2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Video-Foto) NK Bugojno iz Berlina zahvalilo ljetnom feštom 2023. igračima, navijačima i prijateljima kluba.

Datum:

(Video-Foto) NK Bugojno iz Berlina zahvalilo ljetnom feštom 2023 igračima, navijačima i prijateljima kluba.

Uprava i nogometaši uzornog sportskog kluba NK Bugojno iz Berlina priredili su tradicionalnu ljetnu veselicu na sportskim terenima gdje igraju domaće utakmice, uz nazočnost oko 250 posjetitelja.

Uz nazočnost igrača, članova društva, sponzora, obitelji, rodbine i prijatelja NK Bugojna iz Berlina, obilježena je još jedna godina djelovanja koja je potpisana s 17 godinom rada i djelovanja NK Bugojno iz Berlina.

NK Bugojno natječe se 17. sezonu u nizu u Slobodnoj ligi Berlina u općinskoj natjecateljskoj klasi (Freizeitliga des Berliner Fußball Verbandes in der Bezirksliga), gdje aktualno igraju u Freizeit Bezirksliga Staffel 2.

Ovogodišnja ljetna fešta održana je i ove godine uz nepogodne vremenske uvjete ali to nije omelo Upravu, vrijedne članove, prijatelje i volontere NK Bugojna da ponovno se razvesele, sjete svoga zavičaja i svih veza koji ih spajaju i povezuju s domovinom odakle potječu, dok aktualno žive i rade u njemačkoj metropoli Berlinu te na sportskim terenima promiču ime svoga kluba NK Bugojno.

I ove godine organizatori su priredili na sportskom terenu kutak za najmlađe koji su se mogli družiti i igrati na „Hüpfburg-u“ za djecu. Druženje je realizirano uz ukusno pripremljene delicije s roštilj kao i raznovrsna pića te veliki izbor kolača koje su vrijedne članice društva pripremile za ovu prigodu.

Od prvih dana osnivanja NK Bugojno Berlin, iz danas već daleke 2006. godine, od prije 17 godina od kada Berlinski magazin je izvjestio ekskluzivno o osnivanju nogometnog kluba NK Bugojno, ništa se nije veliko promjenilo a dosta toga je ostalo povijesno zapisano i zabilježeno o uspjesima ovog društva.

NK Bugojno nastavilo je sve do danas uspješno u kontinuitetu raditi i djelovati, te svojim uzornim radom mogu biti primjer i drugim društvima Hrvata u Berlinu.

Prvi predsjednik kluba bio je Vedran Pranjić koji je danas i počasni predsjednik, a ovom prilikom mu je uručena i prigodna zahvala, dres s brojem 300, povodom odigranih 300 utakmica za NK Bugojno.

Uprava i igrači zahvalili su i treneru Nikici Markoviću također s prigodnim darom, dresom NK Bugojno ukrašenim prigodnim fotografijama.

Nogometaše NK Bugojna na njihovoj tradicionalnoj ljetnoj zabavi 2023. posjetio je i župnik HKM Berlin fra Zvonko Tolić, kojega su domaćini srdačno dočekali i s kojim su prigodno razgovarali o klubu, sportu i životu u Berlinu, te poveznici s domovinom odakle potječu. Fra Zvonko je članovima društva zaželio puno uspjeha u daljenjem radu NK Bugojno Berlin.

Logo kluba NK Bugojno koji je otisnut na sportskim majicama igrača od prvog dana osnivanja NK Bugojno, idejno je riješenje Igora Pocrnje koje je realizirao Tomislav Marić. Na amblemu kluba je crkva Svetog Ante u Bugojnu uz motive crveno-bjelih kockica, hrvatskog obilježja.

NK Bugojno Berlin osnovan je 2006. godine a prvu Upravu društva sačinjavali su: Vedran Pranjić, Marijo Pocrnja, Igor Pocrnja, Josip Marić, Ivan Kunkić, Perica Mišura i Nikica Marković, koji su bili dio utemeljitelja nogometnog kluba NK Bugojno iz Berlina.

Josip Delač u razgovoru za Berlinski magazin rekao nam je da je član kluba od 2015. godine. Danas je aktualno u Upravi kluba zajedno s Josipom Miljak, Ivanom Pocrnjom, Marijom Mijatovićem, Igorom Pocrnjom i drugim članovima. Od rujna će nam se u Upravi priključiti i Vedran Pranjić koji je danas odigrao 300. utakmicu, naglašava Delač.

VIDEO: Razgovor: Josip Delač član Uprave NK Bugojno Berlin – Ljetna fešta 2023.

Ovo je klub koji nama znači sve. Ovaj klub se financira od članova i ove ljetne fešte. Tako da smo sretni i ponosni. NK Bugojno je osnovano davne 2006. osnovao nas je naš kapetan Vedran Pranjić i od tada opstajemo časno i ponosno.

Naša ljetna fešta je naš standard ali posljednih godina nas malo ometa loše vrijeme. Pozovemo sve ljude dobrog srca da nam se pridruže, mi nismo zatvoreno društvo i svi su dobro došli, koji nas žele podržati i dati nam potporu u radu. Trudimo se da čista obraza nastupamo i svima pogledamo u lice. Ovaj klub znači meni više od svega.

FOTO GALERIJA: NK BUGOJNO KROZ POVIJEST

Imamo i sponzore koji su naši prijatelji i pomažu nas. Tu su i vjerni članovi. Mogu da kažem da sam izrazito ponosan na naš klub NK Bugojno.

Mi imamo oko 30.-tak aktivnih igrača i svi su dobro došli. Ovo je treća godina u nizu da održavamo i ljetnu feštu u Bugojnu. Sastajemo se uvijek u Lugu u Bugojnu. To smo počeli prije tri godine spontano, bila je to ideja koja je prerasla u tradiciju. Ove godine očekujemo oko 150 ljudi.

NK Bugojno sve što radi radi s ponosom i iz ljubavi prema nogometu i domovini i tako živimo i radimo i djelujemo. Nosimo na prsima u grbu našu crkvu sv. Ante iz Bugojna, i ponosni smo na naš kraj.

Očekujemo i nova igračka pojačanja za sljedeću sezonu. Do danas funkcioniramo odlično i bit će to sve ako Bog da odlično i sljedeće sezone. Ovu godinu borili smo se do nedavno za prvo mjesto ali nam se malo izmaklo. Zadovoljni smo!

Navijači su naša najveća potpora, voljeli bi da ih dolazi još više. Da se družimo i zajdno upoznajemo.
Za sljedeću sezonu imamo geslo “Idemo jače, idemo bolje i idemo nešto napraviti“.
Imamo velike planove za sljedeću sezonu….Kazao nam je između ostaloga Josip Delač.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO-FOTO) Gordan Grlić Radman pozdravljan nekoliko puta kao gost na stranačkom kongresu CDU-a u Berlinu

(VIDEO-FOTO) Gordan Grlić Radman pozdravljan nekoliko puta kao gost...

(VIDEO-FOTO) Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović i kancelar Njemačke Olaf Scholz razgovarali danas u Berlinu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović i kancelar Njemačke Olaf...

Friedrich Merz čelnik stranke CDU-a ponovno je izabran s 90 posto glasova na stranačkom kongresu u Berlinu

CDU dao novo povjerenje Friedrichu Merzu. Čelnik stranke CDU-a ponovno...

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović započeo dvodnevni posjet Njemačkoj.

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović započeo dvodnevni...