2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Video) Marija Vukoja – Predsjednica Turistički klaster Hercegovina – Berlin Sajam turizma ITB 2023.

Datum:

Marija Vukoja – Predsjednica Turistički klaster Hercegovina – Berlin Sajam turizma ITB 2023.

Izuzetno sam sretna i ponosna da uz podršku naših partnera imamo priliku predstaviti i promovirati regiju Hercegovina na jednom od najvećih turističkih sajmova na svijetu – ITB Berlin na kojem se predstavlja više od 10.000 izlagača iz preko 180 zemalja svijeta, s očekivanim brojem posjetitelja preko 160.000.

Za našu malu destinaciju; gledajući globalno, to je veliki uspjeh, a kroz brojne sastanke, susrete i kontakte koje smo ostvarili, sigurna sam da su pozitivni rezultati zagarantirani, naglasila je u Berlinu Marija Vukoja, nova predsjednica Turističkog klastera Hercegovina

„Kroz trajanje sajma turizma u Berlinu, već kroz prvi dan imali smo priliku za izuzetno važne i značajne susrete i sastanke s raznim agencijama, medijima i strateškim partnerima.

 

Potpisali smo Join Implementation Plan – memorandum o suradnji s čelnicima Nacionalnih turističkih organizacija Srbije i Crne Gore, a potpisnici ispred Bosne i Hercegovine su čelnici Visit Sarajevo, Turističke organizacije Republike Srpske te mi kao Turistički Klaster Hercegovina.

Ovakve vrste sporazuma su izuzetno značajne za nas zemlje Zapadnog Balkana, jer zajednički možemo napraviti puno više prema velikim emitivnim turističkim tržištima.

Na našem štandu je održan i vrlo važan strateški sastanak s direktorom Croatia Airlinesa; gospodinom Jasminom Bajićem i njegovim suradnicima, te predsjednikom Vlade HNŽ-a; dr.sc. Nevenkom Hercegom i gdinom Marinom Čuljkom, savjetnikom gradonačelnika Grada Mostara; doktora Marija Kordića.

Funkcioniranje Zračne luke Mostar je jedan od strateških ciljeva kako Grada Mostara, tako i cijele županije, a u konačnici i cijele regije Hercegovina.

Za regiju Hercegovina vlada jako veliki interes ciljanih turističkih agencija, predstavnika brojnih organizacija te različitih medija, a predstavljanje naše cjelokupne ponude na jednom od najvećih i najznačajnijih sajmova turizma na svijetu, koji broji preko 50.000 izlagača iz preko 160 zemalja svijeta jedan je od najboljih načina za konkretne korake prema našem daljnjem strateškom i održivom razvoju turizma u destinaciji Hercegovina.

Na relativno malom području u odnosu na druge; velike igrače u turističkom svijetu, sigurno imamo puno toga za ponuditi; u smislu prirodnih, povijesnih, kulturnih i gastronomskih atrakcija“.

„Na našem štandu bio je organiziran i poseban event uz podršku USAID-a i suradnji s našim ostalim partnerima iz BiH kojim ćemo dodatno predstaviti sve ono što Bosna i Hercegovina nudi za predstavnike svih ciljanih organizacija s kojima možemo ostvariti uspješnu i dugoročnu suradnju“. Kazala je u Berlinu Marija Vukoja.

U Berlinu smo službeno finalizirali dogovore oko promocije regije Hercegovina u jednom od najznačajnijih i najboljih svjetskih turističkih časopisa – National Geographic Traveller, i ovim putem se zahvaljujemo njihovom predstavniku gdinu Jamesu Bendienu na susretljivosti i velikoj podršci za realizaciju ove vrlo važne promocije za našu destinaciju. To je projekt u koji su uključeni svi naši strateški partneri.

Predstavnici Grada Mostara su imali važan sastanak sa službenim predstavnikom Unesco World Heritage Review Magazina, koji su specijalizirani za promociju povijesnog naslijeđa koje je pod zaštitom samog UNESCO-a, kroz tiskane i digitalne platforme.

Kroz štandove Bosne i Hercegovine uz podršku USAID-a, organiziran je i promotivni event naše zemlje, na kojem smo predstavili jedan dio naše gastronomske ponude uz neizostavna hercegovačka vina za brojne potencijalne partnere iz oblasti turizma, medija i drugih različitih organizacija koje su bliske našem sektoru.

RTV HB je snimio i važan prilog s predstavnicima Turističkog Klastera Hercegovina s naglaskom na naše pojavljivanje na ovom sajmu, a razgovarali smo i svim ostalim važnim aktivnostima naše organizacije.

U Berlinu smo imali i čast nazočiti 8. po redu Dunavskom salonu koji se održao u Berlinu, u suradnji s različitim turističkim partnerima u podunavskim zemljama, na kojem se razgovaralo o suradnji u okviru strategija EU za Podunavsku regiju.  Kazala je u Berlinu Marija Vukoja

Uz predstvnike Klastera, u delegaciji su bili i predsjednici Vlada HNŽ i ŽZH; dr.sc. Nevenko Herceg i gdin Zdenko Ćosić, kao i predstavnici HBŽ, Grada Mostara te Ureda za Europske integracije pro Vladi ŽZH.

Posebno nam je zadovoljstvo biti na ovom sajmu, pogotovo zbog činjenice što se prvi puta predstavljamo zajednički kao Bosna i Hercegovina, zajedno s kolegama iz Fortuna tours, Visit Sarajevo i Turistička organizacija Republike Srpske. Kazala je u Berlinu Marija Vukoja.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...