2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(FOTO) Opljačkana i oskvrnuta crkva Sv. Sebastiana Hrvatske katoličke misije (HKM) u Berlinu. Slike prizora u crkvi zgrozile vjernike!

Datum:

(VIDEO i FOTO) Opljačkana i oskvrnuta crkva Sv. Sebastiana Hrvatske katoličke misije (HKM) u Berlinu.
Slike prizora  u crkvi zgrozile vjernike!
Crkva Sv. Sebastiana u Berlinu na adresi Feldstr. 4 u 13355 Berlin (Wedding) koja je sjedište Hrvatske katoličke misije u berlinskom okrugu Mitte u noći s četvrtka na petak bila je cilj drskog provalnika ili njih više, koji su napravili materijalnu i duhovnu štetu crkvi u kojoj Hrvati u Berlinu nazoče i pohode svakodnevnim i nedjeljnim svetim misama tijekom godine. Vijest  o provali u prostorije crkve Sv. Sebastiana u Berlinu objavljana je na Faceboock stranicama Hrvatske katoličke misije iz Berlina, uz popratne fotografije i video zapise.
Vjernicima se ovim putem obratio i župnik voditelj  HKM Berlin  fra Zvonko Tolić koji je vjernike obavjestio o nemilom događaju, kako je opljačkana i oskvrnuta crkva u Berlinu u kojoj svoju duhovnu i vjersku snagu kroz svete mise i popratne aktivnosti nalazi više od 12.000 Hrvata katolika u Berlinu.

„Dragi vjernici, kao što ste mogli vidjeti, večeras nismo prenosili uživo svetu misu iz naše crkve.
Razlog tome jest provala koja se dogodila u crkvu vjerojatno sinoć (četvrtak na petak op.A).
Kao što možete vidjeti, napravljena je šteta, ali je još veća šteta u duši osoba kojima takve stvari padaju na pamet. Molimo za takve.  Zahvaljujemo policiji na veoma profesionalno odrađenom poslu, u nadi da će počinitelj(i) biti ubrzo uhićen(i) i primjereno kažnjeni“, napisao je fra fra Zvonko Tolić u osvrtu na ovaj nemili događaj.

HKM-a u Berlinu nakon  što su zbog situacije s koronavirusom uvedene posebne mjere i otkazana okupljanja, i službenici Crkve pozvali vjernike da se pridržavaju mjera koje propisuju civilne vlasti, odnosno zbog nemogućnosti slavlja misa s narodom (u prijašnjim omjerima), naše župe i misije, počela je iznalaziti nova riješenja kako okupiti svoje vjernike te se priklonila modernim sredstvima komuniciranja.

Tako je u Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin od 16. ožujka započet svakodnevni prijenos misnih slavlja na You tube kanalu misije na internetskoj adresi:   https://www.youtube.com/channel/UC0_F4VU3gkTXQbJOvPCmfLA/videos.

Prijenos svetih misa zahvaljujući župniku Fra Zvonku Toliću koji je prvi započeo služenjem Online misa iz Berlina od svih HKM-a Njemačke, trajao je tako neumorno i tehnički odlično sve do noći s četvrtka na petak kada se u petak nije prenosila sveta misa na You tube kanalu  uslijed provale nepoznatog ili nepoznatih počinitelja.

Na vijest o opljačkanoj i oskvrnutoj crkva Hrvata u Berlinu reagirao je i hrvatski veleposlanik u SR Njemačkoj Gordan Bakota. Prokomentirao je ovaj događaj riječima „Strašno, kakvi huligani, zgrožen sam“.

Brojne su reakcije vjernika koji su zatečeni ovom vijesti o drskoj provali u prostorije crkve St. Sebastiana u Berlinu.
Samo su neki od komenatara : „Bože sačuvaj“, „Strašno da se i ovo događa. Jedan od bivših župnika Fra Frano Čugura je komentirao vijest riječima „Slike su mi poznate“. Komentri su i „Bože pomozi“, nemam riječi, stračno, hvala Bogu da se vama ništa nije desilo (svećenicima), Isuse dragi budi u pomoći i mnogi drugi.

FOTO GALEIJA: Opljačkana i oskvrnuta crkva Sv. Sebastiana Hrvatske katoličke misije (HKM) u Berlinu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb, Beograd i Italiju

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb,...

(Video-Foto) BERLIN Ministar Habijan na konferenciji „Berlinski dijalog o energetskoj tranziciji“ (BETD)

(Video-Foto) BERLIN Ministar Habijan na 10. konferenciji „Berlinski dijalog...

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor 2024 – Objava o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača

Objava o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača Predsjednik Republike Hrvatske...

(VIDEO-FOTO) Berlin: Prijem nadbiskupa Nikole Eterovića povodom 11 godina pontifikata pape Franje

(VIDEO-FOTO) Berlin: Prijem nadbiskupa Nikole Eterovića povodom 11 godina...