2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

Datum:

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata

Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u Neuruppin, svoju bazu u kojoj će biti smještena za vrijeme Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Hrvatskoj reprezentaciji je priređen svečani doček u srcu grada, na “Schulplatzu” (školskom trgu), a okupilo se više tisuća hrvatskih navijača potvrđujući kako će “Vatreni” na EURO-u igrati na domaćem terenu. Hrvatski navijači od jutra su se okupljali u ovom gradiću s nešto više od 30.000 stanovnika. Stizali su iz okolice Berlina, ali i iz udaljenjih gradova poput Munchena i Hamburga.

“Vatrene” je dočekao i gradonačelnik Nico Ruhle.
“Sretan sam i ponosan što ste izabrali naš gradić, sve ćemo učiniti kako bi hrvatskim igračima boravak ovdje protekao u najboljem redu. Najvažnije je da svi ostanete zdravi,” kazao je.

“Školski trg sa starom gimnazijom je povijesno značajno mjesto u gradu na kojem se i danas odvijaju važni događaji,” objašnjava gradonačelnik Neuruppina Nico Ruhle koji se raduje nezaboravnim iskustvima za sve ljubitelje nogometa i one koje će atmosfera zaraziti.

Nazočne je pozdravio i hrvatski veleposlanik u Njemačkoj Gordan Bakota.
“Osobita mi je čast da vas sve mogu pozdravit. U svakom narodu je najbitnija tradicija, a kod nas su tradicija uspjesi u sportu, posebno naših Vatrenih. Nema takvih stvari koje mogu povezati naš narod kao hrvatska reprezentacija. Vi ste najbolja diplomacija i promocija za našu zemlju,” dodao je hrvatski veleposlanik u Njemačkoj Gordan Bakota.

Prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić bio je oduševljen dočekom reprezentacije.
“Dirnuli ste nas, naši igrači su to zaslužili. Nismo slučajno izabrali ovaj kamp. Ovo je sigurno najbolji kamp za ovaj EURO. Iznad svih Hrvatska,” kazao je Kustić izazvavši oduševljenje hrvatskih navijača.


Hrvatsku reprezentaciju u ponedjeljak očekuje i otvoreni trening, nakon čega će Dalić spustiti “zastor” i preostale treninge do prvog ogleda protiv “Furije”, već uobičajeno, zatvoriti za javnost.
“Vatreni” će biti smješteni u resortu Mark Brandenburg na obali jezera Ruppiner, a trenirat će na Volksparkstadionu koje je udaljen manje od deset minuta vožnje od hotela.

Zanimljivo, unutrašnjost malog stadiona u Neuruppinu ukrašena je velikim fotografijama koje prikazuju neke od najvećih trenutaka u povijesti hrvatskog nogometa.
Smještaj u Neuruppinu bio je velika želja čak 13 reprezentacija, ali je HNS najbrže reagirao.

Neuruppin se nalazi 75 kilometara od Olimpijskog stadiona u Berlinu gdje Hrvatska 15. lipnja otvara EURO protiv Španjolske. Do Hamburga, gdje Dalićeve odabranike očekuje Albanija, je 225 kilometara, a do Leipziga u kojem igramo protiv Italija je 227 kilometara.

Hrvatski nogometni savez odabrao je po četiri opcije u svakoj od tri regije EURO-a još u srpnju 2022. godine, prvog dana kada se to moglo učiniti, a nakon inspekcije postignut je konsenzus kako je Neuruppin najbolja opcija za hrvatsku reprezentaciju.

Italija i Albanija su smještene u okolici Dortmunda. “Azzurri” će bazu imati u Iserlohnu, 37 km od Dortmunda, dok će Albanija biti u Kamenu, 25 km sjevero-istočno od Dortmunda.
Španjolska je na jugu Njemačke u Donaueschingenu, 30 km sjeverno od švicarskog grada Schaffhausena.

