2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Video – Foto) Gradonačelnik Splita Ivica Puljak u dvodnevnom službenom posjetu Berlinu

Datum:

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak u dvodnevnom službenom posjetu Berlinu. Gradonačelnik Splita Ivica Puljak boravi u dvodnevnom službenom posjetu Berlinu gdje je, zajedno sa svojim zamjenikom Antoniom Kuzmanićem, doputovao na poziv gradonačelnice berlinske općine Charlottenburg-Wilmersdorf, Kirstin Bauch, općine partnerom s Gradom Splitom.

Split i Wilmersdorf veže prijateljstvo koje je formalno sklopljeno još davne 1970., a koje se nastavilo i nakon ujedinjenja dviju općina 2001. godine u jednu od 12 novo formiranih berlinskih općina Charlottenburg-Wilmersdorf.

Gradonačelnica Bauch i gradonačelnik Puljak susreli su se u srijedu u gradskoj vijećnici Charlottenburg, a tema njihovog razgovora bila je usmjerena na razvojne gradske projekte i mogućnosti suradnje, s naglaskom na održivu, zelenu komponentu, što je jedna od bitnih strateški odrednica obje gradske administracije.

Gradonačelnik Puljak predstavio je implementirane sustave digitalizacije splitske gradske uprave i gradskih tvrtki, posebice “Prometa”, kao i projekt gospodarenja otpadom koji u suradnji s Gradom provodi tvrtka “Čistoća” te projekt urbane mobilnosti koji provode Grad i gradska tvrtka “Split parking”.

Nakon toga na Tehničkom sveučilištu u Berlinu gosti iz Splita su predstavili svoje projekte urbane mobilnosti i smarty city-ja. – Ponosni smo da je Grad Split sa svojim projektima impresionirao kolege u Berlinu i da možemo reći kako držimo korak sa suvremenim razvojnim rješenjima. Kazao je gradonačelnik Ivica Puljak u Berlinu.

Razgovarali smo o raznim temama. Prerdstavili smo Grad Split i kako Grad Split funkcionira. Predstavili smo naša digitalna riješenja, za koja mogu reći da su impresionirala gradonačelnicu Charlotenburg-Wimersdorfa.

Naravno, iskoristit ćemo iskustva njemačkih kolega i otvoriti operativne kanale suradnje i komunikacije po pojedinim projektima, kako bismo implementirali njihova znanja i savjete koji nam mogu dodatno olakšati i ubrzati procese koje smo započeli, kazao je gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

Drugog dana posjeta Berlinu gradonačelnik Splita Ivica Puljak je u hrvatskom veleposlanstvu u Berlinu razgovarao s veleposlanikom Republike Hrvatske u Njemačkoj Gordanom Bakotom. Tijekom susreta razgovaralo se, između ostalog, o ulozi i utjecaju lokalnih sredina, gradova i općina na ukupan gospodarski razvoj i međunarodnu poziciju Hrvatske.

U tom smislu, gradonačelnik Puljak je kazao kako će Split dati svoj doprinos u razvoju međunarodnih gospodarskih odnosa, posebno u domeni visokih tehnologija. Također, kao sve atraktivnija turistička destinacija, Split će nastaviti aktivnostima za privlačenje njemačkih gostiju, koji u velikom broju ljetuju na hrvatskoj obali, tijekom čitave godine, kazao je Puljak.

Grad Split je od 1970. partner s berlinskom općinom Charlotenburg-Wimersdorf, a u sklopu partnerstva do sada su provedeni brojni projekti, s velikim prostorom za nastavak uspješne suradnje.

Ponosni smo da je Grad Split sa svojim projektima impresionirao kolege u Berlinu i da možemo reći kako držimo korak sa suvremenim razvojnim rješenjima, naglasi oje Puljak.

Posjet Ivice Puljka gradonačelnika Splita njemačkoj metropoli Berlinu i partnerskoj berlinskoj općini Charlottenburg-Wilmersdorf  potvrda je tradicionalno prijateljskih odnosa i prilika za otvaranje novih mogućnosti suradnje na razvojnim projektima, a koja su se do sada uspješno odvijala na kulturnom, sportskom i administrativnom polju.

Radi se o jednoj od najplodnijih suranji s gradovima prijateljima Grada Splita i berlinske općine Charlotenburg-Wimersdorf.  Suradnja traje od 1970.godine. Mi želimo da Split postane jedan od najmodernijih gradova ne samo u Hrvatskoj već u cijelom širem području.

Veleposlanstvo RH u Berlinu nam je predložilo srdačno da sve što želimo organizirati u Berlinu vezano za promociju Splita u Berlinu, za privlačenje investitora, za mogućnost razvoja modernih ekonomija, za promociju turizma i druge teme, da su nam ovi prostori na raspolaganju, što smo mi objeručke prihvatili i u budućnosti ćemo planirat da dođemo, da se vratimo u Berlin i da se predstavimo u najboljem mogućem svjetlu, njemačkim građanima i Hrvatima u Berlinu, da razvijamo različite vidove suradnje. Naglasio je gradonačelnik Splita Ivica Puljak u Berlinu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

VIDEO/FOTO Proslava Dan državnosti i Dana Oružanih snaga RH u Berlinu 2024.

VIDEO/FOTO Proslava Dan državnosti i Dana Oružanih snaga RH...

VIDEO/FOTO Turističke predstavnike otoka Brača u Berlinu primio nadbiskup Nikola Eteroviće veleposlanik pape Franje u SR Njemačkoj

VIDEO/FOTO Turističke predstavnike otoka Brača u Berlinu primio nadbiskup...

VIDEO/FOTO – Turistička prezentacija otoka Brača u Berlinu

VIDEO/FOTO – Turistička prezentacija otoka Brača u Berlinu. Predstavništvo Hrvatske...