2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(VIDEO + FOTO) Berlin: 38. godišnjica Hrvatske zajednice e.V. Berlin uveličana promocijom knjige Lidije Kovarik iz Praga.

Datum:

(VIDEO + FOTO) Berlin: 38. godišnjica Hrvatske zajednice e.V. Berlin uveličana promocijom knjige Lidije Kovarik iz Praga.

U Berlinu je obilježena 38. godišnjica Hrvatske zajednice e.V. Berlin druge najstarije osnovane Hrvatske zajednice u Europi uz promociju knjige Lidije Kovarik. Svečano slavlje i promocija knjige održano je u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske uSR Njemačkoj, koje je pravo mjesto za obilježavanja, promocije i kulturna druženja, povodom raznih prigoda u su organizaciji Hrvata iz Berlina, Njemačke i Domovine.

Oko 100 nazočnih nazočilo je ovoj večeri koja je započela najljepšom hrvatskom pjesmom, Hrvatskom himnom, koju je ovoga puta otpjevala Lili Vlahov, vrijedna članica Hrvatske kulturno-umjetničke i športske zajednice e.V. iz Berlina.

Sve nazočne na početku večeri pozdravio je izaslanik veleposlanika Gordana Bakote, Domagoj Marić prvi tajnik u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u SR Njemačkoj. Kazao je kako se zahvaljuje Karmen Meić predsjednici Hrvatske kulturno-umjetničke i športske zajednice e.V. iz Berlina, te naglasio da, prati kako radi Hrvatska zajednica e.V. iz Berlina, te da se zahvaljuje predsjednici Meić, kako uvijek nađe razlog zašto nešto napraviti a ne prepreke zašto nešto ne napraviti.

Karmen Meić predsjednici Hrvatske kulturno-umjetničke i športske zajednice e.V. iz Berlina u svome govoru zahvalila je veleposlaniku Bakoti i svima djelatnicima u veleposlanstvu RH na lijepom prijemu i da možemo ovakve večeri organizirati.

(VIDEO) Berlin: 38. godišnjica Hrvatske zajednice e.V. Berlin uveličana promocijom knjige Lidije Kovarik iz Praga.

Zahvalila je svima nazočnima na dolasku. Pozdravila je među nazočnim gostima Klaru Schedlich (Zeleni), najmlađu zastupnicu u Berlinskom parlamentu kao i veleposlanicu BiH u SR Njemačkoj Jadranku Winbow.

Zahvalila je svome timu koji je organizirao ovu svečanost i domjenak nakon svečanosti. Naglasila je kako je sve to dijelo „domaćih“ ruku. Zahvalila je Sandri Hegeduš koja je bila domaćica lijepog domjenka. Zahvalila je članicama glazbene skupine Hrvatske zajednice e.V., ženama koje su nastupili u programu, koje njeguju tradicijsko pjevanje i koje su zapjevale dva tradicijska napjeva.

Najviše hvala Lidiji Kovarik, koja se odazvala na ovaj naš zajednički sastanak. Hvala Lidiji da će s nama večeras predstaviti i promovirati svoju knjigu “Živimo život svojih snova”. Pripremali smo ovaj susret dugo i evo napokon nam se ostvarila ta želja.

Kako znate da Hrvatska zajednica e.V. iz Berlina nema svoj prostor ali mi smo krenuli dalje i iznajmili smo jednu prostoriju gdje vježbamo i gdje pjevamo u Glazbenom konzervatoriju u Bergmanstr., snalazimo se i u stvarno smo sretni a znamo i da neki nisu, jer nemamo onih fešta kao nekad, na koje su navikli. No, nadamo se svi, svemu boljemu, da će korona proći, te da će mo moći zajedničkim snagama nešto pokrenuti i uz zajedničke snage svih udruga. Imamo dosta planova, kazala je Meić.

Nedavno smo organizirali u Berlinu seminar tradicijskog pjevanja za hrvatske zajednice Sjeverne Njemačke i radujemo se da smo nedavno imali uzvratni posjet u Hamburgu.
Pozivam vas sve da postanete članovi Hrvatske zajednice. Imamo uskoro novu internetsku stranicu HZ kao i Faceboock stranicu HZ, koja je odlično posjećena.       

