2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Video) Razgovor Nikolina Šimović – Hotel Brotnjo Čitluk – Berlin Sajam turizma ITB 2023

Datum:

(Video) Razgovor Nikolina Šimović – Hotel Brotnjo Čitluk – Berlin Sajam turizma ITB 2023
Prezentacija bh. turističke ponude na ovogodišnjem sajmu turizma ITB 2023. u Berlinu bila je izuzetno značajna zbog nazočnosti velikog broja turističkih profesionalaca i velikog njemačkog tržišta, koje je tradicionalno zainteresirano za atraktivan odmor u BiH.

Na međunarodnom sajmu turizma “ITB 2023″ u Berlinu, turističku ponudu Bosne i Hercegovine prezentirao je i Hotel Brotnjo iz Čitluka u sastavu Turističkog klastera Hercegovina. U Berlinu s bili vlasnik hotela Ante Miličević i Nikolina Šimović koji su imali niz uspješnih susreta i razgovora.

Interesovanje za BiH je veliko. Razgovarali smo s Nikolinom Šimović o njihovim dojmovima na sajmu i poslovnim kontaktima te očekivanjima, u razgovoru za RTV HB, Nikolina Šimović nam je kazala da očekuju uspješnu sezonu.
Hotel Brotnjo nalaz ise u Području današnje općine Čitluk, odnosno Brotnja, koji se prvi put u povijesti spominje se 1306./07. godine u trgovačkim odnosima s Dubrovnikom. Taj do sada pronađeni najstariji nadnevak nađen je u dubrovačkom Povijesnom arhivu, što nas upućuje na to da je Brotnjo u to doba bilo povezano s tim primorskim gradom još u srednjem vijeku

Brotnjo je visoravan smještena na jugozapadu Bosne i Hercegovine. Pruža se uz granicu općine Mostar na sjeveru i sjeveroistoku pa do granica općina Široki Brijeg i Ljubuški na sjeverozapadu i jugu Brotnja.
Hotel Brotnjo**** se nalazi u gradiću Čitluk, udaljenom svega 3km od velikog marijanskog svetišta Međugorja i 20km od Mostara, grada u srcu Hercegovine čiji je Stari most pod UNESCO-vom zaštitom.

Hotel Brotnjo u svom sastavu ima: restoran s najsuvremenijom kuhinjom, staklenu i vanjsku terasu, svečanu i konferencijsku dvoranu, dvije kongresne dvorane, caffe bar, Wellness Spa Centar, vlastito nogometno igralište po UEFA standardima, vlastiti parking i druge sadržaje koji su prilagođeni poslovnim ljudima i ostalim gostima željnim opuštanja, ali i onima koji žele provesti ugodne trenutke druženja sa svojom obitelji i prijateljima.
Hotel raspolaže s 38 vrhunski opremljenih soba s ukupno 90 ležaja, a svaka je soba opremljena vrhunskim namještajem i najsuvremenijim klima uređajima.

Hotel Brotnjo je primljen u Svjetsku asocijaciju hotelijera (IHRA) sa sjedištem u Parizu, a restoran hotela „Grappolo“ dobitnik je „Grimizne kugle“ – nagrade za najljepše uređen ugostiteljski objekt u BiH, i „Zlatne ugostiteljske krune“ kao najbolji restoran u sklopu hotela u BiH, te niza ostalih priznanja.

Restoran „Grappolo“ postao je poznat po vrhunskoj gastronomskoj ponudi, širokom paletom jela od klasičnih do noviteta iz svjetske gastronomske ponude, dalmatinskim jelima te talijanskim specijalitetima. Svoju ponudu restoran je upotpunio i s velikim izborom slastica, kolača i torti po Vašem izboru i želji. Posjetitelji, cijenjeni gosti, pored ukusnog jela imaju prigodu uživati u finim kapljicama domaćih i svjetskih vrhunskih vina prema vlastitom izboru ili preporuci stručnog osoblja.

Hotel ima izvrsnu lokaciju i za posjete i organiziranje izleta po raznim lokalitetima u Hercegovini, kao što su Stari most u Mostaru, vodopad Kravice, stari grad Počitelj, stećci u Stocu, rimski grad u Čapljini, mjesna Crkva u Tihaljini, Spilja Vjetrenica, Tekija na rijeci Buni (Blagaj), te odlična povezanost između Splita, Dubrovnika i Sarajeva.

Čitluk je središte regije Brotnjo, visoravni koja se nalazi na desnoj obali rijeke Neretve. Vinova loza i duhan bili su prepoznatljivi proizvodi broćanskog kraja. Na prostoru Brotnja postoji mnogo vinarija, koje su u projektu „Vinske ceste Hercegovine“ i u kojima možete kušati i kupiti kvalitetna vina (prvenstveno Žilavku i Blatinu).

Mnoga od najboljih vina južne Europe se proizvode u malim vinogradima zapadne i južne Hercegovine. Ovdje se nalaze impresivni spomenici kao i prelijepa priroda, ali za mnoge prava atrakcija Hercegovine su njena jednostavna ali lijepa posvuda razbacana sela i seljani koji obrađuju ovu dragocjenu zemlju. Bez obzira na to što radili ili gdje išli Hercegovina će na vas zasigurno ostaviti dugotrajan i snažan utisak.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Video/Foto SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća.

SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća. Apostolski...

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore 2024. do 23.07.2024. godine

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore...

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...