2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

VIDEO/FOTO – Turistička prezentacija otoka Brača u Berlinu

Datum:

VIDEO/FOTO – Turistička prezentacija otoka Brača u Berlinu.
Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj na čelu s direktorom Predstavništva HTZ-a u Frankfurtu Romeo Draghicchio i turističke zajednice otoka Brača u suradnji s Veleposlantsvom Republike Hrvatske i veleposlanikom Gordanom Bakotom u Berlinu, organizirali su za turističke agencije i predstavnike medija prezentaciju turističkih potencijala najrasprostranjenijeg otoka Dalmacije.

Prezentacija je održana u Veleposlanstvu RH u Berlinu, a istoj je prisustvovalo oko 80 sudionika iz berlinske turističke branše.
(Video) Turistička gospodarska i kulinarska promocija otoka Brača u Berlinu 2024.

Tim povodom, direktor Predstavništva HTZ-a u Frankfurtu Romeo Draghicchio predstavio je ovogodišnje trendove u turističkoj ponudi Hrvatske, dok su posebni gosti s Brača kroz prezentaciju i filmove dočarali publici ljepote i prednosti njihovog otoka. Prezentaciju je održala Ivana Bošković, ravnateljica Centra za kulturu Bol.

Bračani su u Berlinu prikazali kulturnu ponudu otoka kroz klapsku pjesmu, a veliki je fokus stavljen i na bračku gastronomiju. Svima prisutnima obratio se i Veleposlanik Republike Hrvatske u SR Njemačkoj Gordan Bakota koji je okupljene upoznao s novostima u suradnji hrvatskih i njemačkih institucija.

Foto galerija:Turistička prezentacija otoka Brača u Berlinu

Veleposlanik Gordan Bakota naglasio je u svome govoru ljepote otoka Brača, partnerstvo Hrvatske i Njemačke na raznim poljima suradnje. Govorio je o dolasku reperezentacije Hrvatske na Euro 2024. i popularnosti hrvatskog nogometa u svijetu, te brojnim gospodarskim, političkim i kulturnim temama povezanim suradnjom dvije prijateljske države Njemačke i Hrvatske.

Sudionici manifestacije izrazili su velik interes za potencijalima otoka Brača te su naglasili kako je zanimanje klijenata za vrstu ponude kakvu Brač ima, u iznimnom porastu. Činjenica je da taj otok ima puno potencijala u kontekstu postizanja dodatne vidljivosti na području Berlina, ali i izvan toga grada, složili su se sudionici ovog događanja.
VIDEO: Dnevnik HRT-a – Otok Brač predstavljen u Berlinu

Predstavnici otoka Brača bili su gosti partneri proslave Dana državnosti i Dana Oružanih snaga RH koju je priredilo Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Berlinu.

Ovom prilikom nastupila je i odlična klapa Morbin s Brača, koja je razveselila sve nazočne lijepim hrvatskim pjesmama i prezentnim nastupom u Berlinu.
Klapa Morbin nastupila je u sastavu: Jurun Nikola, Milan Arnerić, Vlade Matulić, Jakša Gospodnetić, Ivica Ivanović, Ivica Žuvić, Jakov Jakšić i Toni Svoinac.

(Video) Klapa Morbin s Brača – Nastup u Berlinu povodom turističke prezentacije Brača

Za gastronomske delicije večeri zu servirana vina s otoka Brača i Slavonije bio je zadužen Josip Niđo Eterović kuhar i vlasnik restorana Taverna u Bolu. Bolska “Taverna riva” u vlasništvu obitelji Eterović zauzima sam vrh gastronomske ponude mjesta Bola i otoka Brača.. Spoj je tradicionalne dalmatinske kuhinje i modernog kulinarstva a nazočni su bili više nego zadovoljni delicijama iz Hrvatske.

