2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Video-Foto) Berlin: Hrvatski pijanist Maksim Mrvica održao koncert u berlinskom kazalištu Admiralspalast

Datum:

SVJETSKA TURNEJA – KOLEKCIJA
Virtuozni pijanist Maksim Mrvica, dobitnik MTV Music Awardsa i glavnih nagrada na mnogim renomiranim međunarodnim glazbenim natjecanjima, u Njemačkoj u Berlinu je sa svojim orkestrom izveo svoj klasični crossover show “THE COLLECTION” izvodeći najveće hitove svih vremena Queena, Coldplaya , John Legend, svirajući teme iz filmova kao što su The Godfather, Pirates of the Caribbean, Game of Thrones, kao i najveće komade sa svojih prethodnih deset albuma poput Flight of the Bumblebee, In The Hall of the Mountain King i mnogo više.

Klasični crossover show pod nazivom “THE COLLECTION” održan je prepunom u Admiralspalast Berlin, 30. travnja 2024. Svjetski poznati hrvatskog pijanist Maksim Mrvica i njegovo orkestar oduševio je berlinsku publiku. Bilo je pravo zadovoljstvo prisustvovati virtuoznim izvedbama jednog od najprodavanijih klasičnih – crossover pijanista na svijetu.

Nakon što je prodao više od 5 milijuna albuma diljem svijeta i koncertirao na 4 kontinenta, oduševljavajući svoju publiku u svakoj prilici, nastup u Berlinu u Njemačkoj bio je prava poslastica za prepuni Admiralplast, koji je hrvatskog umjetnika nagradio u više navrata gromoglasnim ovacijama publike.

Maksim Mrvica je postigao dvostruku platinu u Hong Kongu i zlatni status u Singapuru i mnogim drugim zemljama.

Održao je turneju 20 gradova u Japanu koja se smatra najvećom turnejom ikada međunarodnog umjetnika. Uspjeh turneje doveo je do poziva Moskovskog filharmonijskog orkestra da nastupi kao solist te Chopinovog društva u Varšavi za proslavu dvjestote obljetnice Chopinova rođenja.

Maksimov uspjeh obuhvaća više od svijeta klasične glazbe, dopirući do raznolike publike. Njegov je rad uvršten na službeni album Olimpijskih igara i osvojio je MTV nagradu za najbolji debitantski crossover album godine, kao i više od 120 milijuna posjeta na YouTubeu.
VIDEO:
Maksim Mrvica održao koncert u berlinskom kazalištu Admiralspalast_1

Maksim Mrvica održao koncert u berlinskom kazalištu Admiralspalast_2

Maksim Mrvica održao koncert u berlinskom kazalištu Admiralspalast_3

Maksim Mrvica održao koncert u berlinskom kazalištu Admiralspalast_4

Maksim Mrvica održao koncert u berlinskom kazalištu Admiralspalast_5

Maksim Mrvica održao koncert u berlinskom kazalištu Admiralspalast_6

Maksim Mrvica održao koncert u berlinskom kazalištu Admiralspalast_7

Maksim Mrvica održao koncert u berlinskom kazalištu Admiralspalast_8

Maksim Mrvica održao koncert u berlinskom kazalištu Admiralspalast_9

Maksim Mrvica održao koncert u berlinskom kazalištu Admiralspalast_10

Maksim Mrvica održao koncert u berlinskom kazalištu Admiralspalast_11

Maksim Mrvica održao koncert u berlinskom kazalištu Admiralspalast_12

Njegov glazbeni stil ruši granice između glazbenih žanrova, od klasične i filmske glazbe do popa i elektronike u suradnji s EMI, Sony i Universal.

Nastupao je na prestižnim mjestima i događajima kao što su Roundhouse u Londonu, Suntory Hall u Tokiju, Great Hall of the People u Pekingu, Sydney Opera House, Mercedes-Benz Arena Shanghai, CCTV Spring Gala Festival i mnogi drugi.

