2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

NK Bugojno odlično započelo novu nogometnu sezonu 2021/2022

Datum:

NK Bugojno odlično započelo novu nogometnu sezonu 2021/2022.
U 4. kolu nogometnog prvenstva Berlinskog nogometnog saveza u odjelu Bezirksliga St.2 FZ nogometaši NK Bugojno zabilježili su pobjedu protiv FF Friedenau 02. Utakmica je odigrana na stadionu  Markgrafenstraße KR1 a završena je rezultatom 4:0 za NK Bugojno. Dvostruki strijelac bio je Bruno Čelina a po jedan pogodak zabilježil isu Vinko Pocrnja i Vedran-Josip Pranjić.
NK Bugojno nastupilo je u sljedećem sastavu: Vratar Danijel Brkanović. U obrani: Aleksandar Dimitrov, Dragan Mišković, Stipo Grabovac, Igor Pocrnja. Vezni red: Vedran-Josip Pranjic (kapetan momčadi), Vinko Pocrnja i Bruno Čelina. Dok su na krilnim pozicijama i u napadu igrali: Josip Delač, Dražen Bartulović i Frano Bijader.

Nogometaši NK Bugojno zasluženo su slavili pobjedu nakon odigranih 90 minuta utakmice u kojoj su briljirali i bili puno kvalitetnija momčad od FF Friedenau 02. NK Bugojno u ovoj utakmici je nastupilo bez pričuvnih igrača na klupi a sve uslijed brojnih ozlijeda i drugih spriječenosti igrača, no to im nije smetalo da upišu visoku pobjedu od 4:0.

Prvi pogodak postigao je Bruno Čelina u prvom poluvremenu nakon igranja gostujućeg igrača rukom koji je nemoćno obranio siguran pogodak domaćina, na što mu je odlični sudac pokazao crveni karton i pokazao na udarac s bijele točke za NK Bugojno.
U drugom poluvremenu NK Bugojno nije ništa prepuštalo slučaju već su odličnim akcijama došli do još tri pogotka i tako zabilježili novu pobjedu, pod kapetanskom palicom Vedrana-Josipa Pranjića, koji je bio i jedan od strijelaca utakmice.

Gostujuća momčad imala je također nekoliko prilika ali je i ovu utakmicu na vratima NK Bugojna odlično branio vratar Brkanović, koji je imao nekoliko impresivnih obrana. Kuriozitet ove utakmice bio je i povratak na teren bivšeg vratara NK Bugojno Igora Pocrnje, koji je nakon 15 godina stajanja među vratnicama odigrao drugu utakmicu kao igrač (lijevi obrambeni). Pocrnja je bio dugogodišnji nezamjenjivi vratar NK Bugojno a sada se dao na raspolaganje igračkom kadru, a na vratnice je došao novi vratar Brkanović.

Kapetan momčadi Vedran-Josip Pranjić kazao nam je nakon odigrane utakmice, kako je zadovoljan početkom sezone i aktualnom pobjedom. Momčad u ova četiri kola bilježi dvije pobjede, jedan neriješeni rezultat i jedan poraz. Mi smo zadovoljni startom sezone. Najbitnije je da se družimo i nalazimo skupa već 15 godina. Dobro smo krenuli u novu sezonu nakon korona stanke. Imamo aktualno u kadru blizu 25 igrača. Treniramo uvijek srijedom u berlinskom okrugu Wittenau. Za ovu sezonu dobili smo i pojačanja u igračima Marić, Karaula, i Luka Delač, kazao nam je Pranjić.

NK Bugojno je na ovoj utakmici pratio dio njihovih vjernih navijača, koji neumorno bodre klub iz utakmice u utakmicu, te su im se od srca zahvalili na podršci. Klub je osnovan 2006.godine a NK Bugojno prvu sezonu igranja u Berlinskom nogometnom savezu bilježi 2007. godine. Aktualno pozivaju sve prijatelje kluba i mnogobrojne navijače koji ih podržavaju, da skupa proslave 300. utakmicu od osnivanja kluba.

