2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Video) Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg na sajmu turizma ”ITB Berlin 2023”

Datum:

(Video) Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg na sajmu turizma ”ITB Berlin 2023”

RAZGOVORI O USPOSTAVI ZRAČNE LINIJE MOSTAR – ZAGREB

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg sudjelovao je, u sklopu sajamskih aktivnosti na međunarodnom sajmu turizma ”ITB Berlin 2023”, na sastanku s generalnim direktorom Croatia Airlinesa Jasminom Bajićem, njegovim suradnicima i predstavnicima Grada Mostara, na temu uspostave redovite zračne linije između Zagreba i Mostara. Croatia Airlines iskazala je nedvojbenu želju podržati rad Zračne luke Mostar, a na sastanku je najavljena uspostava stalne zračne sveze dvaju gradova već od svibnja ove godine.  Za RTV HB Nevenko Herceg je kazao sljedeće:

”Sastanak je održan na sajamskom štandu Turističkoga klastera Hercegovina,  gdje je predsjednik Vlade u više navrata naglasio kako je jedan od strateških ciljeva cijele Hercegovine, tako i Vlade HNŽ-a i Grada Mostara, da zračna luka Mostar profunkcionira i počne djelovati u kapacitetu kojim raspolaže.

Međutim, za to je objektivno nužna uključenost svih razina vlasti, ne samo gradske i županijske. Govorili smo i o objektivnim problemima koje je, uvjereni smo, moguće otkloniti, uz punu posvećenost svih razina vlasti, rukovodstva i zaposlenika Zračne luke Mostar.

Konkretno, vezano za ove razgovore, u planu je uvođenje tri tjedne linije u oba smjera, o čemu će više pojedinosti, u prvomu redu između Croatia Airlinesa i Grada Mostara, biti dogovoreno u predstojećih par mjeseci, prije potpisivanja konačnoga dokumenta”, kazao je predsjednik Vlade Nevenko Herceg u Berlinu.

𝐇𝐄𝐑𝐂𝐄𝐆𝐎𝐕𝐈𝐍𝐀 𝐍𝐀 𝐒𝐓𝐑𝐀𝐍𝐈𝐂𝐀𝐌𝐀 𝐍𝐀𝐓𝐈𝐎𝐍𝐀𝐋 𝐆𝐄𝐎𝐆𝐑𝐀𝐏𝐇𝐈𝐂𝐀
Na postavu međunarodnoga berlinskog turističkog sajma ”ITB Berlin 2023” dogovorena je suradnja Turističkoga klastera Hercegovina s časopisom ”National Geographic”. Radujemo se raskošnoj promociji naših turističkih potencijala na stranicama ovoga prestižnog časopisa, kazao je Herceg u Berlinu.

𝐕𝐑𝐇𝐔𝐍𝐒𝐊𝐈 𝐍𝐀𝐒𝐓𝐔𝐏 𝐇𝐄𝐑𝐂𝐄𝐆𝐎𝐕𝐀Č𝐊𝐎𝐆𝐀 𝐓𝐔𝐑𝐈𝐒𝐓𝐈Č𝐊𝐎𝐆 𝐒𝐄𝐊𝐓𝐎𝐑𝐀 𝐔 𝐁𝐄𝐑𝐋𝐈𝐍𝐔
Iza nas je jedan od najvećih svjetskih turističkih sajmova – ”ITB Berlin 2023”. Iza nas je još jedna uspješna priča i vrhunsko predstavljanje našeg turističkog sektora na globalnoj razini. Zbilja sam ponosan načinom na koji su nas vrijedni ljudi okupljeni oko Turističkoga klastera Hercegovina predstavili i načinom na koji je naš štand plijenio pozornost posjetitelja, u ”konkurenciji” od više od 55 tisuća izlagača iz otprilike 160 zemalja svijeta.

 

Kao čelni čovjek Vlade Hercegovačko-neretvanske županije koja je i ove godine zasluženo stala iza međunarodnih aktivnosti Turističkoga klastera Hercegovim, ovim putem upućujem javnu čestitku i zahvalu svima koji su, zajedno s nama, ovo omogućili i pomogli. Prije svih, kolegama iz vlada Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije, Grada Mostara te USAID-ovu projektu Turizam.

Rođena su neka nova partnerstva, uspostavljene poslovne sveze, dogovoreni projekti, zainteresirana svjetska javnost za našu bogatu turističku ponudu i ljepote koje naše podneblje nudi.

𝐓𝐔𝐑𝐈𝐒𝐓𝐈Č𝐊𝐈 𝐊𝐋𝐀𝐒𝐓𝐄𝐑 𝐇𝐄𝐑𝐂𝐄𝐆𝐎𝐕𝐈𝐍𝐀 𝐍𝐀 ”𝐈𝐓𝐁 𝐁𝐄𝐑𝐋𝐈𝐍 𝟐𝟎𝟐𝟑”
Vrijedna ekipa Klastera, u partnerstvu s USAID-ovim projektom Turizam, i u suradnji s još nekoliko turističkih agencija i organizacija iz obadva bh. entiteta, na sjajan način predstavljali su Bosnu i Hercegovinu.

Ne dvojim kako će se roditi neka nova partnerstva na dobrobit našeg turističkog sektora i uopće prepoznatljivosti i razvitka našeg podneblja.

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg dobitnik je nagrade ”Suncokret ruralnoga turizma Hrvatske – Sunflower Award”.

“Riječ je o prestižnomu priznanju iz turističkoga sektora koje tradicionalno uručuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvitak ”Klub članova Selo”, a ove je godine dodijeljeno jubilarni deset put, dok je ujedno proslavljena i 25. obljetnica djelovanja Udruge”.

Inače, nominiralo ga je rukovodstvo Turističkoga klastera Hercegovina, odajući mu priznanje za ukupnu pruženu potporu njihovu radu, poglavito međunarodnim nastupima na sajmovima turizma u svijetu, gdje su predstavljali turističke potencijale HNŽ-a, Hercegovine i cjelokupne BiH.

”Ova nagrada svakako zauzima posebno mjesto među priznanjima koja sam kroz svoje javno djelovanje dobio. Prije svega, iz razloga što dolazi iz struke i sektora za koji sam i stručno i znanstveno usko vezan, ali i iz razloga što je jedna ugodna ocjena moga ukupnog rada na razvitku turizma, još iz vremena kada sam obnašao dužnost federalnoga ministra turizma i zaštite okoliša do danas, ovim dobila značajnu međunarodnu dimenziju”, kazao je tom prigodom dr. Nevenko Herceg.

ODRŽAN 8. DUNAVSKI SALON
Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg  i Predsjednik Vlade zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić nazočili su s članovima Turističkog klastera Hercegovina 8. Dunavskom salonu koji je organiziran u predstavništvu njemačke savezne države Baden-Württemberg u Berlinu.

Dunavski salon održava se kao prateći događaj Međunarodnog sajma turizma ITB u Berlinu, a gosti ovog događaja imali su prilike da na postavu BiH kao i drugih podunavskih zemalja, da probaju tradicionalnu hranu i piće, kao i da se uvjere u bogatu turističku ponudu BiH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...