2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Video) Ema Badžak, vlasnica Restorana „MM“ u Mostaru –Sajam turizma  ITB  2023. Berlin

Datum:

Ema Badžak, vlasnica Restorana „MM“ u Mostaru –Sajam turizma  ITB  2023. Berlin

Ema Badžak više od 30 godina čuva autohtonu bh. Kuhinju. U ponudi možete pronaći bosanskohercegovačke specijalitete u kojoj gosti mogu vidjeti i probati različite proizvode

Pored tradicijske hrane potrudili su se da imaju i raznoliku vegansku i vegetarijansku hranu. S naglaskom da je teško biti vegetarijanac ili vegan u Bosni i Hercegovini, jer domaća kuhinja baš i nije upoznata s vegetarijanstvom, a još manje s veganstvom.

Ema Badžak, vlasnicu Restorana „MM“ dolazi iz Mostara i članica je Upravnog odbora Turističkog Klastera Hercegovina. 30 i više godina vlasnica je restorana koja se bavi se ugostiteljstvom i turizmom i sve ove godine čuva autohtonu kuhinju, hranu koju su pravili naši stari. Smokvare, baklave i ostala jela putuju širom svijeta.

Restoran “MM” se nalazi  u centru grada Mostara (cca 500m od Starog mosta), na mjestu nekadašnjeg Korza. Restoran “MM” posjeduje dugu gastronomsku tradiciju dugu skoro trideset godina.

U ponudi možete pronaći bosanskohercegovačke specijalitete, u kojoj gosti mogu vidjeti i kušati različite proizvode, osim onih koje mogu izabrati iz menija.

Ponosni su na vlastiti uzgoj voća i povrća na ranču “Zelena Oaza” koje koriste u kuhinji za spravljanje hrane za svoje goste. Uzgoj se vrši u skladu sa Global gap standardom.

Pored usluga ugostiteljstva nude i sljedeće usluge:

Korporativni eventi – organizujemo usluge keteringa za sve vrste poslovnih subjekata na željenoj lokaciji.

Ketering za vjenčanja, Cocktail eventi, rođendanske proslave, obrazovni eventi, Lunch paketi i brza dostava hrane na adresu.

U Berlinu na sajmu ITB 2023. Na najvećoj svjetskoj smotri turizma Ema Badžak je u sastavu Turistikog klastera Hercegovina imala niz susrtea i zanimljivi razgovora a s vlasnicom restorana o turističkim prlikama u Mostaru razgovarali smo za RTV HB

Ema Badžak kaže da su za pojam dobrog menadžera osim radnog iskustva, važne i vještine koje posjeduješ. Razumijevanje za tuđe probleme, radost zbog uspjeha zaposlenika, podrška u teškim trenucima koje prolaze u privatnom životu, da sve to pokazuje da je menadžer, osim što je nadređena osoba i običan čovjek koji ima osjećaje.

U poslovnom svijetu emocije ne moraju uvijek značiti slabost, naprotiv. Zbližavanje sa zaposlenicima na tom nivou kod zaposlenika stvara bolju sliku o šefu. Na taj način ublažava se stres, koji ponekad znaju osjećati pod teretom rokova i ciljeva koje moraju postići s jedne strane, te privatnih obaveza ili problema s druge strane. Takvo rasterećenje na poslu svakako ima dobar učinak, što se pokazuje na rezultatima rada. Empatija je upravo zato jedna od najvažnijih odlika svakog dobrog menadžera, kaže Ema Badžak.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO-FOTO) – Podjela medalja djeci i Radionica recikliranja kravate CroaTie povodom 40. godina Hrvatske zajednice u Berlina

(VIDEO-FOTO) - Podjela medalja djeci i Radionica recikliranja kravate...

(Video-Foto) Berlin: Hrvatski pijanist Maksim Mrvica održao koncert u berlinskom kazalištu Admiralspalast

SVJETSKA TURNEJA - KOLEKCIJA Virtuozni pijanist Maksim Mrvica, dobitnik MTV...

(VIDEO-FOTO) 40. godina Hrvatske zajednice u Berlina

Hrvatska kulturno-umjetnička i športska zajednica e.V. Berlin svečano obilježava...

Najava: Hrvatski pijanist Maksim Mrvica 30.04.2024. nastupa u berlinskom kazalištu Admiralspalast.

Hrvatski pijanist Maksim Mrvica 30.04.2024. nastupa u berlinskom kazalištu...