IZBORNIK HRVATSKE NOGOMETNE REPREZENTACIJE ZLATKO DALIĆ PRVI PUT PO DOLASKU U NJEMAČKU ODRŽAO JE NOVINARSKU KONFERENCIJU U KAMPU “VATRENIH” U NEURUPPINU.

Nakon što je u subotu u Lisabonu porazila Portugal sa 2-1 u posljednjem pripremnom ogledu prije EURO-a, hrvatska reprezentacija je danas stigla u svoju njemačku bazu Neuruppin. “Vatrenima” je u središtu grada organiziran svečani doček na kojem se okupilo više tisuća naših navijača.

“Bilo je jako lijepo, pokazali su koliko im znači reprezentacija. Oni cijene sve što radimo za nogomet i hrvatsku državu. Uvijek su uz nas. Svjesni smo velikih očekivanja, nadam se da ih nećemo razočarati. Oni su naša velika snaga i motiv. Bilo je puno mladih, puno djece u hrvatskim dresovima. Bio je ovo jako lijep start,” kazao je Dalić na novinarskoj konferenciji.

“Dovoljno smo iskusni, puno smo toga prošli u zadnjih šest godina, znam se nositi s tim. Sve nam to godi, ali moramo imati svoj mir i svoju privatnost. Iza nas je jeko puno lijepih stvari, ali znat ćemo sačuvati svoj mir.”
Hrvatska EURO otvara protiv Španjolske, a potom slijede utakmice protiv Albanije i Italije.

“Svaka utakmica će imati drugačije zahtjeve i taktiku. U nekim segmentima moramo biti još bolji, na sve igrače računam. Znamo svoju situaciju, Raduje me da su svi igrači koji su ušli protiv Portugala pokazali da na njih možemo računati. Perišić je odigrao odličnih i muških 35 minuta što će mu dodatno pojačati samopouzdanje. Nećemo puno lutati, znamo naš put i taktiku. Vidjet ćemo u idućh pet dana.”

Dalić se osvrnuo i na stvari koje hrvatska vrsta mora bolje odraditi.
“Trebat će nam čvrsti blok, protiv Portugala smo primili jeftini gol, moramo bolje zatvarati. Ne smijemo se raspasti, moramo biti kompaktni. U svakom trenutku moramo znati što želimo, ne želim preskakati igru.

Doček Hrvatske u Neuruppinu – Jens Kaden Präsident des Fußball-Landesverbandes Brandenburg (FLB).

Reprezentaciju Hrvatske u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata – 1

Reprezentaciju Hrvatske u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata – Prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić

Klapa Poverello “Mi smo prvaci” – Reprezentaciju Hrvatske u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata

Reprezentaciju Hrvatske u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata – 4

Reprezentaciju Hrvatske u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata – 5

Reprezentaciju Hrvatske u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata – Marko Perković Thompson – Prepoznah ljepotu tvoju

Reprezentaciju Hrvatske u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata – 1

Do sada nismo trenirali prekide i na tome ćemo raditi. Radit ćemo tehničke i taktičke stvari, a oko sastava ćemo još vidjeti. Ono što je jučer bilo je manje važeno, nadam se da ćemo u subotu biti impresivni. Španjolska je sjajna, puna mladih igrača, čeka nas veliki suparnik, ali i mi smo dobri.”

Premda je na svjetskim prvenstvima osvojila čak tri odličja, hrvatska vrsta na europskim smotrama ne bilježi tako dobre rezultate.
“Na EP-u nismo imali rezultate kao na SP, što je malo čudno. Nikada nismo prošli prvu utakmicu nakon prve faze. Naš glavni cilj je proći skupinu, idemo korak po korak. Puno reprezentacij računa na medalju, mi smo po vrijednosti igrača na 12 mjestu. Nećemo si stvarati pritisak, ići ćemo polako i strpljivo. Vjerujem u ovu reprezentaciju i igrače. Imamo spoj mladosti i iskustva. Vjerujmo u ovo što radimo i nadamo se dobrom rezultatu,” poručio je hrvatski strateg.

