2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(VIDEO-FOTO) BERLIN Infobip jedna od najvećih hrvatskih IT i telekomunikacijskih tvrtki zainteresirala pozornost berlinskih programera i razvojnih zajednica

Datum:

(VIDEO-FOTO) BERLIN Infobip jedna od najvećih hrvatskih IT i telekomunikacijskih tvrtki zainteresirala pozornost berlinskih programera i razvojnih zajednica

Ovo je bio naš drugi nastup u Berlinu. Radi se o seriji naših predstavljanja koja se rade diljem svijeta a namjera nam je upoznati se s lokalnim programerskim i razvojnim zajednicama koje imaju razvojni potencijal ili koja se tek počinje razvijati, a nude proizvod ili uslugu koja se trenutačno ne nudi drugdje na tržištu te ranu ili početnu fazu u razvoju poduzeća, ali i poduzeće, tvrtku, partnerstvo ili privremenu organizaciju stvorenu da istraži ili pronađe primjenjiv, održiv i uspješan poslovni model.

Kako je Berlin jedan od najvećih europskih gradova i svelikim potencijalima u kome se nedavno održala i najveća programerska konferencija na svijetu, tako smo i mi tu došli i ideja nam je bila približiti se lokalnim programerima i razvojnim zajednicama.

U Berlinu smo prezentirali što mi u Infobipu radimo i prezentirali naše projekte, te tako pomažemo lokalnim programerima i razvojnim zajednicama.

Infobip je prvi hrvatski jednorog i jedna od najuspješnišijih hrvatskih kompanija, tvrtka koja ima valoaciju više od 1 milijardu dolara. Imamo uredu u preko 70 zemalja na svijetu i 3500 zaposlenika.

VIDEO: BERLIN Infobip jedna od najvećih hrvatskih IT i telekomunikacijskih tvrtki na prezentaciji u Berlinu

Sve je krenulo iz Vodnjana jednog malog mjesta u Istri koje ima samo 3000 stanovnika. Mi imamo više zaposlenika nego cijelo mjesto danas. Infobip je jedna od najvećih hrvatskih tehnoloških kompanija. Mi smo lideri na polju komunikacije, kazao nam je između ostaloga Marijan Čipčić Tech Community Manager iz predstavništva Infobip Split, koji je bio domaćin drugog berlinskog predstavljanja tvrtke Infobip.

Infobip je jedna od najvećih hrvatskih IT i telekomunikacijskih tvrtki s uredima u 70 zemalja na svijetu, te već više godina posluje u Njemačkoj a njihovi su klijenti brojne lokalne telekomunikacijske i tehnološke tvrtke.

Berlinska konferencija bila je dio u nizu poslovne strategije Infobita, dodatno približavanje lokalnim IT tvrtkama i startupima pa u tom kontekstu organizirali su i ovaj susret gdje se odazvalo oko 150 uzvanika pod nazivom ‘Infobip Connect Meetups’, na lokaciji Factory Berlin Görlitzer Park, Lohmühlenstraße 65, 12435 Berlin.

VIDEO Marijan Čipčić Tech Community Manager – Infobit Split

Domaćini su bili Marijan Čipćić Tech Community Manager iz predstavništva Infobit Split koji je bio organizator drugog berlinskog predstavljanja tvrtke Infobip i Stefani Rabar iz Set Up, obrt za organizaciju događaja i marketing iz Osijeka.

Prezentaciji tvrtke Infobip iz Hrvatske u Berlinu je nazočio i veleposlanik RH u SR Nejmačkoj Gordan Bakota i djelatnica veleposlanstva Marina Perković koji su se iz prve ruke upoznali s radom i djelovanjem ovg hrvatskog giganta, te zaželjeli uspješnu konfereciju u Berlinu uz svesrdnu pomoć za sljedeće Infobip nastupe u SR Nejmačkoj, na čemu su se predstavnici Infobipa srdačno zahvalili na podršci i razumjevanju.

Infobipova komunikacijska platforma i usluge za poslovne subjekte mogu doprijeti do gotovo 7 milijardi korisnika i stvari u više od 190 zemalja! Time je omogućena besprijekorna mobilna komunikacija poslovnih subjekata s njihovim krajnjim korisnicima – na svakom kanalu i uređaju, u svakom trenutku i bez obzira na to u kojem se dijelu svijeta nalaze.

