2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(VIDEO I FOTO) BERLIN: 72. mladih folkloraša HKM Berlin održali svečani nastup povodom Nikoldana i Došašća 2019.

Datum:

(VIDEO I FOTO)  BERLIN: 72. mladih folkloraša HKM Berlin održali svečani nastup povodom Nikoldana i Došašća 2019.
Božićna zabava koju su upriličili najmlađi folkloraši HKM Berlin bila je prva velika predstava kojom su najmlađi folkloraši HKM Berlin pod vodstvom svojih voditelja, priredili svečani nastup za roditelje, prijatelje i uzvanike.

72. djece koje treniraju i vode Marija Knezović i Marina Baćak voditelji najmlađeg folklora HKM Berlin, u uzrastu od 3-12 godina, treniraju svaku subote pod okriljem Hrvatske katoličke misije Berlin.
Za blagdan Sv. Nikole okupili su se najmlađi folkloraši svi skupa u misijskim prostorijama povodom Božićnog domjenka 2019. gdje su roditelji pripremili jelo, piće i priredili zajedničko druženje, kazala nam je Marija Knezović.

Djeca su plesala Slavonska i Baranjska kola što je za sada osnova, kazala nam je Marina Baćak, a sada će mo uskoro otplesati i nekoliko Hercegovačkih kola, naglašava Marina Baćak.

Marija Knezović i Marina Baćak treniraju djecu nešto više od 3 mjeseca. Krenuli smo prošle godine s 35 djece kaže Marija Knezović, te naglašava kako je sadašnji aktualni broj djece 72., znači da je za godinu dana nama pristupilo 72. djece.

OVDJE POGLEDAJTE VIDEO: Mladi folkloraši HKM Berlin održali svečani nastup povodom Nikoldana i Došašća 2019.

Marina Baćak jedna od učiteljica folklora pri HKM Berlin pripada mlađoj generaciji Hrvata u Berlinu. Odavno nismo vidjeli ovako veliki broj mladih folkloraša u HKM Berlin. Ovo je rekordna brojka. To nam je potvrdila i Marina koja je naglasila, je to je istina, ja se ne sjeća kada je bilo ovoliko djece. Međutim to nije sve, kaže Marina, aktivirali smo i stariji folklor.

Gledajući predstavu vidjeli smo kako se redom i radom mogu složiti i najmanje „kockice“. Djeca su bila pažljiva, mirna kada govorimo o velikoj skupini od 72.djece, odlično uigrani za kratko vrijeme. A kako je s najmlađima raditi, kao voditeljica Marija Knezović nam je kazala, nije lako s djecom ako si roditelj. Ali ovako ako si voditelj nečega onda oni puno bolje slušaju. Jer ja mislim da smo ja i Marina učiteljice koje smo obadvije dugo folklor trenirale, ja u Essenu, Marina u Berlinu. Ja sam došla tek u Berlin prije nekoliko godina. Tako da djeca, neki smo im uzor, neki smo im idol i vole s nama raditi. Mislim da nas i vole poprilično pa i slušaju, kazala nam je Marija Knezović.
OVDJE POGLEDAJTE VIDEO: Razgovor s voditeljicama folklora Mariaj Knezović i Marina Baćak

Marina Baćak i Marija Knezović naglasile su da ima još kapaciteta i poziva roditelje kada pogledaju nastup najmlađih folkloraša HKM (u ekskluzivnoj obajvi Berlinskog magazina) da dovedu svoju djecu, a kako sve ide dobrim putem, brojka od 100 djece nije daleko. Svako dijete je dobro došlo. Po Novoj godini mi će mo opet 12.01. početi trenirati od 13:30 – 15.00 sati. Svi su nam dobro došli. Koje god dijete dođe kod nas je dobro došlo, kazala nam je Marija Knezović.

Marina naglašava kako će malo razdvojiti ovu veliku grupu u mlade-mlade i mlade starije. Ovim malo starijim zna malo bit dosadno, tako da želimo svima ugoditi.

Božićna zabava uz nastup dječijeg najmlađeg folklora HKM Berlin ove godine upriličena je i usklađena s dolaskom Sv. Nikole u HKM Berlin a Marija Knezović i Marina Baćak i u tome dijelu bile su aktivne i naglasile su da su sva djeca bila sretna i zadovoljna. Naglasile su kako ima je bilo lijepo i da su sve lijepo izorganizirale u suradnji s Fra Zvonkom i fra Dejanom. Hvala i njima na trudu i hvala i roditeljima da su doveli toliko puno dijece.

A mi smo na kraju zahvalili Mariji Knezović i Marini Baćak u ime roditelja koji će gledati još jednom prvi veliki nastup mladih folkloraša HKM Berlin, koj ismo zabilježili našom kamerom, koji je bio odličan i za svaku pohvalu.  
OVDJE POGLEDAJTE FOTO GALERIJU: Mladi folkloraši HKM Berlin održali svečani nastup povodom Nikoldana i Došašća 2019.
{gallery}folklormladihkm_12_2019{/gallery}

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...