Dalić je još jednom prokomentirao igre Joška Gvardiola.
“Prije tri godine je došao iz mlade reprezentacije i debitirao je na EURO-u. On je svestran, može igrati sve, ima moć, ima snagu. Može igrati na lijevom boku, nama treba napadački dio što on može. On će prihvatiti bilo gdje da ga stavimo. On je igrač i sadašnjice i budućnosti. On će sigurno biti jedan od najboljih obrambenih igrača na svijetu.”

Dalić je više puta ponavljao kako je “mir sada najavažniji”.
“Moramo se okrenuti svom poslu, bilo je lijepo odraditi protokol i stvari koje smo morali, sada se moramo okrenuti svom poslu. Ambijant je lijep, teren je dobar, blizu je hotel. Trebat će nam mir, želim se ispričati ljudima, nemoguće je svima ugoditi, ali imamo svoje obveze.”

Otkrio je i kakvo je zdravstveno stanje Perišića, Vlašića i Baturine.
“Perišić me ugodno iznenadio na trenzima i na utakmici protiv Portugala. Vlašić je pokazao kao da nije bio ozlijeđen, on uvijek nešto donosi ekipi. Martin nema veliki problea, malo je osjetio mišić, pa smo ga malo sačuvali da se nešto ne dogodi. Nemamo nikavih problema, svi su zdravi ispremni. Veliki su planovi, velike su želje. Moramo iskoristiti sve kapacitete koje imamo,” zaključio je Dalić.

Hrvatska nogometna reprezentacija za vrijeme EURO-a bit će smještena u Neuruppinu, koji je udaljen 80-ak kilometara od njemačkog glavnog grada Berlina.

“Vatreni” će biti smješteni u resortu Mark Brandenburg na obali jezera Ruppiner, a trenirat će na Volksparkstadionu koje je udaljen manje od deset minuta vožnje od hotela.
Smještaj u Neuruppinu bio je velika želja čak 13 reprezentacija, ali je HNS najbrže reagirao.

Neuruppin se nalazi 80-tak kilometara od Olimpijskog stadiona u Berlinu gdje Hrvatska 15. lipnja otvara EURO protiv Španjolske. Do Hamburga, gdje Dalićeve odabranike očekuje Albanija, je 225 kilometara, a do Leipziga u kojem igramo protiv Italija je 227 kilometara.

Hrvatski nogometni savez odabrao je po četiri opcije u svakoj od tri regije EURO-a još u srpnju 2022. godine, prvog dana kada se to moglo učiniti, a nakon inspekcije postignut je konsenzus kako je Neuruppin najbolja opcija za hrvatsku reprezentaciju.

Italija i Albanija su smještene u okolici Dortmunda. “Azzurri” će bazu imati u Iserlohnu, 37 km od Dortmunda, dok će Albanija biti u Kamenu, 25 km sjevero-istočno od Dortmunda.
Španjolska je na jugu Njemačke u Donaueschingenu, 30 km sjeverno od švicarskog grada Schaffhausena.

DOSADAŠNJI KAMPOVI VATRENIH:
EP 1996. Engleska – Nottingham
SP 1998. Francuska – Vittel
SP 2002. Koreja/Japan – Toyami
EP 2004. Portugal – Santa Justa
SP 2006. Njemačka – Bad Brückenau
EP 2008. Austrija/Švicarska – Bad Tatzmannsdorf
EP 2012. Warka
SP 2014. Brazil – Praia do Forte
EP 2016. Francuska – Deauville
SP 2018. Rusija – Roščino
EP 2020. Europa – Rovinj
SP 2022. Katar – Doha
EP 2024. Njemačka – Neuruppin

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

EURO 2024. Od sutra online ulaznice za otvoreni trening reperezentacije Hrvatske u Neuruppinu.

EURO 2024. Od sutra online ulaznice za otvoreni trening...