2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Video) Ivan Radošević direktor Turističke zajednica Ličko-senjske županije s delegacijom na sajmu ITB 2023. u Berlinu.

Datum:

Ivan Radošević direktor Turističke zajednica Ličko-senjske županije s delegacijom na sajmu ITB 2023. u Berlinu.

Na vodećem svjetskom turističkom sajmu – ITB Berlin 2023. turistička zajednica Ličko-senjske županije nastupila je u Berlinu na zajedničkom štandu HTZ u sklopu cjelovite prezentacije RH.

Ličko-senjska županija je prostor koji s pravom zaslužuje naziv prirodoslovnog muzeja na otvorenom.

Slikovita priroda sazdana od raznolikosti, najčišće more na Jadranu, domaći ugođaj i vedar duh domaćina čini boravak u ovoj županiji nezaboravnim doživljajem!

Na sajmu ITB 2023. U Berlinu delegaciju turističke zajednice Ličko-senjske županije predvodio je direktor Ivan Radošević s djelatnicima TZ županije. Na sajmu su predstavljene najatraktivnije destinacije Ličko-senjske županije.

PLITVIČKA JEZERA

Plitvička jezera prekrasni nacionalni park ove godine na ITB-u 2023 u Berlinu zastupala je Marija Turkalj vodoteljica prodaje i marketinga.

Naglasila je posjetiteljima da imaju na raspolaganju 10 različitih programa obilaska koji uključuju šetnju stazama i drvenim mostićima te vožnju panoramskim vlakom i električnim brodom na jezeru Kozjak. Panoramski vlak i električni brod povezuju područja Donjih i Gornjih jezera, a ti sadržaji  uključeni su u cijenu ulaznice. Štefanijin otok u jezeru Kozjak – otočić nazvan u čast kraljice Štefanije, Planinarska staza Medvjeđak uređena je i obilježena planinarska staza koja vodi do vrhova Oštri Medvjeđak (889 m n/m) , Tupi Medvjeđak (868 m n/m) i Turčić (801. m n/m )

Mlin vodenica Špoljarić nalazi se u selu Korana. To je tradicijska gospodarska građevina i objekt kulturne baštine u kojoj se prikazuje nekadašnji način mljevenja žita.

Šupljara je špilja koja se nalazi uz istočni rub Donjih jezera, u vapnenačkom kanjonu, iznad staze koja vodi uz jezero Kaluđerovac.

Uz sve to za turiste su interesantne i Poučno-rekreativne staze: Čorkova uvala i Plitvica Biciklističke i planinarske staze u NP Plitvička jezera i okolici.

Zanimljiva odredišta u Ličko-senjskoj županiji

PLITVIČKA JEZERA

Plitvička jezera su najveći, najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park, proglašen nacionalnim parkom 1949. g. Nacionalni park Plitvička jezera uvršten je u popis svjetske prirodne baštine  UNESCO-a 1979. godine. Njegova specifična ljepota utočište je ljubiteljima prirode i inspiracija umjetnicima, a jedinstvenost i bogatstvo prirode poligon za istraživanje znanstvenicima.

GACKA, OTOČAC

Grad Otočac središte je pokrajine Gacke, jedno od najstarijih naselja s hrvatskim življem, nastao je na prirodnom otočiću usred rijeke Gacke.

VELEBIT

Velebit je najveća planina u Hrvatskoj, dugačak je oko 145 kilometara, a širok od 30 na sjeveru do 10 kilometara na jugu.
Vrijednost i ljepota prirode Velebita odavno su prepoznate, pa je čitava planina uvrštena još davne 1978. godine u mrežu svjetskih rezervata biosfere u sklopu UNESCO-ova programa Čovjek i biosfera (MAB).

GOSPIĆ

Grad i njegova okolica u prvom su redu poznati po prirodnim ljepotama. U starogradskoj jezgri Gospića možete vidjeti kip djevojke nazvane Marta, rad kipara Frangeša-Mihanovića, u znak sjećanja na uvođenje vodovoda 1894.

PERUŠIĆ

Glavne atrakcije su pećinski park Grabovača, frankopanska utvrda/kula Stari Grad Perušić  i crkva uzvišenja sv. križa odakle je lijep pogled na cijelo mjesto, rijeka Lika i jezero Kruščica, Kosinjski kameni most iz 19 st., jela Car – najveća jela u Europi.

BRINJE

grad Sokolac iz 14. st. s kapelom Presvetoga Trojstva i kapela sv. Fabijana i Sebastijana iz kasnoromaničkoga doba – crkva sv. Vida iz 14. stoljeća jedna je od najstarijih sakralnih građevina u Brinju – kameni most preko potoka Gate-Jaruge u središtu Brinja.

LOVINAC

Lovinački kraj najlakše je obići biciklom. Bicikli se mogu iznajmiti u zgradi PZ Lovinac. Cijelo područje povezano je četirima biciklističkim stazama. Zanimljivosti Velebitski vrhovi: Sveto brdo (1753 m n. v.) i Babin vrh (1744 m n. v.) te prirodna (krška) i umjetna jezera.

UDBINA

Zanimljivosti Park šuma Laudonov gaj –  nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Krbavskog polja kod sela Šalamunić. U parku se nalazi oko 600 hrastovih stabala, starih oko 250 godina.

SENJ

Tvrđava Nehaj, sagrađena sredinom XVI. stoljeća, simbol grada Senja i jedne cijele epohe hrvatske i europske povijesti – katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije, najznamenitiji spomenik vjere i kulture u gradu Senju, sagrađena u 12. Stoljeću.

KARLOBAG

Ruševine srednjovjekovne četverokutne utvrde „Fortica“;  jedan dio utvrde  uređen i otvoren pod nazivom Mediteranski vrt Kava –  galerija mozaika –  ruševine crkve sv. Karla Boromejskoga.

NOVALJA, OTOK PAG

Gradski muzej Novalje s bogatim etnografskim zbirkama i stalnim izložbama – Talijanova buža, antički podzemni vodovod, u cijelosti isklesan u kamenu, dugačak oko 1 100 m i širok do 70 cm.

Previše je razloga da posjetite Ličko-senjsku županiju, naglasio nam je na sajmu ITB 2023. u Berlinu Ivan Radošević direktor Ličko-senjske županije.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...