2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(VIDEO-FOTO) Razgovor: Romeo Draghicchio direktor Hrvatske turističke centrale (Kroatische Zentrale für Tourismus) u Frankfurtu

Datum:

(VIDEO-FOTO) Razgovor: Romeo Draghicchio direktor Hrvatske turističke centrale (Kroatische Zentrale für Tourismus) u Frankfurtu

U čast Dana državnosti RH, Dana oružanih snaga i 10. obljetnice ulaska RH u Europsku uniju u Berlinu su organizirana 3 događaja. Predstavljanje turističkih potencijala za njemačke turističke medije, turističke radnike, diplomatski prijem za uzvanike iz njemačkog Bundestaga izvršne vlasti kao i za mnogobrojne diplomate, te prijem za hrvatsko iseljeništvo u Njemačkoj.

Bila je ovo dobra prilika za promociju RH i potencijala RH gdje se Hrvatskoj turističkoj zajednici i predstavnicima Grada Paga osobno zahvalio veleposlanik RH u SR Njemačkoj Gordan Bakota, da su napravili jedno pravo predstavljanje RH u ovako važnoj obljetnici za RH u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Među uzvanicima bio je i Romeo Draghicchio direktor Hrvatske turističke centrale (Kroatische Zentrale für Tourismus) u Frankfurtu koji je predstavio Hrvatsku kao turističku destinaciji pred oko 50 njemačkih novinara i turoperatora.

Romeo Draghicchio direktor Hrvatske turističke centrale (Kroatische Zentrale für Tourismus) u Frankfurtu, u razgovoru nam je rekao sljedeće.

Gospodine Draghicchio, u Berlinu je obilježen Dan državnosti RH u Veleposlanstvu RH kao i Dan oružanih snaga i 10 godina primanja RH u članstvo EU. Vi ste u prvom skupu od tri koja su održana predstavili Hrvatsku turističku zajednicu pred oko 50 njemačkih novinara i uzvanika. Što ste im poručili i kako je protekao taj prvi skup?

Razgovor: Romeo Draghicchio Direktor Hrvatske turističke centrale Frankfurt – Berlin 23.05.2023

Bilo je lijepo biti danas ovdje u Veleposlanstvu, povodom proslave Dana državnosti. Mi smo prije toga odradili jednu manifestaciju s njemačkim novinarima. U suštini bilo je važno da im se predstave novosti, da im se predstavi aktualna situacija u RH. Tijek sezone, isto da im se predstavi neki novi projekti i neke nove ideje kojima hrvatski turizam idee. Vezano za održivost, vezano za održiv način putovanja i vezano za očuvanje prirodnih resursa i o dobrobiti lokalnog stanovništva.

Mnogi hrvatski gradovi turistički prvenstveno nalaze se u pravom zamahu. Turizam je već počeo u RH. Evo kraj svibnja mjeseca, gospodine Draghicchio, što ste im poručili, kakva su bila pitanja, što kažu Nijemci, hoće li ove godine biti rekordna posjeta iz Njemačke?

Pa pitanja su bila raznovrsna. Pogotovo još uvijek dominiraju ove dvije teme. Znači ulazak RH u Schengen i uvođenje Eura, su kao teme koje još uvijek u medijskom prostoru dosta velikog odjeka imaju. Znači da je to prva sezona kad će većina Nijemaca to uspjeti isto i doživjeti. Osobno u našim destinacijama, a s druge strane isto tijek sadašnje sezone koji je vrlo interesantan, vrlo dobar, već sada do kraja svibnja praktički hrvatski turizam je dosegnuo brojke od prije pandemije. I tu njemačko tržište pogotovo igra jednu značajnu ulogu.

Njemačko tržište je negdje 10% u plusu u odnosu na isto razdoblje 2019., što je svakako dobar znak isto i za slijedeće mjesece, ali upravo to se uklapa u naša nastojanja da pojačamo broj dolazaka u pred i po sezoni, da pojačamo broj dolazaka u ne primorskim Županijama, tako da uglavnom sve se odvija sukladno našim nastojanjima, našim planovima i našim željama.

Znači, mogla bi biti ovo rekordna turistička žetva?

Pa u svakom slučaju za RH u cjelini, svakako da. Što se tiče njemačkog tržišta, voljeli bi dosegnuti rezultat od prošle godine i tu je nekakav krov kojeg se može očekivati. Međutim, može biti i pozitivnih iznenađenja.

Vi, s dva ureda u Njemačkoj s centralom u Frankfurtu i uredom u Münchenu pokrivate cijelo njemačko tržite, gospodine Draghicchio je li možete pokriti cijelo njemačko tržište?

Turistička prezentacija Hrvatske i otoka Paga – Berlin 23.05.2023

Za sada funkcionira sve dobro. Njemačka je raznovrsno tržište za Hrvatsku ovisno gdje se u Njemačkoj potencijalni putnik nalazi, doživljava istu destinaciju na drugačiji način, tako isto i Hrvatsku naravno.

Nije isto putovati u Hrvatsku iz Münhena ili iz Hamburga. Razlike u kilometrima su vrlo velike tako da naravno tu se treba pristupiti svakom određenom kutu ove zemlje na drugačiji način.

Kakvi su bili zaključci nakon sajma ITB 2023. u Berlinu. Koliki je turistički interes za Hrvatsku općenito?

Mi smo u svakom slučaju svjedoci da interes za Hrvatsku postoji, dapače da je on veliki, da on izlazi iz granica Europe. Da, Hrvatska postaje destinacija poznata na globalnom planu i to svakako je dobar znak.
Svakako je pozitivan trend i svakako je recimo jedna potvrda za sve turističke djelatnike u Hrvatskoj, za Hrvatsku isto kao zemlju a pogotovo za Hrvatsku kao turističku destinaciju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

VIDEO/FOTO Proslava Dan državnosti i Dana Oružanih snaga RH u Berlinu 2024.

VIDEO/FOTO Proslava Dan državnosti i Dana Oružanih snaga RH...

VIDEO/FOTO Turističke predstavnike otoka Brača u Berlinu primio nadbiskup Nikola Eteroviće veleposlanik pape Franje u SR Njemačkoj

VIDEO/FOTO Turističke predstavnike otoka Brača u Berlinu primio nadbiskup...

VIDEO/FOTO – Turistička prezentacija otoka Brača u Berlinu

VIDEO/FOTO – Turistička prezentacija otoka Brača u Berlinu. Predstavništvo Hrvatske...