2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb, Beograd i Italiju

Datum:

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb, Beograd i Italiju. Mostarska zračna luka potpisala je četiri nove zrakopolovne linije. Od 30. travnja avio kompanije Sky Alps zapčinje s redovnom linijom za München. Ista kompanija povezat će Zračnu luku Mostar sa Rimom, Veronom i Barijem u Italiji,

Ugovor je potpisan sredinom siječnja u Gradskoj vijećnici Grada Mostara.

„Ovo je veliki poticaj za Mostar, ne samo za zračnu luku. Sada više nema prostora za izgovore, turistički se Mostar mora dodatno uzdignuti nakon povezivanja sa destinacijama u Europi“ rekao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel je istakao kako je kompanija Sky Alps izabrana kroz javni poziv. „Zračna luka Mostar do sada nikada nije imala više od tri linije. Kad se tome dodamo linije za Zagreb i Beograd, slobodno možemo reći da je malo zračnih luka u regiji koje imaju ovaku povezanost“ rekao je Đuzel.

Ibrica Berberović izvršni direktor zračna luka Mostar u Berlinu je naglasio: Mi smo od prošle sezone uveli tri puta tijedno letove na relaciji Mostar – Zagreb s Croatia Airlines. Od ove sezone uvodimo tri puta tjedno, to je Beograd, s Air Srbija. I imamo četiri nove destinacije s zrakoplovnom kompanijom Sky Alps.

To je sada šest novih gradova za koje možete letjeti iz Grada Mostara: Zagreb, Beograd, München, Rim, Bar i Verona. To je za neki početak sasvim dovoljno ali mi nećemo stati na tome, planiramo da širimo nove destinacije i nove rute do Nove godine.
VIDEO: Ibrica Berberović izvršni direktor zračna luka Mostar


Ja sam član Uprave. Kolega moj direktor Marko Đuzel i ja izvršni direktor, imamo svoje zadaće da planiramo i tražimo nove rute koje su zanimljive i interesantne a usput da osiguramo sredstva i subvencije s Gradom Mostarom, Županijom i Federacijom. Uspjeli smo postići neku sinergiju u zadnjih godinu dana i trenutno imamo sada rezultate toga rada.

Turizam je definitivno u velikom zamahu u BiH i to je trenutno jedna od najjačih privrednih grana koja donosi veliki profit a to je prepoznao i naš Grad Mostar, kazao je Ibrica Berberović izvršni direktor zračna luka Mostar.

Elvira Dilberović direktorica Turističke zajednice Grada Mostara u Berlinu je naglasila. Grada Mostar je u prosincu 2023. osnovao Turističku zajednicu Grada Mostara. Mislimo da je ovo odlično vrijeme za Turističku zajednicu Grada Mostara i da tek slijede doista ozbiljni projekti.
VIDEO: Elvira Dilberović direktorica Turističke zajednice Grada Mostara

Ono što ide u prilog radu Turističke zajednice Grada Mostara to su i ove nove zrakoplovne linije koje su zasada oživjele turistički potencijal Grada Mostara. Uvedene su linije za Italiju znači Rim, Bar i Verona. Uvedena je linija za Njemačku za München, te od sredine travnja linija Mostar-Beograd. Iz Beograda idu direktni letove za Skandinavske zemlje i SAD-e gdje živi također veliki broj BiH državljana. Možemo kazati da su stvoreni temeljni preduvjeti za održiviji razvoj turizma u Gradu Mostaru.

Sky Alps je talijanska zrakoplovna kompanija koja obavlja letove na aerodromu Bolzano u autonomnoj pokrajini Južni Tirol. Flota kompanije sastoji se od šest unajmljenih zrakoplova De Havilland Canada Dash 8-400.

Sky Alps je podružnica tvrtke Fri-El Green Power, talijanske tvrtke koja se fokusira na obnovljivu energiju. Zrakoplovna kompanija osnovana je od strane Južnotirolskog poduzetnika Josefa Gostnera, koji je bio dio ABD Holdingsa, tvrtke koja je kupila aerodrom Bolzano od vlade Južnog Tirola 2019. godine.

2024. godina započela je sa odličnim vijestima za Zračnu luku Mostar.

Veseli nas činjenica da je talijanska zrakoplovna kompanija Skyalps.bz ispunila postavljene uvjete te poslala privlačnu ponudu za izravne letove za destinacije Rim, München, Bari i Veronu’, poručili su iz Zračne luke Mostar.

Ovo je samo početak pozitive priče koju donosi nadolazeća godina i radujemo se što ćemo zajedno s putnicima graditi uspješnu budućnost zračnog prometa iz Međunarodne zračne luke Mostar’, naglasili su iz Zračne luke Mostar.

Croatia Airlines će u 2024. tri puta tjedno povezivati Zagreb i Mostar.

Croatia Airlines će i u 2024. tri puta tjedno povezivati Zagreb i Mostar. Ugovor između Zračne luke u Mostaru i Croatia Airlinesa potpisan je početkom siječnja, a u međuvremenu će hrvatski avioprijevoznik nastaviti s redovitim linija.

Mostar-Beograd letovi od 15. travnja ove godine

Sredinom veljače Grad Mostar, “Air Srbija” i Aerodrom Mostar  u Mostaru su potpisali ugovor o zrakoplovnoj liniji Mostar-Beograd koja započinje od 15. travnja ove godine, a Mostar će tako ovom zrakoplovnom linijom biti povezan sa više od 100 svjetskih destinacija.

Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić naglasio je da zrakoplovnom linijom Mostar-Beograd, grad Mostar dobija četiri važne poveznice München, Rim, Beograd i Zagreb te Aerodrom Mostar postaje generator razvoja regije.

“Napravili smo očekivani rezultat nakon tri godine truda i rada. Manje više sada smo povezani s cijelim svijetom. Idemo sada raditi, ovo sve skupa treba i operativno završiti”, rekao je Kordić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Video/Foto SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća.

SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća. Apostolski...

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore 2024. do 23.07.2024. godine

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore...

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...