2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

Berlin: Rok za registracija birača iz inozemstva za glasovnje na predstojećim Lokalnim izborima u BiH istječe 1. rujna

Datum:

Rok za prijave za glasovnje na predstojećim Lokalnim izborima u BiH  do 01.09.2020. godine u 24:00 sata.
Ako želite ostvariti svoje biračko pravo i glasovati i na predstojećim Lokalnim izborima, obvezni ste podnijeti prijavu Središnjem izbornom povjerenstvu Bosne i Hercegovine najkasnije do 01.09.2020. godine u 24:00 sata.
Obavještenje za birače.

Poštovani birači izvan Bosne i Hercegovine,
Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je 07. svibnja 2020. godine donijelo Odluku o raspisivanju Lokalnih izbora 2020. godine u Bosni i Hercegovini, a na sjednici održanoj dana 23.05.2020. godine donijelo je Odluku o odgađanju održavanja Lokalnih izbora 2020. godine. Odgođeni izbori će se održati u nedjelju, 15. studenog 2020. godine.

Ako želite ostvariti svoje biračko pravo i glasovati i na predstojećim Lokalnim izborima, obvezni ste podnijeti prijavu Središnjem izbornom povjerenstvu Bosne i Hercegovine najkasnije do 01.09.2020. godine u 24:00 sata.
Do sada vam je Središnje izborno povjerenstvo BiH dostavljalo obrazac prijave PRP-2 na adresu koju ste naveli prigodom vaše posljednje prijave za glasovanje. Obrazac prijave PRP-2 vam je dostupan na internetskoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH www.izbori.ba.

Svi birači koji su glasovali na prethodnim Općim izborima 2018. godine, ispunjavaju obrazac prijave PRP-2 i isti dostavljaju Središnjem izbornom povjerenstvu BiH priloživši uz obrazac presliku jedne od valjanih identifikacijskih isprava s fotografijom. Navedeni obrazac možete preuzeti ovdje – PRP-2.

Svi birači koji nisu glasovali na posljednjim Općim izborima 2018. godine ili se prvi put prijavljuju, ispunjavaju i potpisuju obrazac PRP- 1 i isti dostavljaju Središnjem izbornom povjerenstvu BiH, uz relevantne priloge. Navedeni obrazac možete preuzeti ovdje – PRP-1.

Ako privremeno boravite izvan BiH, kako biste se prijavili za glasovanje izvan BiH potrebno je da posjedujete važeću identifikacijsku ispravu BiH (dostavljate presliku jedne od tri valjane isprave – osobna iskaznica ili vozačka dozvola ili putovnica BiH).

Ako imate status izbjeglice, a ne posjedujete važeće isprave BiH (osobnu iskaznicu ili vozačku dozvolu), dokumenti koje trebate dostaviti uz prijavni obrazac su:
1.    isprava za dokazivanje državljanstva BiH (uvjerenje o državljanstvu BiH, ne starije od 6 mjeseci ili preslika valjane putovnice BiH)
2.    isprava za dokazivanje identiteta s fotografijom (preslika valjanih isprava izdanih od strane zemlje domaćina ili preslika izbjegličkog kartona izdanog od vlade zemlje domaćina ili druge međunarodne organizacije)
3.    Dokaz o prebivalištu u BiH (preslika potvrde o prebivalištu ili preslika osobne iskaznice u cijelosti iz 1991. godine)

Detaljne informacije o načinu prijave i potrebnim dokumentima koji se prilažu uz prijavu
možete pročitati ovdje – Vodič za birače izvan BiH

Popunjeni obrazac, potpisan na istovjetan način kao na važećoj identifikacijskoj ispravi, te priložene skenirane  dokumente  možete dostaviti na sljedeći način:
–        elektroničkim putem na adresu: prijavapp@izbori.ba;
–        telefaksom na sljedeće brojeve:+38733251333; +38733251334;
–        putem pošte na adresu: Izbori u Bosni i Hercegovini, Poštanski pretinac 451, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

Središnje izborno povjerenstvo BiH poziva sve birače koji žive izvan Bosne i Hercegovine da se registriraju za glasovanje na Lokalnim izborima 2020. Rok prijave ističe 01.09.2020. u 24:00 sata.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...