2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Video) Berlin ITB 2023 – Romeo Draghicchio direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SR Njemačkoj.

Datum:

(Video) Berlin ITB 2023 – Romeo Draghicchio direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SR Njemačkoj.

„ITB se nakon tri godine ponovno odvija u klasičnom formatu i vjerujemo kako će se upravo ovdje dodatno potvrditi dobri trendovi i najave za nadolazeću sezonu“, naglasio je u Berlinu Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj.
Hrvatska turistička zajednica predstavila se s ukupnom hrvatskom turističkom ponudom na jednom od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova, ITB Berlin, koji se ove godine održao od 7. do 9. ožujka.

Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, u sklopu hrvatskog štanda svoju ponudu predstavljalo je 20 suizlagača, odnosno turističkih zajednica i drugih turističkih subjekata, a na sajmu je nazočili hrvatska turistička delegacija predvođena Nikolinom Brnjac, ministricom turizma i sporta te Kristjanom Staničićem, direktorom HTZ-a. Oni su, uz prisustvo Gordana Bakote, veleposlanika RH u SR Njemačkoj i Romea Draghicchia, direktora Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj, održali konferenciju za njemačke medije gdje je direktor Staničić predstavio rezultate hrvatskog turizma, očekivanja od ove turističke godine, ali i brojne druge novosti, investicije i primjere dobrih održivih projekata iz hrvatskog turizma.

Oporavak je vidljiv i kroz ponovni trend ranog bukiranja pa kroz ožujak krećemo sa posebnom kampanjom za rano bukiranje aranžmana na najvećim travel platformama u Njemačkoj poput Expedie i Weg.de“, poručio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

„Ovo je još jedna prilika koju ćemo iskoristiti u cilju jačanja već izvrsne pozicije Hrvatske na našem najvažnijem emitivnom tržištu. Njemačka je apsolutni rekorder po broju stranih turista i u prošloj godini, a i sam početak ove godine to je također potvrdio. Ovi izvrsni rezultati nisu se dogodili slučajno – sve to plod je kontinuiranog rada, inovativnosti i konstantnog osluškivanja njemačkog tržišta kao i ciljanih promotivnih aktivnosti.

U Berlinu predstavljamo svu raznolikost i autentičnost koju Hrvatska nudi tijekom cijele godine – od kvalitetne smještajne ponude, prirodne i kulturne baštine na obali i unutrašnjosti do aktivnog odmora i eno-gastronomskih užitaka“, izjavila je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

U sklopu hrvatskog štanda održana je i prezentacija te degustacija vrhunskih hrvatskih vina i sireva u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, a u sklopu štanda postavljena je posebna „Škrinja blaga“ s eksponatima koji prikazuju bogatu hrvatsku kulturno-povijesnu i materijalnu baštinu. „ITB se nakon tri godine ponovno odvija u klasičnom formatu i vjerujemo kako će se upravo ovdje dodatno potvrditi dobri trendovi i najave za nadolazeću sezonu“, zaključio je Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

VIDEO/FOTO Proslava Dan državnosti i Dana Oružanih snaga RH u Berlinu 2024.

VIDEO/FOTO Proslava Dan državnosti i Dana Oružanih snaga RH...

VIDEO/FOTO Turističke predstavnike otoka Brača u Berlinu primio nadbiskup Nikola Eteroviće veleposlanik pape Franje u SR Njemačkoj

VIDEO/FOTO Turističke predstavnike otoka Brača u Berlinu primio nadbiskup...

VIDEO/FOTO – Turistička prezentacija otoka Brača u Berlinu

VIDEO/FOTO – Turistička prezentacija otoka Brača u Berlinu. Predstavništvo Hrvatske...