Krenuli su kao mala startup tvrtka iz Vodnjana u Istri. Danas imaju više od 15 godina iskustva i zapošljavaju više od 3500 ljudi. Posluju na šest kontinenata, broje preko 70 ureda i konstantno zapošljavaju nove inženjere i stručnjake.

Ispočetka im je fokus bio na SMS porukama, poslije su dodavali i druge kanale digitalne komunikacije.
Danas surađuju i u partnerstvu su s vodećim mobilnim operatorima, kompanijama koje razvijaju messaging aplikacije (Whatsapp, Viber, Telegram), bankama, e-commerce kompanijama, društvenim mrežama i tehnološkim kompanijama. Dobitnici su brojnih nagrada za usluge koje provode.

Infobip je prvi Unicorn! Jednorog!
Postoje različite vrste start-up-tvrtki koje se sve više označavaju imenima – životinja. Sve je počelo mitskom životinjom i to je jednorog. „Jednorog“ je naziv za tvrku koja je spremna za ulazak na burzu ili prodaju, tvrtku čija se vrijednost procenjuje na najmanje jednu milijardu dolara.

Vjerovatnoća da se uopće stigne do tog statusa nije baš velika, posebno nije bila velika 2013. godine. Poznati „jednorozi“ su Facebook, Airbnb ili Google. Ovaj naziv je nastao prema rasprostranjenoj legendi, vjerovatnoća da neko od nas u životu sretne jednoroga je veoma mala, te je u pitanju naziv kojim se sugerira ekskluzivnost i uspijeh koji ima mitske razmjere.

70% svih uređaja za komunikaciju na svijetu ima dodir s Infobipom.Infobip ima 40 data centara diljem svijeta. Najveći je onaj u Frankfurtu; jasno, zbog infrastrukture.

U razgovoru s Marijamom Čipčićem shvatili smo koliko slanje poruke jednim klikom uzimamo zdravo za gotovo, niti ne razmišljamo koliko truda i rada stoji iza jedne poslane poruke ili iza nekog tehničkog problema koji kompanije poput Infobipa otklone u sekundi.

Tvrtka je direktno povezana s više od 600 telekom operatora diljem svijeta te surađuje i u partnerstvu je s vodećim kompanijama koje razvijaju messaging aplikacije, bankama, društvenim mrežama, tehnološkim kompanijama i agregatorima. Infobip je u svijetu prepoznat kao dobitnik brojnih nagrada za kvalitetu usluga koje provodi, pri čemu surađuje s više od 300.000 klijenata; s najvećim svjetskim chat aplikacijama poput WhatsAppa, Vibera, Telegrama te s globalno poznatim brendovima poput Virgin Megastorea, Strave, Ubera, Zendeska, Burger Kinga i mnogim drugima.

Infobip ima kampus u zagrebačkoj Svetoj Klari. Kampus zapošljava oko 650 ljudi, i to im je drugi kampus. Prvi su otvorili 2017. godine u Vodnjanu.

Infobipove usluge danas pokrivaju milijarde ljudi diljem svijeta. Njihov glavni proizvod je komunikacijska platforma u oblaku.

Infobip je osvajao i razne nagrade za svoja postignuća. Tako je proglašen najboljim pružateljem A2P (application-to-service) SMS usluga na svijetu, prema ocjenama 353 telekom operatora diljem svijeta i 315 vodećih svjetskih kompanija u godišnjem ROCCO izvještaju. Dugi niz godina zaredom Infobip osvaja prvo mjesto prema ocjenama mobilnih operatora i prema ocjenama vodećih svjetskih kompanija iz različitih industrijskih sektora.

Suosnivači i vlasnici kompanije su Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić, proglašeni su i pobjednicima izbora za EY Poduzetnika godine i predstavljali su Hrvatsku na svjetskom izboru u Monte Carlu.

Prvi hrvatski jednorog Infobip jedanaestu godinu zaredom organizira Shift, najveću developersku konferenciju. Infobip Shift održat će se ove godine od 18. do 19. rujna u Dvorani Krešimira Ćosića u Zadru uz tehničku podršku Hrvatskog Telekoma. Ove godine organizatori procjenjuju da će konferenciju tijekom dva dana obići gotovo 5000 ljudi.

Konferencija će obuhvatiti i danas najaktualniju temu tehnologije umjetne inteligencije i njenog utjecaja na developersku profesiju, ali isto tako i ostale teme suvremene softverske industrije, kao što su web development, API rješenja i programiranje u cloudu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...