2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

23 godine Berlinskog magazina

Datum:

POVIJEST NAJSTARIJEG MJESEČNIKA ZA HRVATE U NJEMAČKOJ

Povijest  Berlinskog magazina 2000.-2023. 

Prvi broj Berlinskog Magazina tiskan je u svibnju 2000. godine. Do prosinca 2022. tiskano je 237 brojeva mjesečnika Berlinski magazin.
Berlinski Magazin proslavio je 2020. godine 20. godina mjesečnog izlaženja  u Berlinu – Brandenburgu a jednim dijelom i nekim drugim njemačkim gradovima, kada je bio distibuiran za Hamburg i Hannover.

Danas se aktualno Berlinski Magazin koncentrirao na čitateljsku publiku u Berlinu a internetskim pregledima diljem svijeta. U Berlinu po mojim procjenama živi  više od 18.000 Hrvata iz Hrvatske i BiH.
Ne zna se točan broj…

VIDEO: Berlin: 20 godina Berlinskog magazina – Proslavljen jubilej najstarijeg hrvatskog mjesečnika u Njemačkoj. (Video-Foto)

U 23 kalendarske godine Berlinskog Magazina, kako printanog mjesečnog izdanja tako i internetskog portala  izdanja Berlinskog Magazina, pisali smo i pišemo o svim relevantnim temama za Hrvate u Berlinu.
Teme su namijenjene za sve tri generacije Hrvata, pa često i za Nijemce te druge hrvatske prijatelje, koji su pronalazili dio vijesti ili informacija za sebe u Berlinskom Magazinu.

Hrvatima koje su svoje privremeno ili stalno prebivalište pronašli u Berlinu, Berlinski magazin je predstavljao ponekad i više od običnih informacija satkanih u jedan mjesečnik.
U gradu i Saveznoj državi Berlinu gdje živi veliki broj Hrvata, koji iz mjeseca u mjesec dobivaju informacije iz prve ruke, Berlinski magazin je jedini domicilni mjesečnik na hrvatskom jeziku, profiliran za sve generacije Hrvata u Berlinu.

Mjesečna izvješća pokrivaju relevantne održane događaje ili najavljuju nova događanja, bilo političkog, kulturnog, zabavnog, sportskog ili bilo koga drugog segmenta, a koji su usko povezani s Hrvatima u Berlinu ili našim domaćinima Nijemcima kao i drugim narodima.
Obilje informacija, korisnih savjeta i stalnih rubrika uz aktualna mjesečna izvješća, razlog je da mnogi čitatelji posjeduju skoro sve brojeve Berlinskog magazina, od onog prvog iz 2000. godine do aktualnog 237. broja koji je već ugledao brojne hrvatske domove u Berlinu.

Berlinskom magazinu je interes zadržati aktualnu čitateljsku publiku, naše drage čitatelje i dati im, što se može najbolje. Iz našeg djelokruga rada uvijek se može više i bolje ali negdje postoje i ljudske i tehničke granice.

Vrata mjesečnika Berlinski Magazin otvorena su svim Hrvatima i našim sugrađanima u gradu gdje smo dobro primljeni gosti.
To se najbolje vidi s ove današnje vremenske distance koja traje već više od  dva desetljeća.

Dragi čitatelji, možete i dalje predlagati Vaše teme i pozivati na Vaše događaje i susrete za koje mislite da se trebaju zabilježiti.
Sva događanja možemo i dalje medijski pokrivati, kada to organizatori požele ili unaprijed najave.

Berlinski Magazin izlazi jednom mjesečno i to neprekidno i u kontinuitetu, zahvaljujući hrvatskim i berlinskim poduzetnicima u prvom redu Hrvatima, koji su prepoznali odličnu ideju ovog mjesečnika, kao i brojnim drugim oglašavačima i suradnicima koji su nesebično pronalazili i pronalaze svoju indirektnu ili direktnu povezanost s čitateljskom publikom.

Od starog do novog broja Berlinskog Magazina, želim Vam pregršt lijepih trenutaka na internetskim stranicama portala Berlinski Magazin, gdje možete u međuvremenu naći još više zanimljivih informacija iz naše dvije domovine i prijateljske Njemačke, te Berlina ove divne njemačke prijestolnice….

Srdačno Vas pozdravljam i želim Vam lijepe trenutke na ovim stranicama!

Željko Matić
Glavni urednik Berlinskog magazina 
pressberlin@yahoo.de

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Prethodni članak
Sljedeći članak

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Impressum

Normal ...

AGB

Normal ...