2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Foto +Video) Veleposlanik RH u SR Njemačkoj Gordan Bakota posjetio uspješnu hrvatsku tvrtku Čujić Gebäudereinigung GmbH

Datum:

(Foto +Video) Veleposlanik RH u SR Njemačkoj Gordan Bakota posjetio uspješnu hrvatsku tvrtku Čujić Gebäudereinigung GmbH
Tvrtku Čujić Gebäudereinigung GmbH prije 39 godina osnovao je Mato Čujić sa suprugom Biserkom. Tvrtku danas nakon skoro 4 desetljeća vode njegova djeca Krešimir Čujić i Tanja Čujić-Koch, dok je nekadašnji osnivač tvrtke Mato Čujić danas član Savjetodavnog odbora tvrtke i putuje često na relaciji Hrvatska-Njemačka.
Mato Čujić sa suprugom Biserkom bio je od aktivno uključen od osamostaljenja RH aktivan u Berlinu u humanitarnim akcijama i pomaganju RH u najtežim godinama osamostaljenja RH. Bili su aktivni dugogodišnji članovi nekoliko berlinskih društava od Hrvatske zajednice do Zavičajnog kluba „Brođani“ iz Berlina, te pomagali mmnogobrojne akcije Hrvata i hrvatskih udruga u Berlinu, dok još danas aktivno kao tvrtka potpomažu kao glavni sponzori hrvatsko sportsko društvo, SD Croatia Berlin.   

VIDEO: Veleposlanik RH u SR Njemačkoj Gordan Bakota posjetio uspješnu hrvatsku tvrtku Čujić Gebäudereinigung GmbH


Tvrtka Čujić  Gebäudereinigung GmbH prepoznatljiva je tvrtka u njemačkoj prijestolnici Berlinu. Ne tako davno bila je nominirana i za nagradu Oskar-Patzelt-Zaklade, među poduzećima srednjih poduzetnika Berlina i Brandenburga u natjecanju za veliku nagradu srednjeg poduzetništva.
Osnivač tvrtke Mato Čujić pronašao je mjesto i u knjizi „Ich bin eine Berliner“ autora Pavela i Philipa Sticha, koji opisuju životni put 100 uspješnih stanovnika Berlina koji su došli u Berlin s velikim palnovima i ostali „zauvijek“ u Berlinu.

Tvrtku Čujić Gebäudereinigung GmbH prije 39 godina, odnosno 1981, godine, osnovao je Mato Čujić. Tvrtka danas zapošljava blizu 200 radnika, Hrvata, Nijemaca i pripadnika drugih naroda.

Tvrtku Čujić  Gebäudereinigung GmbH posjetio je veleposlanik RH u SR Njemačkoj Gordan Bakota, koji se zadržao u prigodnom razgovoru s voditeljima tvrtke Tanjom Čujić Koch sa suprugom Andreasom Koch, Krešimirom Čujić i osnivačem tvrtke Matom Čujićem.  

Tanja Čujić Koch prezentriarala je veleposlaniku Bakoti kratke crtice iz poslovanja tvrtke te naglasila kako posluju aktualno u uvjetima svjetske Korona pandemije.

Naglasila je kako su ovim teškim okolnostima svjesni odgovornosti i teške situacije, te da se ne žele žaliti na poslovanje. Što se tiče naše branše ima tvrtki i kolega kojima je puno puno gore nego nama i koji pate jer nemaju posla i koji su doista u teškoj situaciji. Kakve su okolnosti nama je ipak dobro. Moramo biti zadovoljnji. Nemože uvijek da ide sve po planu. Pojedine tvrtke su se orijentirale na specifične i pojedinačne usluge i njima je teško. Mi imamo široki spektar ponuda i usluga, pa nam je malo lakše, u ovim okolnostima neviđene pandemije.

Potrajat će ovo sve do 10. siječnja ali mislim da će to potrajati i do ožujka mjeseca. Tko zna kada će uslijediti konačan kraj i povratak u normalu, naglasila je Tanja Čujić Koch.

Mi aktualno imamao posla za sve naše radnike  a da kojim slučajem pođe lošije poslovanje opet ih možemo prijaviti na kratko radno vrijeme. Ali žao nam je ugostitelja koje je ova pandemija posebno pogodila. Žao mi je studenata koji su živjeli od malih poslova i tako financirali svoje studije, neki nemogu primati pomoć od roditelja, kazala je Tanja Čujić Koch.

Tanja Čujić današnja upraviteljica tvrtke Čujić  Gebäudereinigung GmbH bila je 13 godina u Upravi “Vorstandu” i vršiteljica dužnosti  “Stellvertretende” Obermeisterin u Gebäudereiniger-Innung Berlin. Danas aktivno sudjeluje u europskij udruzi FIDEN gdje je u Upravnom odboru organizacvije FIDEN (Internationale Gemeinschaft des Gebäudereiniger Gewerbes). Udruga svake godine održava europski kongres u jednom od europskih gradova a koliko smo uspijeli doznati od Tanje Čujić veliki je izgled da se europski kongres FIDEN-a 2022. održi u hrvatskom Dubrovniku.

