2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Video) Sanja Kaljužni – zamjenica direktora Fortuna Tours Mostar – Sajam turizma ITB 2023

Datum:

(Video) Sanja Kaljužni – zamjenica direktora Fortuna Tours Mostar – Sajam turizma ITB 2023

Fortuna Tours iz Mostara na ITB-u u Berlinu 2023. uspješno prezentirala BiH turizam.

BiH se na najvećem svjestkom sajmu turizma ITB 2023. u Berlinu predstavila na postava u zajedničkoj dvorani 1.2. Na ovogodišnjem drugom u nizu zajedničkom predstavljanju BiH na sajmu ITB u Berlinu predstavila se i renomirana turistička agencija Fortuna Tours iz Mostara koju danas vodi junior naslijednik Mili Bijavica sin od istoimenog osnivača tvrtke, koji je preminuo u vremenu nedavne korona pandemije.

Na postavu BiH razgovarali smo s Sanjom Kaljužni zamjenicom direktora Fortuna Toursa iz Mostara koji se predstavljaju na berlinskom sajmu dugi niz godina.

Kaljužni nam je za RTV HB iznjela dojmove i njihova očekivanja za nadolazeću turističku sezonu kada je u pitanju BiH turizam.

Što se tiče njemačkog tržišta ono je za našu agenciju jako interesantno. Dogovorili smo aranžmane s turoperatorima iz Njemačke. Vraćaju nam se na tržište konkurentne zemlje i moramo biti oprezni u procjenama. To su zemlje koje su jako konkurentne i imaju dobre cijene. Mi smo se u Berlinu ove godine predstavili s Turističkim klasterom Hercegovina s Turističkom zajednicom Republike Srpske, zajedno smo tu i prodajemo turističke destinacije BiH.

Fortuna Toursa iz Mostara dovodi veliki broj tursita godišnje u BiH a za tvrtku se ozbiljniji turizam u BiH počeo događati od početka ukazanja u Međugorju od 1981. godine. „Kada smo počeli da se bavimo turizmom „ložio sam vatru na vodi“.

Iz Dubrovnika nam je dolazilo 200 ljudi godišnje tako je to počelo, da bi danas više od 30 godina sve drugačije izgledalo kada je u pitanju Fortuna Tours, kazao nam je posljednji put u Berlinu kada smo razgovarali, između ostaloga, preminuli osnivač tvrtke direktor Mili Bijavica, koji se uvijek zahvaljivao svim svojim djelatnicima bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio moguć, a koji je svoje početne turističke korijene vezivao za početak svoga rada u Međugorju.

ITB, sajam turizma u Berlinu ostao je i dalje najvažnije mjesto susreta međunarodne turističke industrije i finalno ogledalo nadolazeće turističke sezone.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

VIDEO/FOTO Proslava Dan državnosti i Dana Oružanih snaga RH u Berlinu 2024.

VIDEO/FOTO Proslava Dan državnosti i Dana Oružanih snaga RH...

VIDEO/FOTO Turističke predstavnike otoka Brača u Berlinu primio nadbiskup Nikola Eteroviće veleposlanik pape Franje u SR Njemačkoj

VIDEO/FOTO Turističke predstavnike otoka Brača u Berlinu primio nadbiskup...

VIDEO/FOTO – Turistička prezentacija otoka Brača u Berlinu

VIDEO/FOTO – Turistička prezentacija otoka Brača u Berlinu. Predstavništvo Hrvatske...