Brač je najveći srednjodalmatinski otok. Dug je oko 40 km, a širok prosječno 12 km. S ukupnom površinom od 395 km² je treći otok po veličini na Jadranu. Od kopna je Bračkim kanalom (najveće dubine 78m) udaljen 6 do 13 km. Prema zapadu je od otoka Šolte odvojen Splitskim vratima, a prema jugu od otoka Hvara Hvarskim kanalom (dubine 91 m).

U Berlinu su se predstavili: Grad Supetar koji čine mjesta Supetar, Mirca, Splitska i Škrip. Općina Bol s mjestima Bol i Murvica. Općina Milna s mjestima Bobovišća, Bobovišća na Moru, Ložišća i Milna.
Općina Nerežišća s mjestima Donji Humac, Dračevica i Nerežišća. Općina Postira s mjestima Dol i Postira Općina Pučišća s mjestima Gornji Humac, Pražnica i Pučišća. Općina Selca s mjestima Novo Selo, Povlja, Selca i Sumartin, te Općina Sutivan predvođena općinskim načelnikom Rankom Blaževićem.


U Berlinu su otok Brač prezentirali:Martina Rendić direktor Turističke zajednice Grada Supetra. Katarzyna Maria Kowalska Eterović direktor Turističke zajednice Općine Pučišća. Nikolina Tonšić direktor Turističke zajednice Općine Selca. Tončica Tonšić direktor Turističke zajednice Općine Sutivan.

Ana Grassi direktor Turističke zajednice Općine Milna. Ivana Bošković predstavnica Turističke zajednice općine Bol koja je i Direktorica Centra za kulturu Općine Bol, koji se bave promocijom aktivnosti i događanja, posebno manifestacije BOLSKO LITO, ali i predstavljanje Bola uopće. Ranko Blažević Načelnik Općine Sutivan.

Josip Niđo Eterović kuhar i vlasnik restorana Taverna u Bolu. Eti Ljubetić Šteka Vijećnik turističkog vijeća Turističke zajednice Sutivan. Rade Bobanac iz Općine Sutivan, Mladen Mikolčević, Ela Vrsalović Vijećnik Turističke zajednice Općine Sutivan i Bogumila Jakšić Vijećnik Turističke zajednice Općine Sutivan. Tineja Bonačić – Piculović djetalnik Turističke zajednice Općine Milna. Marija Eterović Roić djelatnik Grada Supetra i Anamarija Gruica stručni savjetnik u TZG Supetar.

Bračani su se u Berlinu sastali i družili i s svojim mještanima koji žive i rade u Berlinu. Tako su bili gosti kod nadbiskupa Nikole Eterovića, obitelji uglednog liječnika Veljka Sakomana i poduzetnika Davora Ištvanića i Andresasa Gruschovnika s kojima su proveli također lijepe trenutke u Berlinu.

Goste s Brača prvog dana boravka u Berlinu primio je i apostolski nuncij nadbiskup Nikola Eterović veleposlanik pape Franje SR Njemačkoj, koji je također rodom s otoka Brača.
Bračani su mu ovom prilikom poklonili drvo masline s otoka Brača i svetu knjigu Bibliju.

U ime domaćina u Berlinu delegaciji otoka Brača zahvalio je veleposlanik Gordan Bakota i druga tajnica Marina Perković na uspješnoj prezentaciji Brača u Berlinu, te promidžbi Brača povodom svečanosti Veleposlanstvo RH u SR Njemačkoj sa sjedištem u Berlinu, gdje je proslaviljen Dan državnosti RH i Dan oružanih snaga RH, svečanim prijemom za oko 400 uzvanika, održanim u velikom ljetnom vrtu veleposlanstva RH u SR Njemačkoj u berlinskoj općini Schöneberg.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Berlinski magazin – Broj 248 / 07-2024

Berlinski magazin Broj 248 / 07-2024 1 Naslovnica 2 Ministrica Brnjac i...

Video/Foto SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovića.

SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovića. Apostolski...

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore 2024. do 23.07.2024. godine

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore...