2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(FOTO-VIDEO) NK Bugojno iz Berlina kraj nogometne sezone 2021/2022 obilježili ljetnom feštom za članove i prijatelje kluba.

Datum:

(FOTO-VIDEO) NK Bugojno iz Berlina kraj nogometne sezone 2021/2022 obilježili ljetnom feštom za članove i prijatelje kluba.
Nogometaši sportskog društva NK Bugojno iz Berlina održali su tradicionalnu ljetnu veselicu na sportskim terenima na adresi Uranusweg 34, 13405 Berlin (Reinickendorf, Bezirk Reinickendorf), gdje igraju domaće utakmice, uz nazočnost više od 200 posjetitelja.

Uz  nazočnost igrača, članova društva, sponzora, obitelji, rodbine i prijatelja NK Bugojna iz Berlina, obilježena je još jedna godina rada i djelovanja koja je potpisana 16. godinom rada i djelovanja NK Bugojno iz Berlina.

Trener Nikica Marković – NK Bugojno Berlin

NK Bugojno Berlin je amaterski hrvatski nogometni klub iz Berlina. Okuplja hrvatske iseljenike iz Bugojna i drugih mjesta. Klub je osnovan 1. studenoga 2006. godine.

Osnovali su ga iseljeni bugojanski Hrvati. U Berlinskom magazinu broj 76 iz 2006. Ekskluzivno smo izvijestili o osnivanju te o prvim danima djelovanja kluba.
Od osnutka danas se 16 godina u nizu uzastopno natječu u Slobodnoj ligi Berlina, Slobodnoj ligi BFV, aktualno u Općinskoj natjecateljskoj klasi Bezirksliga Berlin Staffel 2 Freizeit sezona 2021/2022.

Josip Delač – NK Bugojno Berlin član Uprave i igrač

Ovogodišnja ljetna fešta, kojom su organizatori obilježili kraj sportske sezone 2021/2022., održana je na terenima gdje NK Bugojno igra domaće utakmice u općini Reinickendorf.

Na sportskom terenu bio je i kutak za najmlađe koji su se mogli družiti i igrati na „Hüpfburg-u“ za djecu. Članice društva, žene i djevojke i ove godine organizirale su prigodna natjecanja no kiša je pokvarila jedan dio druženja ali nije to puno ometalo vesele i druželjubive igrača i njihove prijatelje i brojne uzvanike.

Druženje je realizirano uz ukusno pripremljene delicije s roštilj  kao i raznovrsna kupovna i domaća pića te veliki izbor kolača koje su vrijedni članvi društva pripremile za ovu prigodu.

NK Bugojno nastavilo je sve do danas uspješno u kontinuitetu raditi i djelovati, te svojim uzornim radom mogu biti primjer i drugim društvima Hrvata u Berlinu. 
Prvi predsjednik kluba bio je Vedran Pranjić koji je danas i počasni predsjednik te kapetan momčadi i aktivni igrač. Kapetan momčadi Vedran-Josip Pranjić kazao nam je, kako je zadovoljan krajem sezone i aktualnim stanjem u momčadi.

Marijo Mijatović član Uprave – NK Bugojno Berlin

NK Bugojno danas vodi predsjednik Josip Miljak s članovima upravnog odbora te uz podršku svih članova i prijatelja kluba. Naglasio je da je ponosan što je kao predsjednik na čelu kluba u kome je i njegov otac bio aktivan od prvih dana osnivanja. Aktualni trener nogometaša NK Bugojno Berlin je Nikica Marković.

Nogometaše NK Bugojna na njihovoj tradicionalnoj ljetnoj zabavi 2022. posjetio je i župnik Hrvatske katoličke msije fra Zvonko Tolić koji se odozvao pozivu vodstva društva, da bude njihov rado viđen gost. Ovom prilikom se pobliže upoznao s radom i djelovanjem društva, razgovarao je s velikim brojem članova i zaželio im je puno uspjeha u daljenjem radu, dok su ga članovi društva zamolili i za zajedničku fožtografiju za povijesnu priču NK Bugojno Berlin.

NK Bugojno Berlin osnovan je 2006. godine a prvu Upravu društva sačinjavali su: Vedran Pranjić, Marijo Pocrnja, Igor Pocrnja, Josip Marić, Ivan Kunkić, Perica Mišura i Nikica Marković, koji su bili dio utemeljitelja nogometnog kluba NK Bugojno iz Berlina.

Klupski grb izrađen je po zamisli Igora Pocrnje, a ideju je realizirao Tomislav Marić. Simbolizira crkvu svetog Ante u Bugojnu i kockice hrvatske trobojnice.

Sportsko društvo NK Bugojno aktualno ima oko 70 članova a među njima su i sponzori kluba, koji nesebično potpomažu rad i djelovanje nogometaša NK Bugojno Berlin.

NK Bugojno paralelno s prvenstvom u odjelu Bezirksliga St.2 FZ Berlisnkog nogometnog saveza, igra i Tornado Sport Cup.

Sezonu 2021/2022 igrači NK Bugojno završili su na 6. mjestu. Zadnju utakmicu sezone odigrali su na domaćem terenu porazom od 1:2 protiv ekipe T.C. Glimmer II. Utakmica koja nije donosila ništa ni jednima ni drugima, bila je više revijalnog nego natjecateljskog karaktera.

Predsjednik i igrač Josip Miljak – NK Bugojno Berlin
https://www.youtube.com/watch?v= RKOWnSpZXZ0
Ako rezimiramo i gledamo cijelu sezonu bilo je tu oscilacija, početak smo krenuli jako dobro i čak u jednom trenutku borili smo se za sam vrh. Tako da ostaje mišljenje da možda se moglo čak i više i bolje ali ne trebamo žaliti, jer NK Bugojno je profitiralo dolascima nekih novih, mladih igrača koji će bit budućnost ovoga kluba, kazali su nam iz Uprave kluba.

Što se tiče momčadi vrijedi istaknuti da je najbolji ovosezonski strijelac NK Bugojno Josip Delać sa 22 pogotka. Iza njega je Frano Bijader sa 15 pogodaka te Vinko Pocrnja sa 7, što drugo reći nego, čestitamo dečki!

Ove sezone uprava je također odradila lavovski posao i omogućila igračima da imaju sve što je potrebno.

Božićni domjenak nažalost onemogućila je pandemija. Održana je skupština kluba te se ovom prilikom NK Bugojno zahvaljuje svima koji su došli, jer ovaj klub pripada njegovim članovima, naglašavaju iz Uprave kluba.

Ljetna fešta koju nisu bili u mogućnosti da organiziraju zadnje dvije godine zbog svima poznatih razloga, ponovno je probudila igrače i prijatelje kluba, koji su jednoglasni da se stvari polako vraćaju na staro. NK Bugojno radi punom parom i već se pripremaju za sljedeću sezonu.
 
NK Bugojno zahvaljuje se svima koji su aktualno uz njihovo sportsko društvo, te kao navijači bodre svoju momčad. Zahvaljuju se svim članovima društva, te se nadaju još većem broju navijača u sljedećoj sezoni. Uz naglasak da s ponosom gledaju kako ovaj naš klub raste. Na kraju se zahvaljuju svima skupa kao i sponzorima kako vole reći „Klub to ste Vi“. Kazali su nam članovi Uprave NK Bugojno Berlin.

FOTO GALERIJA:


Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Berlinski magazin – Broj 248 / 07-2024

Berlinski magazin Broj 248 / 07-2024 1 Naslovnica 2 Ministrica Brnjac i...

Video/Foto SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovića.

SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovića. Apostolski...

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore 2024. do 23.07.2024. godine

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore...