2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Video + Foto) Berlin: Trio Krpan glazbenom romantikom briljantno debitirali pred berlinskom publikom.

Datum:

(Video + Foto) Berlin: Trio Krpan glazbenom romantikom briljantno debitirali pred berlinskom publikom
Zagrebački glazbenici iz obitelji Krpan okupljeni pod imenom „Trio Krpan“ iz Zagreba održali su u Veleposlanstvu RH u Berlinu kocert pred oko 100 nazočnih posjetitelja i uzvanika.
Trio koji čine trojica sjajnih glazbenika, otac Anđelko (violina) i sinovi  Martin (violina) i Ivan Krpan (klavir). Održali su odličan koncert, po reakcijama publike, koja ih je nagrađivala velikim pljeskom u pauzama između dijela koja su izvodili u Berlinu.

(Video) Berlin: Trio Krpan glazbenom romantikom briljantno debitirali pred berlinskom publikom.

(Video) Berlin: Trio Krpan glazbenom romantikom briljantno debitirali pred berlinskom publikom.

Anđelko Krpan istaknuti je hrvatski violinist, solist, osnivač i voditelj Gudačkog kvarteta Sebastian, te profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Martin Krpan trenutno je prvi violinist Zagrebačkog kvarteta, a Ivan Krpan je osvojio prvo nagradu na jednom od najznačajnijih pijanističkih natjecanja u svijetu – Feruccio Bussoni.

U programskom dijelu koncerta na programu su bila djela: Dariusa Milhauda, Frederica Chopina, Miroslava Šlika, Györgya Ligeti, Josipa Štolcera Slavenskog i Bohuslava Martinua. Izvodili su skladbe hrvatskih i stranih skladatelja iz razdoblja glazbene romantike.

U ime veleposlanika Gordana Bakote nazočne je pozdravi Domagoj Marić diplomatski savjetnik, te se zahvalio na velikom odazivu nazočnih posjetitelja.

Bio je ovo prvi nastup Trio Krpan u Berlinu nakon niza nastupa u posljednje vrijeme, kazao je u kratkom razgovoru Anđelko Krpan u razgovoru s voditeljem večeri Domagojem Marićem.

Kazao je kako za sastav dvije violine i klavir nema mnogo kompozicija koje bi se mogle izvoditi u ovome okviru. Naglasio je kako Trio Krpan ne sviraju dugo zajedno.
Ovo su naše prve tri godine zajedničkog rada. Nakon niza koncerata u Hrvatskoj imali smo dva koncerta u Njemačkoj i ovo je prvi koncert u Berlinu, tako da smo sada u pripremama i za sljedeće koncerte, kazao je Anđelko Krpan.

Nakon koncerta uslijedio je domjenak u veleposlanstvu RH u Berlinu za sve nazočne koji su imali priliku razgovaratai s glazbenicima iz Hrvatske i detaljnije se upoznati s njihovom glazbom i djelovanjem.

Bilo je ovo još jedno lijepo glazbeno druženje  u prostorijama veleposlanstva RH u Berlinu, u hrvatskom kutku, gdje djelatnici veleposlanstva organizacijski i realizacijski često upriliče lijepe kulturne događaje za hrvatsku i njemačku publike, te na taj način promiču ime Hrvatske u SR Njemačkoj i promoviraju hrvatsku kulturnu baštinu, ovom prilikom glazbenim događajem, nastupom Trio Krpan koji su bili prava „poslastica“ za nazočne posjetitelje večeri.
Veliki i dugotrajni aplauz na kraju koncerta, bio je i najveća nagrada glazbenicima Krpan, koji su ovaj put bili izvrsni hrvatski glazbeni veleposlanici.
Foto galerija

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...