2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(VIDEO-FOTO) Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković s predstavnicima državljana BiH u Berlinu.

Datum:

(VIDEO-FOTO) Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković s predstavnicima državljana BiH u Berlinu.
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković boravila je u radnom posjetu Berlinu.
Ministrica Turković nazočila je radnom ručku na poziv Heika Maasa ministra vanjskih poslova Njemačke te razmijenila mišljenja o situaciji u regiji.
Ministrica je, također, sudjelovala na sastanku francusko-njemačke inicijative za sveobuhvatnu kontrolu malog i lakog naoružanja na zapadnom Balkanu, koji je održan u ministarstvu vanjskih poslova Njemačke. Ministri vanjskih poslova Njemačke Heiko Maas i Francuske Jean-Yves Le Drian naglasili su značaj zajedničkog djelovanja zemalja regiona i EU na putu uklanjanja prepreka prema članstvu zemalja regije u Europskoj uniji.
Na kraju službenog dijela posjeta minsitrica Turković sastala se s predstavnicima nacionalnih i vjerskih zajednica državljana BiH u SR Njemačkoj.
VIDEO:Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković s predstavnicima državljana BiH u Berlinu.

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković se u prostorijama veleposlanstva BiH u Berlinu, susrela s predstavnicima nacionalnih i vjerskih zajednica građana BiH koji žive i rade u Berlinu.
Susret je upriličen nakon sudjelovanja ministrice u radu drugog sastanka na visokom nivou francusko-njemačke inicijative za sveobuhvatnu kontrolu malokalibarskog i lakog naoružanja (SALW).

Na početku sastanka nazočne je pozdravila Jadranka Winbow, izvanredna i opunomoćena veleposlanica BiH u SR Njemačkoj.
Pozdravila je inicijativu ministrice da se sastane s predstavnicima državljana BiH koji žive i rade  u Berlinu.

Tematski susret je bio prilika za razmjenu mišljenja i iskustava vezanih za život i rad građana BiH u glavnom gradu SR Njemačke. Ministrica Turković iskoristila je priliku da nazočne državljane BiH upozna s najznačajnijim političkim, gospodarskim i sigurnosnim temama koje se odnose na BiH, kao i s osnovnim prioritetima novog saziva Vijeća ministara BiH.

Ministrica je ujedno izrazila i spremnost za suradnju nadležnih organa BiH sa svim institucijama SR Njemačke te pravnim i fizičkim licima u SR Njemačkoj koja su zainteresirana za jačanje međusobnih veza između BiH i SR Njemačke, kao i afirmiranje interesa BiH u svijetu.

Nazočni predstavnici nacionalnih i vjerskih zajednica državljana BiH u Berlinu su, u ime svih građana BiH koji žive i rade u njemačkoj prijestonici, ministrici Turković uputili zahvalnost za ukazanu priliku i spremnost na susret i razgovor.

Također su naglasili da institucije BiH mogu računati na svesrdnu podršku svih građana BiH koji žive i rade u Njemačkoj, jer fizička udaljenost od područja u kojima su rođeni i odrasli ne može umanjiti interes za napretkom cijele BiH i svih njenih građana.
Foto galerija: Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković s predstavnicima državljana BiH u Berlinu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...