2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Video-Foto) Razgovor: Goran Đanić – Obrt Đanić iz Podgorača – Zeleni tjedan 2023. Berlin

Datum:

Razgovor: Goran Đanić – Obrt Đanić iz Podgorača – Berlin Zeleni tjedan 2023.
Najveći svjetski poljoprivredni sajam 87. Zeleni tjedan 2023 – Grüne Woche 2023. Makon dvije godine korona pandemije u Berlinu je okupio 1400 izlagača iz 60 zemalja Svijeta na temu poljoprivrede, prehrane i hortikulture pod motom održivosti, sigurnosti hrane i zaštiti klime u vremenu od Berlinu od 20. – 29. siječnja 2023.

Međunarodni sajam Zeleni tjedan utemeljen je 1926. godine kao najznačajniji svjetski sajam prehrane, poljoprivrede i hortikulture. Proizvođači namirnica i delicija iz cijelog svijeta koriste ovaj sajam u okviru nacionalnih štandova za predstavljanje svojih proizvoda te svojevrsno testiranje tržišta.

Razgovor Goran Đanić: – Obrt Đanić Podgorač – Zeleni tjedan 2023. Berlin

Riječ je o jedinstvenom međunarodnom sajmu, na kojem se ne susreću samo stručni posjetitelji i izlagači, već kao jedan od malobrojnih stručnih sajmova koji izlagačima također nudi mogućnost izravne prodaje proizvoda posjetiteljima.

Ovogodišnji međunarodni Zeleni tjedan 2023.godine na dnevni red stavlja aktualne teme i trendove u poljoprivredi i prehrani. Međunarodni zeleni tjedan predstavlja globalni tržišni pregled prehrambene industrije a predstavlja se izlagačima na 115.000 bruto četvornih metara na berlinskom sajmištu kao najveća ponuda domaćih i međunarodnih specijaliteta.

ZA OVOGODIŠNJI 87. ZELENI TJEDAN 2023. HRVATSKE TVRTKE NISU POKAZALE VELIKI INTERES.

Nakon što je Hrvatska na 85. jubilarnom Zelenom tjednu u Berlinu bila zemlja partner, na Grüne Woche 2020.
ovogodišnje predstavljanje sa samo dvije tvrtke, ostaje više nego skromno, u odnosnu na nedavnu 2020.godinu kada se Hrvatska predstavila u Berlinu s punim plućima s više od 50 hrvatskih izlagača, velikih i malih, te tako na njemačkom tržištu predstavila najbolje hrvatske proizvode na više od 1000 m² izložbenog prostora.

Ovogodišnji hrvatski predstavnici na Zelenom tjednu 2023. godine u Berlinu smješteni su u dvorani 18 berlinskog sajmišta i zatupljeni su kroz tvrtke Obrt Đanić (tradicionalna proizvodnja rakije i drugih alkoholnih pića), OPG Filip Đanić i tvrtka TERA d.o.o., svi iz Podgorača.

Tijekom Zelenog tjedna u Berlinu veleposlanik Republike Hrvatske u SR Njemačkoj Gordan Bakota posjetio je izlagače iz Hrvatske, konkretno Obrt Đanić i razgovarao o mogućnostima daljnjeg plasiranja njihovih izvrsnih proizvoda na njemačko tržište.

Obrt Đanić posluje u Hrvatskoj od 2003 godine. Sjedište i proizvodnja tvrtke nalazi se u Podgoraču, a predstavništva tvrtke u Zagrebu, Rijeci, Pazinu, Splitu i Zadru. Bave se tradicionalnom proizvodnjom prirodnih rakija i likera. U Berlinu smo razgovarali s Goranom Đanićem vlasnikom i osnivačom tvrtke Obrt – Đanić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...