2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Najava -Video) Berlin: 5. Hercegovačka večer u Berlinu, ove godine u znaku “Zapadnohercegovacke županije”i Grada Posušja.

Datum:

(Najava -Video)
Berlin: 5. Hercegovačka večer u Berlinu, ove godine u znaku “Zapadnohercegovacke  županije”i Grada Posušja.
Dugi niz godina prepoznatljiva veselica u njemackoj metropoli Berlinu „Hercegovacku vecer“, ove godine održava se u oganizaciji „Njemacko – hrvatske Udruge Herceg – Bosna iz Berlina“ – „Deutsch-kroatischer Verein Herceg – Bosna Berlin e.V. Berlin“, koja okuplja u svom clanstvu Hrvate iz svih krajeva dvije Domovine hrvatskog naroda BiH i RH.

Ovogodišnja Hercegovacka vecer 2022. u Berlinu održava se u subotu 5.11.2022., na adresi: Dvorana „Grand Gala Festsaal Berlin“, u ulici Altonaer Str. 77 – 13581 Berlin / Spandau s pocetkom u 19.00 sati. Ulaz je od 18.00 sati.


Na ovogodišnju veselicu koja ima kulturno-glazbeni karakter dolaze brojni gosti iz domovine.
Dolazi Hrvatsko kulturno umjetnicko društvo fra Petar Bakula Posušje, koji ce predstaviti: narodne obicaje, nošnje i pjesme iz posuškog kraja.

VIDEO NAJAVA HERCEGOVACKA VECER Berlin 05.11.2022

Hrvatsko kulturno umjetnicko društvo Fra Petar Bakula iz Posušja u Berlinu ce upriliciti vecer: Gange, Gusala, Folklora i Becarca.

Hrvatsko kulturno umjetnicko društvo fra Petar Bakula iz Posušja koji su perjanica kulturno umjetnicke prezentacije Grada i Županije s ponosom nose ime, kojem je na sami spomen kraja Hercegovine, jedno od prvih asocijacija, fra Petar Bakula, koji je živio i djelovao u iznimno teškom razdoblju a njegovo djelo i utjecaj ostavila je toliko traga da je i danas jedna od prvih licnosti koje se povezuju s posuškim krajem.

Fra Petar, Hrvat iz posuškog kraja Batina, franjevac, teolog, književnik, znanstvenik, duhovnik,
intelektualac, branitelj hrvatstva i katolicke vjere, samo su neki od opisa i epiteta covjeka cije ime s ponosom nose clanovi Hrvatsko kulturno umjetnickog društva fra Petar Bakula iz Posušja, koji prezentiraju svojim nastupima obiucaje, kulturu i ponos, kraja iz kojeg dolaze.

U Berlin dolazi i predstavnici vlasti Županije Zapadnohercegovacke, na celu s Predsjednikom Vlade Zdenkom Cosicem, gradonacelnikom Posušja Antom Begicem i visokom delegacijom Grada Posušja, iz Županije koja obuhvaca gradove u jugozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine: Grude, Ljubuški, Posušje i Široki Brijeg.

Rado viden gost ovoga puta bit ce i fra Mladen Vukšic, župnik Crkve uznesenja Blažene Djevice Marije u Posušju, koji ima i dodatni razlog za dolazak u Berlin, gdje ce popratiti slavlje posuških žitelja i puno šireg puka, daleko od rodnog zavicaja, te sudjelovati na kulturno-glazbenom spektaklu godine u Berlinu, kao i duhovnom dijelu za vrijeme trodnevnog boravka u Berlinu, u suradnji s ovdašnjom Hrvatskom katolickom misijom i svecenicima Frau Zvonkom Tolicem župnikom HKM Berlin i Dejanom Medugorcem, koji ce takožer nazociti ovoj veceri i trodnevnim aktivnostima.

Dolazak predstavnika kulturnog, glazbenog, društvenog, politickog i vjerskog segmenta djelovanja i rada Hrvata iz Bosne Hercegovine, Republike Hrvatske, te trece „domovine“ Hrvata SR Njemacke i Grada Berlina, bit ce kulturno-glazbeni spektakl godine, porucuju organizatori, koji naglašavaju, da je izuzetno veliki interes posjetitelja za ovaj dogadaj, nakon nekolike godine pandemije i „zakljucavanja“, dobra prilika za druženje i veselje, koje je najavljeno za 5.11. 2022. godine u Berlinu.

U glazbenom dijelu Hercegovacke veceri 2022. nastupiti ce i rekordan broj glazbenika.
Posjetiteljima Hercegovacke veceri u Berlinu 2022. godine, u zabavnom dijelu veceri predstavit ce se
dugo ocekivani u Berlinu, poznati hrvatski pjevac Mate Bulic i grupa Delta.

S ništa manjom pozornosti nestrpljivo se ocekuje i dolazak Zorana Begica i grupe Dinaridi kao i glazbene skupine Sinovi Hercegovine koju predvodi Ivan Cuže, te berlinskog dvojca odlicnih glazbenika Tomislava Gele i Dražena Podoljaka.

Ocekuju se brojni gosti iz Domovine i SR Njemacke koji ce svojom nazocnošcu uvelicati ovu vecer, kao i posebni gosti iznenadenja.

Organizatori su pripremili i bogatu tombolu za ovu vecer, s nagradama koje su više nego atraktivne, naravno za one najsretnije te veceri, koji ce posati vlasnici izvlacenih dobitaka tombole.

Vecer ce u kulinarskom smislu obilježiti i bogata ponuda domacih specijaliteta i vina

Ulaznice za ovu vecer vec su u pretprodaji po cijeni od 30 Euro. Rezervacija ulaznice je na broj 0176 637 48935.
 
Više informacija o ovom dogadaju možete pronaci i na Faceboock stranicama HKM Berlin, na Faceboock stranicama Njemacko-hrvatske udruge Herceg-Bosna e.V. Berlin i stranicama Berlinskog Magazina, koji je medijski pokrovitelj Hercegovacke veceri 2022. u Berlinu.
Medijski pokrovitelji ove veceri su i Radio Posušje i Hrvatska radio televizija Herceg-Bosne, informativno televizijsko glasilo hrvatskog naroda u BiH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Najava: Hrvatski pijanist Maksim Mrvica 30.04.2024. nastupa u berlinskom kazalištu Admiralspalast.

Hrvatski pijanist Maksim Mrvica 30.04.2024. nastupa u berlinskom kazalištu...

NAJAVA: Trodnevna duhovna obnova u HKM Berlin  od 23.03.2023. -25.03.2023.

NAJAVA: Trodnevna duhovna obnova u HKM Berlin  od 23.03.2023....

Najava: Maškare – Fasching za djecu u organizaciji Hrvatske katoličke misije Berlin 19.02.2023

Maškare - Fasching za djecu u organizaciji Hrvatske katoličke...

Pijanist Marin Limić – Klavirska večer u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu. 18. siječnja 2023.

Pijanist Marin Limić - Klavirska večer u Veleposlanstvu Republike...