Njegova umjetnička raznolikost nadilazi glazbu i prelazi u područje mode, gdje je njegova suradnja s vodećim brendovima kao što su Dolce&Gabbana, Armani i Christian Dior dovela do toga da ga je Vogue Homme proglasio najbolje odjevenim muškarcem. Ostali brendovi koje je privukla njegova karizma i golemi talent uključuju American Express, BMW, Samsung, Star Alliance i Yamahu.

U Šibeniku je završio osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u klasi prof. Marije Sekso. Već kao devetogodišnjak počinje javno nastupati, da bi s nepunih dvanaest godina svirao svoj prvi koncert s orkestrom. Inače, prezime Mrvica potječe sa šibenskog otoka Žirja.

Nakon brojnih koncerata u rodnom gradu, 1993. godine upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu te studira u klasi prof. Vladimira Krpana, kod kojega je 1998. godine diplomirao s odličnim uspjehom. Iste godine upisuje jednogodišnji studij usavršavanja na Konzervatoriju Franz Liszt u Budimpešti u klasi prof. Lászla Baranyaya.

Od ožujka 2000. godine usavršava se na konzervatoriju Alexander Skrjabin u Parizu u klasi prof. Igora Laszka.

Nastupao je u svim većim hrvatskim gradovima te u Salzburgu i Beču (Austrija), Genevi (Švicarska), Budimpešti (Mađarska), Parizu (Francuska) i Sankt-Peterburgu (Rusija). Uspješno je snimao za Hrvatski radio i Hrvatsku televiziju. Surađivao je s orkestrom Muzičke akademije u Zagrebu i sa Simfonijskim orkestrom HRT-a (Alan Buribaev).

Dobitnik je nekoliko nagrada na domaćim i inozemnim pijanističkim natjecanjima, od kojih prve nagrade na Državnom natjecanju učenika glazbe u Zagrebu, Rektorove nagrade Sveučilišta grada Zagreba za akademsku godinu 1997./98., nagrade austrijskog Rotary kluba 1998. godine, prve nagrade na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Nicolai Rubinstein u Parizu 1999., te prve nagrade na pijanističkom natjecanju Portoise u Parizu 2001.

Osim redovnog studija na Akademiji, usavršavao se i na brojnim majstorskim tečajevima aktivno sudjelujući na seminarima kod priznatih svjetskih pedagoga i pijanista kao što su Igor Laszko, Semiom Balshem, Edit Picht-Axenfeld, László Baranyay, Nina Kazimirova, Virginio Pavarana, Sergej Senkov i Christine Paraschos.

Dobitnik je Diskografske nagrade Porin 2002. za najbolji album u kategoriji klasične glazbe.

2019. odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za glazbeni doprinos i promociji hrvatske glazbe.

Godinu dana poslije, upoznaje poznatog estradnog skladatelja Tončija Huljića, koji mu ujedno i piše skladbe, koji ga upoznaje s producentom Mel Bushom, koji je odmah nakon uspjeha s violinističkim kvartetom Bond tražio pijanista koji bi potvrdio stvaranje mješavine popa i klasične glazbe za izdavačku kuću EMI Classics.

2003. godine snimio je svoj najuspješniji croossover album „The Piano Player“, koji je 2004. dobio zlatnu ploču u Maleziji, Kini i Indoneziji te platinum u Tajvanu, Singapuru i rodnoj Hrvatskoj, a u Hong Kongu čak i dvostruki platinum, gdje se album zadržao 12 tjedana na prvom mjestu na HMV International Pop Chart-u.

Nakon tolikih godina stjecanja slave i ugleda u Aziji, Maksim je postao sve više priznat u europskim zemljama; tako je nastupio dvije godine zaredom u Češkoj, Ukrajini, a 2017. po prvi put je nastupao u Njemačkoj i Švedskoj…

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Berlinski magazin – Broj 248 / 07-2024

Berlinski magazin Broj 248 / 07-2024 1 Naslovnica 2 Ministrica Brnjac i...

Video/Foto SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovića.

SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovića. Apostolski...

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore 2024. do 23.07.2024. godine

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore...