatskih nogometaša, a izložbu je među prvima razgledao Šime Vrsaljko, bivši hrvatski reprezentativac i glavni akter jedne od najupečatljivijih fotografija na izložbi nastalih tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. u Rusiji. Izložbene fotografije svi zainteresirani posjetitelji moći će razgledati svakodnevno za vrijeme trajanja Eura uz besplatan ulaz.

Tonči Glavina, ministar turizma i sporta: Sinergija sporta i turizma predstavlja Hrvatsku na najljepši način

“Upravo kroz sinergiju sporta i turizma, možemo našu zemlju predstaviti na najljepši mogući način i zato smo željeli iskoristiti ovu priliku kako bismo Hrvatsku predstavili ne samo kao sportsku naciju, već i turističku destinaciju s bogatom prirodnom, kulturnom, povijesnom i eno-gastronomskom ponudom. Pred nama je najintenzivniji dio turističke godine, a s ovim dodatnim aktivnostima želimo potaknuti i dolazak novih gostiju.

Našim Vatrenima želimo puno sreće i uspjeha, cijela Hrvatska je uz njih, a siguran sam kako će nas svojim nastupima ponovo učiniti sve ponosnima i našu zemlju u svijetu predstaviti na najljepši mogući način,” izjavio je ministar Glavina.

Također, HTZ je na glavnom gradskom trgu, uz sve obalne županije, organizirala mali hrvatski sajam gdje će se svi posjetitelji imati priliku upoznati s bogatom kulturnom baštinom i raznovrsnom eno-gastronomijom, a pripremljen je i raznolik zabavno glazbeni program uz šibensku klapu Sebenico.

“Pozitivna natjecateljska energija i boravak Vatrenih u Neuruppinu odličan je povod za dodatne promotivne aktivnosti putem kojih ćemo svim građanima i posjetiteljima Neuruppina, siguran sam, još više približiti Hrvatsku kao atraktivnu turističku destinaciju. Pripremili smo bogat i zanimljiv program, a želja nam je maksimalno iskoristiti činjenicu što je naša zemlja u globalnim okvirima najprepoznatljivija upravo po turizmu i sportu,” izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, istaknuvši da je upravo Njemačka najvažnije inozemno tržište za hrvatski turizam koje u ukupno realiziranim noćenjima ostvaruje udio od preko 20 posto.

Mali hrvatski sajam bit će otvoren 14. i 15. lipnja, a dodajmo da će predstavljanju Hrvatske značajno doprinijeti i postavljene skulpture hrvatskih velikana koji su svojim djelovanjem ostavili velik trag u hrvatskoj, ali i svjetskoj povijesti. To su skulpture izumitelja Nikole Tesle, istraživača Marca Pola, košarkaša Dražena Petrovića, kipara Ivana Meštrovića, matematičara Ruđera Boškovića te inženjera Slavoljuba Penkale, a koje su pozicionirane na glavnom gradskom trgu.

“Volio bih da pobijedimo, ali realno, bio bih zadovoljan i neriješenim rezultatom jer to nam otvara čitav niz mogućnosti. Važno je ući u drugi krug. Teška nam je grupa”, kazao je u Berlinu Gordan Jandroković.

Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj  na otvaranju izložbe u Neuruppinu naglasio je da je ovo odlična prezentacija Hrvatske u ovom dijelu Sjeverne Njemačke i da očekuje povećan dolazak turista iz Berlina i Brandemburga u Hrvatsku glede nadolazeće turističke sezone.

Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj odlično je organiziralo otvaranje izložbe u Neuruppinu uz kordinaciju s Hrvatskom turističkom zajednicom i resornim ministarstvom. Hrvatska je predstavljena na najbolji mogući način u Neruppinu.

Hrvatska nogometna reprezentacija će natjecanje u grupnoj fazi Europskog prvenstva započeti utakmicom protiv Španjolske na berlinskom Olimpijskom stadionu. Susret s najjačim protivnikom u skupini je na rasporedu od 18 sati. Četiri dana poslije vatrene čeka utakmica protiv Albanije, a grupnu će fazu zatvoriti dvobojem s Italijom.

U subotu će predsjednik sabora Gordan Jandroković zajedno sa svojim mlađim sinom ići na utakmicu Europskog prvenstva između Hrvatske i Španjolske, izvijestili su iz Sabora.

Utakmica će se održati u 18 sati na Olympiumstadionu u Berlinu, a pozvali su ga Hrvatski nogometni savez i predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Zajedno s predsjednikom Sabora u izaslanstvu su i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar turizma i sporta Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak te predstojnik Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora Tomislav Šimičević, koji će biti hrvatski politički predstavnici u Berlinu, na poziv Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednika Uefe Aleksandera Čeferina, te će nazočit današnjoj utakmici prvog kola Europskog prvenstva između Hrvatske i Španjolske koja će se odigrati u 18 sati na Olympiastadionu u Berlinu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Video/Foto SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća.

SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća. Apostolski...

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore 2024. do 23.07.2024. godine

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...