2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Video-Foto) 3. Hrvatska večer u restoranu Wirtshaus Babelsberg u Potsdamu.

Datum:

(Video-Foto) 3. Hrvatska večer u restoranu Wirtshaus Babelsberg u Potsdamu.

U mjestu Babelsberg pored Berlina, koji je najveći dio grada Potsdama u pokrajini Brandenburg u Njemačkoj koji nosi ime po malenom brdu na obali rijeke Havel, koje je poznato po slavnoj palači i parku Babelsberg koji su dio zaštićene UNESCO-ove svjetske baštine ali i po studiju Babelsberg koji je povijesno središte njemačke filmske industrije, najstarijeg velikog filmskog studija u Europ, održana je 3. Hrvatska večer u restoranu Wirtshaus Babelsberg, u vlasništvu obitelji Sučić

Za samo samo pola sata vožnje od centra Berlina i nekih 30 km u samom centru Babelsberga nalazi se hrvatski restoran Wirtshaus Babelsberg, vlasnika obitelji Sučić, jedini hrvatski restoran u neposrednoj blizini Berlina, gdje je održana 3. Hrvatska večer u nizu, koja je i ovoga puta privukla oko 150 posjetitelja Hrvata i njihovih prijatelja iz Berlina, Potsdama i okolice.

Uz glazbu uživo, glazbenika Damira Kozarića i Slavka Batinićana ni ovog puta nije izostala odlična atmosfera uz odlične vrhunske glazbene profesionalace iz Berlina.

Bila je ovo još jedno hrvatska kulturno-glazbena veslica, za sve generacije, popraćen kulinarskim delicijama i odličnom atmosferom, koja je potrajalo do ranih jutarnjih sati.

Glazba uživo, domaći specijaliteti, jela ispod peke, hobotnica, pašticada (kultni dalmatinski pjat), vrhunska hrvatska vina i pića, druženje i zabavljanje uz ples, uz nazočnost nekoliko generacija posjetitelja, sadržajni je opis ove hrvatske veselice, koja po treći put privlači posjetitelje na zajedničko druženje, koje je i ovaj put ocijenjeno odličnim reakcijama posjetitelja i pohvalama domaćinima, te naravno komentarima onih koji nisu mogli ovaj put nazočiti, kako im je žao propuštenog veselja i druženja.

Vlasnik restorana Duje Sučić, ugledni hrvatski ugostitelj, koji je vodstvo restorana predao nasljedniku sinu Ivanu, (pripada generaciji poznatih ugostitelja iz Tijarice, vlasnika kojih su Tijarčani u Berlinu, kazao nam je kako je zadovoljan novim hrvatskim druženjem uz glazbu i domaće specijalitete, te naglasio kako je to dio onoga što nedostaje Hrvatima u Berlinu i okolici, više druženja i upoznavanja, pa time i prezentacije hrvatskog imena kroz sve segmente prezentacije, u Berlinu i Njemačkoj.

Odlično osoblje restorana Wirtshaus Babelsberg zaradilo je velike pohvala posjetitelja za svoj trud, uslugu i gastonomsku ponudu.

3.Hrvatska večer u restoranu Wirtshaus Babelsberg u Babelsbergu, gdje su nazočni bili više nego zadovoljni, ugođajem, domaćinstvom i organizacijom, te glazbom, bila je još jednom gastronomska promocija hrvatske gastronomske ponude u gradu filma Babelsbergu.

Restoran Wirtshaus Babelsberg je u obiteljskom vlasništvu i prva je hrvatka adresa za sve one koji se žele samo nekoliko kilometara izdvojiti van graničnog dijela Berlina, dok su većinski posjetitelji radnim danima i vikendom gosti Nijemci, pojedinačno ili u grupama, koji po riječima vlasnika, komentarima imaju samo riječi hvale za ovo hrvatsku gastronomsku oazu u centru Babelsbergu. Naravno česti gosti su i Hrvati koji se odluče za razne vrste veselica i druženja u ovom kutku Postadama.

Iskusni domaćini i vlasnici restorana obitelj Sučić s bogatim gastronomskim iskustvom, koji su nakon višegodišnjeg uspješnog vođenja restorana „Mali raj“ u Berlinu, preselili u Babelsberg, već sedam godina gastronomski vode restorana Wirtshaus Babelsberg, te daju sve od sebe da udovolje često izbirljivim željama gostiju, a veliki vrtni prostor uz kamin s nekoliko peka, prava je atrakcija i ugođaj za sve posjetitelje i one koji se možda i prvi put susreću s hrvatskom kuhinjnom i mirisima Domovine, posebno u lijepim proljetnim i ljetnim mjesecima.

Za sve one koji u međuvremenu, do nekog novog susretaa, žele posjetiti ovo odredište i restoran, adresa je: Wirtshaus Babelsberg, Großbeerenstraße 107, 14482 Potsdam-Babelsberg.

Domaćini iz naše priče poručuju kao i uvijek, dođite u hrvatski restoran Wirtshaus Babelsberg te ujedno napravite i izlet, posjetite grad filma Babelsberg, nećete bit razočarani.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO-FOTO) Gordan Grlić Radman pozdravljan nekoliko puta kao gost na stranačkom kongresu CDU-a u Berlinu

(VIDEO-FOTO) Gordan Grlić Radman pozdravljan nekoliko puta kao gost...

(VIDEO-FOTO) Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović i kancelar Njemačke Olaf Scholz razgovarali danas u Berlinu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović i kancelar Njemačke Olaf...

Friedrich Merz čelnik stranke CDU-a ponovno je izabran s 90 posto glasova na stranačkom kongresu u Berlinu

CDU dao novo povjerenje Friedrichu Merzu. Čelnik stranke CDU-a ponovno...

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović započeo dvodnevni posjet Njemačkoj.

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović započeo dvodnevni...