2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Video) Leipzig: Uspješan nastup tvrtke Legradmetal iz Orosavlja – Međunarodni sajam dobavljača za dijelove, komponente, module i tehnologije

Datum:

(Video) Leipzig: Uspješan nastup tvrtke Legradmetal iz Orosavlja – Međunarodni sajam dobavljača za dijelove, komponente, module i tehnologije

U Leipzigu je završen Međunarodni sajam dobavljača za dijelove, komponente, module i tehnologije na kojem se predstavila tvrtka iz Legradmetal iz Orosavlja.

O uspješnoj prezentaciji tvrtke Legradmetal iz Orosavlja u Lepzigu smo orazgovarali s vlasnikom tvrtke Markom Gredičak i djelatincima tvrtke Gérard-om Bouillet i Tanjom Tušek Sambol.

Obrt Legradmetal iz Orosavlja danas zapošljava oko 60 djelatnika visokomotiviranih i educiranih djelatnika, koristeći najmoderniju tehnologiju, te se bavi visokopreciznom strojnom obradom metala, proizvodnjom strojnih dijelova, komponenti i sklopova za potrebe industrije. Kvaliteta proizvoda i usluga rezultat je kvalitete svih procesa unutar organizacije.

VIDEO: Marko Gredicak-Lergradmetal Orosavlje – Sajam u Leipzigu 2023

Obrt Legradmetal osnovan je 1998. godine kao nastavak uspješne dodatne djelatnosti koju je 1990. g. osnovao Zvonko Gredičak. Od osnivanja Obrt je smješten u sjeverozapadnom dijelu Republike Hrvatske, pored same autoceste Zagreb – Macelj, udaljen 30-ak km od glavnog grada Zagreba.

2000. godine uvođenjem CNC tehnologije u proizvodni proces te povećanjem proizvodnje strojnih dijelova ostvareni su značajni marketinški, organizacijski i komercijalni rezultati. Tijekom godina zahvaljujući znanju i iskustvu svojih djelatnika te stalnim ulaganjem u kvalitetu proizvoda i usluga Obrt se probija na ostala područja proizvodnog strojarstva (izrada dijelova za automobilsku industriju te dijelova za strojogradnju i alatničarsvo).

VIDEO: Gérard Bouillet- Lergradmetal Orosavlje – Sajam u Leipzigu 2023

1990-1998 – Osnivanje male djelatnosti u strojnoj obradi gdje se konstantnim ulaganjem u ljude i rad postepeno gradi obrt.
1998-2017 – Stvaranje Obrta Legradmetal uvođenjem CNC tehnologije u proizvodni proces te povećanjem proizvodnje strojnih dijelova (izrada komponenti mobilnih robota i manipulatora, dijelovi linija za automobilsku industriju, strojogradnju i alatničarsvo)

Metalski obrt iz Oroslavja proizvodi razne dijelove za Švicarske i Njemačke tvornice.

Markom Gredičak nam je kazao o povijesti tvrtke kako je njegov otac Zvonko radio u TPK Orometal i početkom devedesetih pokrenuo dodatnu djelatnost, u kojoj je u slobodno vrijeme na jednoj tokarilici i bušilici radio prirubnice za spajanje cijevi, koje je prodavao Plivi. Radio je sam, a kad se obim posla počeo povećavati, otišao je iz Orometala i 1998. godine otvorio vlastiti obrt. Tada je počeo raditi za jednog posrednika u Njemačkoj i obrt je počeo rasti, govori danas Marko Gredičak suvlasnik i voditelj Legradmetala

Točno prije dvadeset godina Zvonko Gredičak iz Oroslavja osnovao je obrt Legradmetal, kojeg danas vodi njegov sin Marko, koji je u međuvremenu, uz oca Zvonka, postao i suvlasnik, ali i najvažnija karika u poslovnom razvoju ovog vrlo uspješnog zagorskog obrta za obradu metala.

Marko Gredičak, se svome ocu, u tada još uvijek mladom poslovnom poduhvatu, pridružio 2000. godine.
Tada su kupili prvi obradni centar, odnosno CNC stroj, čime su dodatno pojačali produktivnost svog obrta, ali i postali konkurentniji te spremniji za nove kupce i nova tržišta.

VIDEO: Tanja Tušek Sambol- Lergradmetal Orosavlje – Sajam u Leipzigu 2023

Uglavnom proizvodimo industrijske dijelove i komponente za određene strojeve, kao što su strojevi za pakiranje, strojevi iz linija automobilske industrije, strojevi za namatanje žice, za navodnjavanje i slično. Mi dobijemo nacrt i radimo isključivo prema projektnoj dokumentaciji kupca – ispričao nam je Marko.

Legradmetal je tako, kao obrt, u dvadesetak godina prerastao po svim segmentima i mnoge zagorske tvrtke, a trenutno zapošljava 60-tak djelatnika te je opremljen najmodernijom tehnologijom i strojevima.

Zahvaljujući domaćim i europskim fondovima, opremili smo se novim, modernim strojevima, kaže Marko, koji je dokazao da se do europskog novca za kvalitetne poslovne projekte ipak može doći, iako tu mogućnost baš i ne koristi previše zagorskih obrta i tvrtki.

Kao i većina zagorskih proizvođača, pogotovo u metalskoj i tehnološkoj industriji, i Legradmetal osjeća nedostatak adekvatne i kvalificirane radne snage, no, upravo zbog toga Marko vodi vrlo mudru, ali za naše prilike vjerojatno i jedinu moguću ispravnu kadrovsku politiku. – U posljednje vrijeme, kad su u pitanju djelatnici u proizvodnji, mi uzimamo mlade ljude, praktički iz škole, obučavamo ih te si na taj način sami stvaramo radnu snagu.

Ipak, postoji trend u Hrvatskoj da ljudi odlaze u inozemstvo, a mi tu ne možemo konkurirati, što zbog konkretnih poreznih i drugih nameta na samu plaću, a što zbog ostalih fiskalnih i parafiskalnih nameta za same obrte i poduzeća. Tako da je u Irskoj, konkretno, plaća dva i pol puta veća nego kod nas. Naravno, ako čovjek ode gore sam, nekad mu se i ne isplati, obzirom na visoke cijene smještaja, ali i života općenito.

No, kad ode čitava obitelj ili ako netko ima osiguran smještaj, tada ne možemo konkurirati našim plaćama – iskren je Marko, voditelj obrta koji je itekako konkurentan i uspješan kad su u pitanju njihovi proizvodi, što dokazuje i činjenica da je skoro sva njihova proizvodnja namijenjena za poslovično ‘pedantne i precizne’ Švicarce i Nijemce.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO-FOTO) – BERLIN: Završna svečanost 40. godina Hrvatske zajednice iz Berlina

(VIDEO-FOTO) – Završna svečanost 40. godina Hrvatske zajednice iz...

(VIDEO-FOTO) – Podjela medalja djeci i Radionica recikliranja kravate CroaTie povodom 40. godina Hrvatske zajednice u Berlina

(VIDEO-FOTO) - Podjela medalja djeci i Radionica recikliranja kravate...

(Video-Foto) Berlin: Hrvatski pijanist Maksim Mrvica održao koncert u berlinskom kazalištu Admiralspalast

SVJETSKA TURNEJA - KOLEKCIJA Virtuozni pijanist Maksim Mrvica, dobitnik MTV...

(VIDEO-FOTO) 40. godina Hrvatske zajednice u Berlina

Hrvatska kulturno-umjetnička i športska zajednica e.V. Berlin svečano obilježava...