2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(VIDEO-FOTO) 2. Hrvatska večer u restoranu Wirtshaus Babelsberg u Babelsbergu.

Datum:

Održana je 2. Hrvatska večer u restoranu Wirtshaus Babelsberg.
Babelsberg je najveći dio grada Potsdama u pokrajini Brandenburg u Njemačkoj, a dobio je ime po malenom brdu na obali rijeke Havel. Najpoznatiji je po slavnoj palači i parku Babelsberg koji su dio zaštićene UNESCO-ove svjetske baštine Palače i parkovi Potsdama i Berlina, ali i po studiju Babelsberg koji je povijesno središte njemačke filmske industrije, najstarijeg velikog filmskog studija u Europi. Udaljen je samo 30 km od centra Berlina.

U samom centru Babelsberga nalazi se hrvatski restoran Wirtshaus Babelsberg, vlasnika obitelji Sučić, jedini hrvatski restoran u neposrednoj blizini Berlina, u kome je održana 2. Hrvatska večer, koja je i ovoga puta privukla oko 150 posjetitelja Hrvata i njihovih prijatelja iz Berlina, Potsdama i okolice.


Uz glazbu uživo, glazbenika koji aktualno dominiraju berlinskom glazbenom scenom, kada je u pitanju hrvatska glazba i ovoga puta nije izostala odlična atmosfera uz vrhunske profesionalace Tomislava Gelu i Dražena Podoljnjaka.

Bio je ovo još jedno „glazbeni štumung“ za sve generacije, popraćen kulinarskim delicijama i odličnom atmosferom a sve je potrajalo do ranih jutarnjih sati.

(VIDEO) 2.Hrvatska večer u restoranu Wirtshaus Babelsberg u Babelsbergu.

Uz domaće specijalitete, jela ispod peke, hobotnicu, vrhunska hrvatska vina i pića, družilo se, zabavljalo i plesalo uz nazočnost svih generacija posjetitelja. Ovom prilikom pripremao se i tradicionalni „Slavonski čobanac“ jelo koje je pravi dragulj slavonske gastronomske ponude, pa su tako glazbom i gastronomskom ponudom ujedinjeni svi dijelovi Hrvatske, što se na kraju moglo zaključiti po odličnim reakcijama posjetitelja i naravno upitima onih koji nisu mogli ovaj put nazočiti, kako im je žao propuštenog veselja i druženja.

Vlasnik restorana Duje Sučić, koji je vodstvo restorana predao nasljedniku sinu Ivanu, (koji pripadaju plejadi poznatih ugostitelja iz Tijarice, vlasnika kojih su Tijarčani u Berlinu, kazao nam je kako je zadovoljan ovim novim hrvatskim druženjem uz glazbu i domaće specijalitete, te naglasio kako je to dio onoga što nedostaje Hrvatima u Berlinu i okolici, više druženja i upoznavanja, pa time i prezentacije našeg imena u Njemačkoj.

2. Hrvatska večer u restoranu Wirtshaus Babelsberg u Babelsbergu, gdje su nazočni bili više nego zadovoljni, ugođajem, domaćinstvom i organizacijom, bila je još jednom gastronomska promocija hrvatske ponude i pića u gradu filma, u restoranu čija ulazna vrata krasi velika hrvatska trobojnica, ponos Hrvata i njihovih prijatelja, bilo gdje u svijetu.

Restoran Wirtshaus Babelsberg je u obiteljskom vlasništvu i prva je hrvatka adresa za sve one koji se žele samo nekoliko kilometara izdvojiti van graničnog dijela Berlina, dok su većinski posjetitelji radnim danima i vikendom gosti Nijemci, pojedinačno ili u grupama, koji po njihovim komentarima imaju samo riječi hvale za ovo hrvatsku gastronomsku oazu u centru Babelsbergu.

Iskusni domaćini i vlasnici restorana obitelj Sučić s bogatim gastronomskim iskustvom, koji su nakon višegodišnjeg uspješnog vođenja restorana „Mali raj“ u Berlinu, preselili u Babelsberg, gdje već šest godina gastronomski vode restorana  Wirtshaus Babelsberg, daju sve od sebe da udovolje često izbirljivim željama gostiju, a veliki vrtni prostor uz kamin s nekoliko peka, prava je atrakcija i ugođaj za sve posjetitelje i one koji se možda i prvi put susreću s hrvatskom kuhinjnom i mirisima Domovine, posebno u lijepim proljetnim i ljetnim mjesecima.

Nakon uspješne prve dvije večeri, Hrvatske večeri početkom lipnja i ove u rujnu domaćini najavljuju i neka nova druženja. Termin još nije poznat ali glazbenici bi trebali biti isti, profesionalaci Tomislava Gelo i Dražen Podolnjak, pravi su majstori dobrog štimunga.

Za sve one koji u međuvremenu, do nekog novog susretaa, žele posjetiti ovo odredište, adresa je: Wirtshaus Babelsberg, Großbeerenstraße 107, 14482 Potsdam-Babelsberg.

Domaćini iz naše priče poručuju kao i uvijek, dođite u hrvatski restoran Wirtshaus Babelsberg te ujedno napravite i izlet, posjetite grad filma Babelsberg, nećete bit razočarani.
(FOTO) 2.Hrvatska večer u restoranu Wirtshaus Babelsberg u Babelsbergu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...