2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(VIDEO i FOTO) BERLIN: Dolazak sv. Nikole obradovao djecu Hrvatske katoličke misije Berlin.

Datum:

(VIDEO i FOTO)  BERLIN: Dolazak sv. Nikole obradovao djecu Hrvatske katoličke misije Berlin.
Oko 200 djece u pratnji roditelja, djedova i baka te bliže rodbine dočekali su dolazak sv. Nikole u prostorijama Hrvatske katoličke misije Berlin. Nakon netom održane priredbe najmlađih folkloraša koji nisu uspjeli pošteno ni da se odmore, sveti Nikola je zakucao na vrata velike dvorane HKM Berlin.

Djeca su dočekala svetog Nikolu veselim pogledima, razdragana i u priličnom žamoru sve dok nisu vidjeli da se sveti Nikola s vrećom darova približava centralnom mjestu u dvorani.

Ovdje pogledajte VIDEO: Dolazak sv. Nikole obradovao djecu Hrvatsek katoličke misije Berlin.

Imali ovdje dobre djece? Ima! Odgovorila su djeca jednoglasno na upit svetog Nikole. Nikola je kazao kako ima jedan problem jer je došao samo dobroj djeci, te je upitao da oni dobri dignu ruku. Sva su su djeca podigla svoje ručice a sveti Nikola je kazao, stvarno ste svi dobri i punu vreću dobrih darova napunio sam za vas.

Moram se odmoriti, znate imam jedan veliki problem, ja sam star i ne mogu sam nositi sve svoje darove. Puno dobre djece ima ali vi meni samo nešto kažite. Jeli netko od vas neke ružne riječi govorio? Nee! A recite mi jeste li bacali Hranu, nee.. opet su djeca odgovarala jednoglasno. A jeste li se tukli s bratom i sestrom, a jeste li slušali mamu ili tatu, jeste li dobro učili u školi ili „Kindergartenu“. Djeca su odgovarala uvijek s pozitivnim odgovorima a sveti Nikola je na kraju kazao, onda ste vi stvarno dobra djeca.

Jeli vam drago ići u crkvu, znate li ijednu molitvu. Koja vam je najdraža molitva, pitao je sveti Nikola. Potom je izmolio njegovu najmiliju molitvu. Sveti Nikola je započeo molitvu „Anđelu čuvaru“ a djeca su nastavila zajedničku molitvu sa svetim Nikolom.

Potom je nastavljen daljnji razgovor djece sa svetim Nikolom. Došao je i najradosniji trenutak, kada je sveti Nikola podijelio poklone djeci. Kazao je da je popamtio svu djecu i da zna kako izgledaju. Sada ću ja vama podijeliti poklone. Lijepo stanite ispred mene i ja ću vam podijeliti poklone, kazao je sveti Nikola, djeci mladima HKM Berlin.

Sveti Nikola uručio je poklone svima  nazočnima neki su ponijeli i za brata i za seku koji nisu mogli doći, uslijedilo je i zajedničko slikanje djece sa svetim Nikolom. Ovo su djeca koja su bili dobra i koja će biti dobra kroz cijelu godinu dok ponovno dođe sveti Nikola, kazao je sveti Nikola okupljenim u HKM Berlin.

Na kraju druženja sveti Nikola je pozvao mlade da zajedno zapjevaju pjesmu „Isuse volim te“. Potom je pozvao mlade da obećaju da će ići u crkvu, da će slušati mamu i tatu, da će dobro učiti, da će jesti sve što mama spremi, da nećete bacati hranu, da neće govoriti ružne riječi, da se neće tući, te naglasio da ima za kraj i jedno teško pitanje, da nećete previše igrati igrice na mobitelima.

E ovo zadnje pitanje je za djecu bilo najdiskutabilnije pitanje koje im je sveti Nikola postavio prilokom ovogodišnjeg posjeta HKM Berlin, te ih je morao ponovno pitati isto pitanje.

Ovogodišnji dolazak svetog Nikole u HKM Berlin gdje ga je dočekalo oko 200 djece, završen je ispraćajem uz pjesmu mladih, koji su uz potporu roditelja svetoga Nikolu ispratili pjesmom  „Ima jedna duga cesta, koja vodi sve do raja“ a sveti Nikola se zaputio na jednu od njegovih sljedećih destinacija…
Veselo je bilo za svetog Nikoli u Hravtskoj katoličkoj misij Berlin a djeca su ponijeli svoj dar i sjećanje na ovogodišnji Nikoldan u Berlinu.

Ovdje pogledajte foto galeriju:Dolazak sv. Nikole obradovao djecu Hrvatsek katoličke misije Berlin.

{gallery}nikoldan_hkm_2019{/gallery}

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Video/Foto SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća.

SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća. Apostolski...

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore 2024. do 23.07.2024. godine

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore...

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...