Mato Čujić je naglasio kako je u ovoj krizi nekim većim tvrtkama malo lakše, koje imaju novčanu zalihu, no naglasio je da ima manjih tvrtki koje žive od danas do sutra i kada ih je snašla ova pandemija u teškoj su poziciji.

Velepolsanik Bakota je naglasio kako kriza nije zaobišla nikoga i kako je teško mnogim Hrvatima u Njemačkoj koji rade u raznovrsnim branšama poslovanja.

U nastavku posjeta veleposlanika RH u SR Njemačkoj tvrtki Čujić u Berlinu razgovarali su o promidžbi hrvatskog gospodarstva i turizma u Njemačkoj i Berlinu. Naglasili su obostrano da ni ova Nova 2021. neće biti laka godina za Hrvatsku a ni za mnoge hrvatske tvrtke u Njemačkoj.   

Video konferencije nisu budućnost. Putem interneta ne mogu se voditi poslovi. Kroz video konferencije nema uspjeha. Treba uživo dogovaratri poslove i sklapati ugovore. Povjerenje je vrlo važno za poduzetnike, naglasila je Tanja Čujić Koch.

Veleposlanik Gordan Bakota na kraju razgovora obišao je tvrtku Čujić i djelatnike u uredima, te naglasio kako se radi o serioznoj kompaniji. Obitelji Čujić i zaposlenicima zaželio je puno uspjeha u Novoj 2021. godini kada tvrtka slavi 40 godina rada u njemačkoj metropoli Berlinu.

Tvrtka Čujić Gebäudereinigung GmbH u Berlinu ima prepoznatljivo ime i na tensikim sportskim trerenima Berlina, konkretno u teniskom sportu gdje su dugogodišnji glavni sponzori  dva teniska turnira za mlade i najmlađe igrače i igračice, pod imenom Čujić Cup.

Turnir Čujić-Cup se održava u u pet starosnih kategorija od 10 do 21 godine (AK V, AK IV, AK III, AK II i U 21). aktualno za mlade iz cijele Njemačke,  a drugi turnir je za mlade berlinske početnike do 8 godina po nazivom Čujić-Mini-Cup.

Tradicionalni Čujić Cup ima zadaća da podupire i promovira tenis kod mladih i nadolazećih nada, kazao je Mato Čujić s kojim smo često razgovarali prateći Čujić teniske turnire u Berlinu minulih godina. Do danas je održano 20 godišnjih ČUJIĆ-CUP-ova u Berlinu. Tako je i kroz sport tvrtka Čujić doprinjela velikom ugledu hrvatskog imena u Berlinu i Njemačkoj. Mnogi su roditelji od mladih sportaša kroz sve ove godine donosili i odluke da posjete Hrvatsku i upoznaju predivnu zemlju odakle dolazi obitelj Čujić koji s ponosom prezentiraju hrvatsko ime u berlinskom sportu, kako kod Hrvata tako i kod Nijemaca, a u tvrtki su također u njavećem broju i radnici zaposlenici porijeklom iz RH ili BiH, kojma je tvrtka Čujić osigurala radnu i đivotnu egzistenciju.   

VIDEO:  9. Čujić mini Cup Berlin 2018


VIDEO:  Čujić Cup 2011 Berlin


VIDEO:  Razgovor Mato Čujić – Glavni sponzor Čujić Cup 2017


Teniski turnir u Berlinu „Čujić Cup“  koji nosi ime po prezimenu berlinske hrvatske obitelji Čujić, vlasnika istoimene berlinske tvrtke do danas je okupio više od sesetak tisuća mladih igrača tenisača diljem Berlina i Brandemburga, koji su se natjecali protekla dva desetljeća, godinama pod imenom „Čujić -Cup“, hrvatske tvrtke iz Berlina, vlasnika obitelji Čujić.

Turnir organizira njemački teniski klub, Tennis Verein Preussen e.V.  na adresi Tennisanlage des TV Preussen Malteserstr. 36, 12249 Berlin-Lankwitz,  a odigrava se na 10 pojedinačnih teniskih igrališta koja prate popratne prostorije, restoran i novoizgrađena teniska dvorana.

Teniski tereni izdaleka su uočljivi, tijekom cijele godine terene krase velike šponzorske reklame tvrtke hrvatske obitelji iz Berlina Čujića, vlasnika tvrtke „Čujić Gebaudereiningung“, po čijem prezimenu  je i naziv turnira „Čujić Cup“ koji datira od 2000. godine.

Veleposlanik Bakota je naglasio da i na sportskom polju mogu pronaći neke zajedničke interese te u budućnosti uspostaviti sportske kontakte između hrvatskih i berlinskih tenisača, odnosno Berlina i na primjer Zagreba, kazao je, što bi bilo interesnatna promidžba.

FOTO GALERIJA Veleposlanik RH u SR Njemačkoj Gordan Bakota posjetio uspješnu hrvatsku tvrtku Čujić Gebäudereinigung GmbH

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...