NK Bugojno koje će 1.studenoga ove godine službeno proslaviti 15 godina postojanja paralelno s prvenstvom u odjelu Bezirksliga St.2 FZ Berlisnkog nogometnog saveza, igra i Tornado Sport Cup.

Aktualna uprava NK Bugojno u ovom trenutku je potpisana sa sljedećim timom ljudi: Josip Delač, Josip Miljak, Bruno Čelina, Igor Pocrnja, Ivan Pocrnja i Marijo Mijatović. Trenersku funkciju u NK Bugojno obnaša Nikica Marković. Fizioterapeuti su: Ivica Breljak i Filip Breljak. Igrački kadar zastupljen je s igračima: Aleksandar Dimitrov, Ante Marković, Boris Bogovac, Danijel Brkanović, Dražen Bartulović, Dragan Mišković, Frano Bijader, Joso Marković, Josip Kurevija, Marijo Pocrnja, Srđan Jovišić, Stipo Grabovac, Tadija Karaula, Vedran-Josip Pranjić, Drago Antunović, Tomislav Marić, Vinko Pocrnja, Nikola Marić i Luka Delač.
Uz Upravu i igrače NK Bugojno stalno su nazočni i prijatelji kluba te bivši članovi uprave Boris Nikolić i Frano Miljak. Aktualno imaju 62 člana.

Hrvatski klub nogometni klub NK Bugojno iz Berlinu natječe se u ligi Freizeit Bezirksliga Berlin St.2 gdje je u ovogodišnjoj sezoni 14 momčadi.  2006. godine osnovani klub prijatelja grada Bugojna i igrača koji dolaze većinom iz istoimene općine, 15. godinu natječe se u Berlinskoj ligi slobodnog vremena, gdje kroz sportske aktivnosti prezentiraju hrvatsko ime i stječu nova prijateljstva i poznastva na sportskim travnjacima Berlina.

NK Bugojno osnovan je 2006. godine a prvu Upravu društva sačinjavali su: Vedran Pranjić, Marijo Pocrnja, Igor Pocrnja, Josip Marić, Ivan Kunkić, Perica Mišura i Nikica Marković, koji su bili dio utemeljitelja nogometnog kluba NK Bugojno iz Berlina.

Grb nogometnog kluba NK Bugojno izrađen je po zamisli Igora Pocrnja a ideju je realizirao Tomislav Marić. NK Bugojno na dresovima ima grb koji simbolizira crkvu Svetog Ante u Bugojnu  i kockice hrvatske trobojnice.

Nogometaše NK Bugojno posjetili smo na početku nove sezone i ostavili su dojam ozbiljne sportske momčadi, igrači koji se trude i daju sve od sebe na sportskom terenu. Mali kolektiv velikog srca ne posustaje i iz tjedna u tjedan u proteklih 15 godina, pored osobnih tjednih obveza, već 15. sezonu u nizu, odmjeravaju nogometne vještine na berlinskim travnjacima. Sportsko društvo NK Bugojno aktualno ima kako smo spomenuli 62 člana a među njima su i sponzori kluba, koji nesebično potpomažu rad i djelovanje nogometaša NK Bugojno Berlin.


Berlinski magazin je 2006. godine izvjestio exkluzivno o osnivanju nogometnog kluba NK Bugojno, te prvim danima djelovanja NK Bugojno. Pisali smo u Berlinskom magazinu broj 76. Bili su to prvi nogomtni koraci registracije društva i istrčavanja prve momčadi na berlinski nogometni teren. Među realizatorima ideje osnivanja NK Bugojno u Berlinu tada su bili: Vedran Pranjić, Marijo i Igor Pocrnja, Josip Marić, Perica Mišura, Ivan Kunkić i Nikica Marković.  N.K. Bugojno u samo par mjeseci od osnivačke skupštine imao je već zavidan broj članova kluba. Prvi predsjednik kluba bio je Vedran Pranjić koji je danas počasni predsjednik NK Bugojno i koji još i danas obuče dres NK Bugojna, te kao kapetan momčadi zaigra u prvenstvenom i Cup natjecanju.
Foto galerija

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...