Kao što nam je večeras došla u Berlin iz Praga, autorica knjige Lidija Kovarik s knjigom “Živimo život svojih snova” ja mogu reći da Hrvatska zajednica e.V. Berlin upravo živi život svojih snova. Da bi smo svi živjeli život svojih snova, mi znamo da na mladima svijet ostaje. Zato smo večeras ovdje za ovu prigodu pozvali mladu Franku Petrović, da nam kao mlada snaga odsvira nekoliko skladbi na glasovori, kazala je Karmen Meić predsjednica  Hrvatske kulturno-umjetničke i športske zajednice e.V. iz Berlina.

U nastavku večeri nastupila je Franka Petrović mlada pijanistica iz Potsdama, te zaradila velike ovacije nazočnih posjetitrelja.

Uslijedila je promocija knjige Lidije Kovarik naslova “Živimo život svojih snova”. U moderatorskom dijelu predstavljanja s književnicom je razgovarala Sonja Breljak, koja je naglasila kako ovaj mali ugodni kutak naše Domovine večeras možemo pretvoriti u jednu svojevrsnu čitaonicu i pričaonicu.  Potom je predstavila književnicu Lidiju Kovarik.  

Lidije Kovarik zahvalila je svima nazočnima na dolasku na promociju knjige. Naglasila je kako nije samo donijela knjigu u Berlin, nego da je donijela i jako puno ljubavi, radosti i ushićenja i onako su me emocije preplivale kao i svaki puta u susretima s vama. Jer svaki puta imate neko dodatno iznenađenje, dodatno nešto što ste isplanirali, kako bi ste svaki trenutak života naših druženja učinili zanimljivijim i potpunijim. Ja mislim da je to nešto što mi s onih naših prostora nosimo u sebi. Hvala vam jer ste svoji i naši. Kazala je na početku predstavljanja knjige Lidija Kovarik.  Lidija Kovarik pričala je u nastavku večeri o svojoj knjizi, životnom putu, povezanosti s Domovinom i prijateljima i mnogim drugim temama.

Nazočni posjetitelji večer velikim aplauzom na kraju predstavljanja pozdravili su autoricu knjige koja je na kraju večeri potpisivala svoj uradak, nazočnima koji su se odlučili kupiti knjigu “Živimo život svojih snova”.   

Nakon  završene večeri rođendanskog prijema Hravtske zajednice iz Berlina povodom 38.godina postojanja i predstavljanja knjige Lidije Kovarik uslijedio je domjenak, gdje su svi nazočni nastavili ugodne razgovore i druženje, te dogovarali neke nove slične susrete Hrvata i njihovih prijatelja u Berlin pa i šire, kao što je ovoga puta u Berlin doputovala iz Praga neumorna i odlična autorica knjige Lidija Kovarik.

Lidija Kovarik magistra je prava, MBA i uspješna poduzetnica. Rođena je u Požegi. Odrasla je i školovala se u Požegi i Babinoj Grded. Studij prava završila je u Osijeku. Radila je u Osijek u i Dubrovniku. Preseljenjem u Prag ova inspirativna i hrabra Požežanka svoj život promijenila prateći svoje snove, osjećaje i želje.   

Trenutačno je direktorica Muzeja iluzijske umjetnosti u Pragu, radi kao certificirana životna i poslovna trenerica belgijske Inge Rock Akademije, a mentorstvom motivira druge kako bi na zabavan i zanimljiv način postali najbolja verzija sebe.
Budući da nitko bolje ne poznaje srž same knjige od onog koji joj je udahnuo život, autorica Lidija Kovarik svoj književni uradak „Živimo život svojih snova“ opisala je  riječima.  

Ova je knjiga koja svakom čitatelju može pomoći da se vrati u ovaj trenutak, da osvijesti što je to što on želi,  kako da definirati svoje ciljeve te na najjednostavniji način dođe do njih. Također, knjiga može pomoći čitatelju da postane svjestan emocija i osjećaja, ali isto tako da pripitomi svoj ego i od njega napravi prijatelja, a ne neprijatelja. Možda najvažnija pouka koju možemo izvući čitajući knjigu jest kako biti zahvalan. Tek kad objedinim sve teme koje sam prošla u knjizi, smatram da je ona jedan odličan priručnik kako biste uistinu živjeli život svojih snova-zaključuje, Lidija Kovarik

Knjiga kroz 7 poglavlja, donosi autoričina razmišljanja, vježbe i tehnike koje je i sama koristila kao bi živjela na jedan drugačiji način. Osim teoretskog djela, iznad svakog novog poglavlja pronalazimo i niz afirmacijskih rečenica.

(FOTO) Berlin: 38. godišnjica Hrvatske zajednice e.V. Berlin uveličana promocijom knjige Lidije Kovarik iz Praga.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...